رتبه نخست استان فارس در تولید انواع محصولات زراعی و باغی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس از ارزآوری 200 میلیون دلاری محصولات کشاورزی استان در سال گذشته خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، محمد مهدی قاسمی در مصاحبه با رادیو اقتصاد با اشاره به اینکه " استان فارس در زمینه کشاورزی همواره پیشرو بوده است"، افزود : با توجه به ظرفیت های بی بدیل اقلیمی و طبیعی خوشبختانه امکان تولید انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلاتی در این استان به خوبی فراهم است.
وی همچنین اظهار داشت: شغل عمده مردم فارس دامداری و کشاورزی است و این استان حرف های زیادی برای گفتن در تولید انواع محصولات کشاورزی دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: استان در تولید انواع زراعی و باغی از قبیل جو، گندم ، حبوبات، علوفه های دامی، انگور، انار، انجیر، لیموترش و ... رتبه اول را در کشور دارد.
وی در ادامه از اجرای طرح های نوین کشاورزی در سطح استان خبرداد و افزود: تسطیح لیزری، آبیاری های نوین، کشت بذور جدید ، کاداستر، ایستگاههای هواشناسی، خاک ورزی حفاظتی، تولید کودهای آلی، کمپوست ، ورمی کمپوست و ...از مهم ترین طرح هاست.
قاسمی تصریح کرد : خاک های کشاورزی به لحاظ مواد آلی نیاز به غنی سازی دارند که در میان کودهای آلی ، کمپوست و ورمی کمپوست می تواند بسیار نقش آفرین باشد.
وی با اشاره به اینکه استان فارس در بحث صادرات محصولات کشاورزی حرف های زیادی برای گفتن دارد ، گفت : سال گذشته میزان ارزآوری صادرات محصولات کشاورزی این استان 200 میلیون دلار بوده است.
این مقام مسئول در جهاد کشاورزی فارس خاطرنشان کرد : با توجه به ظرفیت های بی بدیل کشاورزی به ویژه در حوزه محصولات باغی توسعه صنایع فرآوری، تبدیلی، تکمیلی و بسته بندی در استان ضروری به نظر می رسد. توسعه صنایع کشاورزی دارای مزایایی زیادی از قبیل کاهش ضایعات، ارزش افزوده، ایجاد اشتغال و گسترش صادرات و ... است.
وی افزود : صنایع تبدیلی از یک سو موجب افزایش راندمان تولید و از سوی دیگر باعث ایجاد اشتغال و کاهش نرخ بیکاری در جامعه می شود. ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی در هر منطقه ای موجب پایداری صنایع و ایجاد فرصت های شغلی در بخش های مختلف خواهد شد.
قاسمی اظهار داشت : ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در مناطقی که از اقتصاد کشاورزی برخوردارند فرصت های شغلی و سرمایه گذاری مناسبی را به ویژه در مناطق روستایی فراهم کرده و ضمن جلوگیری از بیکاری های فصلی در اشتغال روستائیان و جلوگیری از مهاجرت آنها به شهرها در ارزش افزوده بخش کشاورزی موثر است.
وی اظهارداشت: بدون شک گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی با فرآورده های محصولات کشاورزی و افزایش ماندگاری این محصولات موجب مزیت رقابتی و افزایش صادرات می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: با توجه به ارتباط مستقیم تولید کشاورزی با شرایط محیطی، اقلیمی و ریسک پذیر بودن فعالیت های این بخش توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی علاوه بر افزایش درآمد کشاورزان، باعث تنظیم بازار و ثبات قیمت ها می شود.
وی افزود: با گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی، ضمن ایجاد اشتغال برای فارغ التحصیلان این بخش، با ایجاد تنوع در محصولات کشاورزی قدرت پاسخگویی بازار را برای انواع سلیقه های مختلف فراهم و زنجیره بازاریابی را تکمیل می کند.
قاسمی همچنین درباره نقش صنایع تبدیلی و تکمیلی در ارزش افزوده محصولات کشاورزی بیان داشت: صنایع تبدیلی و تکمیلی به صنایع گفته می شود که با زیرمجموعه این بخش ارتباط مستقیم دارد و به عبارت بهتر این صنایع، فرآیند تولید مواد کشاورزی را کامل کرده و آنها را به صورت بهینه آماده ورود به بازار مصرف می سازد.
وی گفت: بدون شک ایجاد صنایع تبدیلی یکی از سودمندترین ارتباطات بین دو بخش صنعت و کشاورزی است. این صنایع از میزان بیکاری های دائمی و فصلی در مناطق روستایی می کاهد و همچنین زمینه مناسب جهت توسعه بخش کشاورزی را فراهم آورده و به افزایش تولیدات، بهره وری، ایجاد فرصت های شغلی، تامین نیازهای اساسی، پیوند با دیگر بخش های اقتصادی و کاهش نابرابری های منطقه ای منجر خواهد شد.بنابراین این گونه صنایع می تواند پیشنیاز استراتژی صنعتی شدن و تامین کننده امنیت غذایی در کشور باشد.
این مقام مسئول در جهاد کشاورزی فارس افزود: صنایع غذایی با توجه به آثار مستقیم و غیرمستقیم از نظر تولید و اشتغال که در بخش کشاورزی بر جای می گذارد ، موجب رشد و شکوفایی، در سطح کلان اقتصاد می شود.
وی خاطرنشان کرد: صنایع غذایی بعد از صنایع سنگین از نظر وسعت و گستردگی مقام دوم را در جهان دارد.
قاسمی تصریح کرد: در اقتصاد کشاورزی صنایع تبدیلی عامل مهمی در فرآوری محصولات کشاورزی است که از یک سو ارزش افزوده محصولات اولیه بخش را ارتقا می دهد و از سوی دیگر محصولاتی به بازار ارائه می کند که با استفاده از تکنولوژی مدرن به دست آمده اند.
بنابراین از نظر استمرار تولید و مولد بودن دارای ویژگی های مناسبی هستند. علاوه بر این از منابع موجود به نحو مطلوبی استفاده می شود و راندمان صنایع نیز به نحو قابل توجهی افزایش می یابد.
این مقام مسئول در جهاد کشاورزی فارس گفت: صنایع تبدیلی از یک سو موجب افزایش راندمان تولید و از سوی دیگر باعث ایجاد اشتغال و کاهش نرخ بیکاری در جامعه می شود بنابراین ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی در هر منطقه ای موجب پایداری صنایع و ایجاد فرصت های شغلی در بخش های مختلف خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: سرمایه گذاری در تمامی حوزه ها به ویژه بخش کشاورزی نیازمند توسعه زیرساخت ها، تامین امنیت اقتصادی، تسهیل شرایط تهیه مجوزها، تامین زمین و ... سایر شرایط تسهیل گر سرمایه گذاری است.
قاسمی با اشاره به اینکه " کشاورزی تامین کننده اغلب نیازهای مردمی است که رسیدگی این بخش به یقین در پیشرفت کشور بی تاثیر نخواهد بود"، افزود: وظیفه ذاتی جهاد کشاورزی حمایت و پشتیبانی از تولیدکنندگان و بهره برداران است.
وی همچنین برضرورت توسعه مکانیزاسیون کشاورزی در استان تاکید کرد و اذعان داشت: کشت مکانیزه ضمن کاهش هزینه ها و سختی کارنقش مهمی در رونق بخشی اقتصاد کشاورزی دارند.
قاسمی در پایان ضمن دعوت از تمامی سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای سرمایه گذاری در بخش های مختلف کشاورزی استان فارس یادآورشد: سرمایه گذاران در این استان برای توسعه سرمایه گذاری از حمایت های همه جانبه برخوردار خواهند شد.