واشنگتن پست:استفاده بیش از اندازه از تحریم ها خطرناک است
واشنگتن پست نوشت : اقداماتی که تجارت را از آمریکا دور می کنند، موجب محدود شدن قدرت امریکا و استفاده زیاد آن خطرناک است .
به گزارش
سرویس بین المللخبرگزاری صدا و سیما به نقل از واشنگتن پست نوشت : دست اندرکاران سیاست خارجی نیز باید یاد بگیرند بیش از اندازه به اعمال تحریمها متوسل نشوند.این روزنامه آمریکایی در مطلبی به قلم دیوید ایگناتیوس نوشت : تحریم های اقتصادی به یک امتیاز در سیاست خارجی آمریکا در طول دهه گذشته تبدیل شده اند زیرا ارزان ترند و بیشتر از قدرت نظامی سنتی برای قانع کردن دشمنان موثرند. اما جک لو وزیر خزانه داری در مورد « خطر استفاده بیش از حد از تحریمها » هشدار داده است که می تواند سلاح تحریمها را خنثی کند و به آمریکا آسیب بزند.لو موضوع غیر معمول « تحریم های بیش از اندازه » را در مصاحبه هفته گذشته و در یک سخنرانی آماده شده برای بنیاد بین المللی صلح کارنگی مطرح کرد. هشدار وزیر خزانه داری در مورد استفاده بیش از حد از تحریمها در حالی مطرح می شود که برخی از اعضای جمهوریخواه کنگره در حال مبارزه برای حفظ تحریمهای ایالات متحده بر برنامه هسته ای ایران هستند آنهم با وجود اینکه معامله سال گذشته محدود کننده تهدید ایران است.
لو با تاکید بر نقاط قوت و ضعف تحریم ها، سوالی مهم را در مورد ماهیت قدرت آمریکا در قرن 21 بوجود می آورد.تحریم ها تاثیر دارند زیرا بازارهای مالی آمریکا ، عصب مرکزی اقتصاد جهانی هستند. اما اگر تحریمهای خیلی زیادی اعمال شود به شکلی که نظام ایالات متحده برای خارجی ها بیش از حد پیچیده و دست و پا گیر شود ، آنها در نهایت راههایی را برای تجارت با بازارهای خارج از ایالات متحده پیدا می کنند . این وضعیت موجب تضعیف تحریم ها و اقتصاد ما می شود.
گلوله سحر آمیز ما به یک قرص سمی تبدیل می شود.
لو اشاره می کند تحریم های ایالات متحده علیه برنامه هسته ای ایران نشان داد که این سلاح هنگامی که با دقت به عنوان بخشی از یک ائتلاف گسترده استفاده شود تا چه اندازه می تواند موثر باشد. برنامه به اصطلاح تحریمهای "ثانویه" آمریکا فقط شرکتهای ایالات متحده را از تجارت با ایران منع نمی کند ؛ بلکه هر شرکت فعال در ایران از استفاده از بانک های ایالات متحده یا سایر موسسات مالی منع شده است. این وضعیت ، ایران را به یک منطقه ممنوعه برای اکثر شرکت های غربی تبدیل کرده است.
موفقیت این تلاش هماهنگ برای آوردن ایران به پای میز مذاکره را با پنج دهه تحریمهای یکجانبه ایالات متحده علیه رژیم کاسترو در کوبا مقایسه کنید که لو به درستی با مقداری تعدیل گفت " غیر موثر " بوده اند.
نکته مهم تر در سخنان لو این است که اگر کشورها پاداشهایی که به آنها وعده داده شده است یعنی حذف تحریم ها را زمانی که از خواسته های ایالات متحده تبعیت می کنند دریافت نکنند ، تحریمها موثر نخواهد بود.لو در سخنرانی خود توضیح داد :« از آنجا که هدف تحریمها فشار آوردن بر بازیگران بد برای تغییر سیاست است ، ما در صورتی که موفق شدیم باید آماده کاهش تحریمها باشیم. اگر ما این کار را نکنیم ، اعتبار خود را تضعیف می کنیم و به توانایی خود برای استفاده از تحریمها برای وادار کردن یک طرف به تغییر سیاستهایش لطمه می زنیم.»
مخالفان توافق هسته ای با ایران در کنگره می خواهند در دسترس نبودن نظام مالی آمریکا حفظ شود.لو با ابراز مخالفت با این استدلال در سخنرانی اش گفت :« ما با عمل کردن به تعهد خود مبنی بر در نظر گرفتن کاهش تحریمها ، انگیزه ای قدرتمند را حفظ می کنیم تا دیگر بازیگران بدخواه رفتار خود را تغییر دهند.»
لو همچنین در مورد تشدید سطحی تحریمها نگران است و این تصور که اگر تحریمهای فعلی موثر نیست ، فقط تحریمهای بیشتری اضافه شود. غرب نتوانسته است روسیه را وادار به پس دادن شبه جزیره کریمه یا عمل به تعهداتش بر اساس روند مینسک کند بنابراین برخی منتقدان خواستار اعمال فشار بیشتر هستند. لو در پیش گرفتن صبر و شکیبایی را توصیه می کند و می گوید :« اگر مسکو تبعیت نکند ، تحریم ها و فشاری که در طول زمان بوجود می آورند ادامه می یابد.»
در مورد دولت اسلامی ( گروه تکفیری صهیونیستی داعش ) که امروز تهدیدی مهم به شمار می رود لو اشاره می کند که تحریم ها اثری محدود بر یک گروه تروریستی دارد که «بیشتر درآمد خود را از درون بدست می آورد.»درست است قدرت ایالات متحده ناشی از قدرت نظامی بی بدیل ماست. اما به شکلی عمیق تر، این موضوع محصول تسلط اقتصاد ایالات متحده است. هر چیزی که مثلا مانند مشارکت کشورهای دو سوی اقیانوس اطلس تجارت را افزایش دهد ، به زرادخانه قدرت ایالات متحده می افزاید. در مقابل، اقداماتی که تجارت را از آمریکا دور می کنند، موجب محدود شدن قدرت امریکا می شوند یا این امکان را برای کشورهای دیگر فراهم می کنند تا یک ساختار مالی رقیب ایجاد کنند که کمتر درگیر مجموعه ای از تحریمها باشد. سیاستمداران اغلب زمانی که نمی خواهند اقداماتی خطرناک تر انجام دهند ، تحریمها را اقدامی عاقلانه تر می دانند. اما لو تاکید می کند آنها باید بدانند که تحریمها بدون هزینه نیست. تحریمها باید زمانی اعمال شوند که بتوانند نتایجی به همراه داشته باشند نه برای اینکه سیاستمداران ایالات متحده خوب به نظر برسند.
پزشکان می دانند که حتی موثر ترین داروها را نمی توان به شکل افراطی استفاده کرد و در نهایت این داروها بی اثر می شوند. این موضوع قطعا در مورد استفاده از آنتی بیوتیک در بیماری های عفونی مصداق دارد . همین وضع در مورد تحریمها نیز وجود دارد. پزشکان یاد گرفته اند بیش از حد دارو تجویز نکنند. دست اندرکاران سیاست خارجی نیز باید در مورد اعمال تحریمها این موضوع را یاد بگیرند.