با اشاره به ناکام ماندن آمریکا در شورای امنیت علیه ایران
واشنگتن پست:اوباما مانع برخورد با اقدامات تهران
به نظر می رسد سیاست « به من اعتماد کن» دولت آمریکا درباره ایران، اکنون متزلزل شده است.
روزنامه واشنگتن پست نوشت: سیاست های دولت آمریکا درباره ایران، همه تلاش ها برای واکنش نشان دادن به اقدام تهران در آزمایش موشکی و سیاست های منطقه ای اش را بی اثر کرده است.
پایگاه اینترنتی این روزنامه آمریکایی در تحلیلی به قلم جنیفر روبین نوشت: فهمیدن این موضوع که آیا دولت اوباما رئیس جمهور آمریکا، کنگره را درباره راهکارهایش علیه ایران گمراه کرده است یا اینکه درک درستی از دیپلماسی اش [ در این خصوص] نداشته، کاری دشوار است، با این وجود باید به موضوع بسیار نگران کننده تکرار آزمایش های موشکی ایران توجه کرد.
آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد به تلاش های خود برای تحت فشار قرار دادن شورای امنیت سازمان ملل، به منظور وارد عمل شدن علیه آزمایش های اخیر موشک های بالستیک، ادامه می دهد و روسیه را متهم کرد به دنبال بهانه جویی است تا به اقدامات ایران برای نقض قطعنامه های شورای امنیت ایران، واکنش نشان ندهد.
سامانتا پاور نماینده آمریکا در سازمان ملل پس از دیدار پانزده کشور عضو شورای امنیت که با درخواست واشنگتن و پشت درهای بسته صورت گرفت، گفت« شورای امنیت باید به این اقدامات ایران واکنش دهد. به نظر می رسد روسیه به دنبال راه هایی است تا برای اقدام نکردن در این خصوص بهانه تراشی کند. ما از تلاش های خود در شورای امنیت دست برنمی داریم».
کاملا مضحک است که دولت[ برای واکنش نشان دادن به آزمایش های موشکی ایران] به شورای امنیت سازمان ملل تکیه کرده است- جایی که چین و روسیه حق وتو دارند.
دولت و کنگره امریکا فکر می کردند ممنوعیت آزمایش موشک های بالستیک علیه ایران همچنان به قوت خود باقی است، اما ایران- و ظاهرا روسیه- این گونه فکر نمی کنند. دیپلماسی دولت ایران کمتر از آنچه [دولت اوباما] تبلیغ کرده، تغییر کرده است.
حال دیپلمات های اوباما تلاش می کنند اتحادیه اروپا را به تحریم [ ایران] ترغیب کنند. فرانسه- که سخت گیرترین مذاکره کننده غربی ها با ایران بود- هشدار داده است در صورت لزوم تحریم هایی علیه ایران در نظر گرفته می شود.
دیپلماسی دولت آمریکا درباره ایران در زمان خود بد به نظر می رسید و زمانی که مجددا به آن نگاه می شود، بدتر به نظر می رسد. از زمان حصول طرح جامع اقدام مشترک، ایران چندین آزمایش موشکی انجام داده ، حضور خود را در سوریه گسترش داده و سرکوب های داخلی را افزایش داده است. همچنین می دانیم در نظام بازرسی ها شکاف هایی وجود دارد.
دموکرات های سنای آمریکا احتمالا در تلاش برای رفع مسئولیت برای توافقی که در نتیجه فیلیباستر(تاکتیک اطاله بررسی) آنها به نتیجه رسید، به طور علنی وضع تحریم ها علیه ایران را خواستار شده اند. برهمین اساس هیلاری کلینتون نامزد پیشروی دموکرات ها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیز تحریم ها علیه ایران را خواستار شده است. همچنان منتظر خواهیم ماند تا ببینیم دموکرات ها واقعا عزم راسخی برای واکنش نشان دادن در برابر اقدامات ایران بروز خواهند داد یا نه. به نظر می رسد سیاست « به من اعتماد کن» دولت آمریکا درباره ایران، اکنون متزلزل شده است.