تلاش آمریکا برای دور زدن برجام
سنای آمریکا برای تحریم های جدید ایران آماده می شود
قانون تحریم های موشک بالستیک ایران در سال 2016 تحریم های جدیدی را وضع خواهد کرد
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما ، روزنامه وال استریت ژورنال نوشت جمهوریخواهان در مجلس سنای آمریکا برای اعمال تحریم های جدید بر ایران بر سر آزمایش های موشکی این کشور تلاش می کنند.
این روزنامه نوشت: از عمر توافق هسته ای ایران شش ماه هم نمی گذرد اما تهران بارها موشک های بالستیک که قادر به حمل کلاهک های هسته ای هستند، آزمایش کرده است. هم اکنون جمهوریخواهان مجلس سنای آمریکا قانونی را تقدیم کرده اند که برای مقابله با این رفتار ایران طراحی شده است.
قانون تحریم های موشک بالستیک ایران در سال 2016 تحریم های جدیدی را علیه تولید کنندگان موشک های بالستیک جمهوری اسلامی وضع خواهد کرد.
طرح پیشنهادی مجلس سنا، که کلی ایوت Kelly Ayotte سناتور جمهوریخواه ایالت نیوهمشایر هفته گذشته تقدیم کرد، موسساتی را هدف قرار می دهد که به تهران برای دستیابی به فناوری های دارای کاربرد دوگانه کمک یا از برنامه موشکی ایران پشتیبانی می کنند.
همانطور که بنیاد دفاع از دموکراسی ها اخیرا در گزارشی اعلام کرد، برنامه موشکی بالستیک تهران عمیقا با اقتصاد قانونی ایران، از جمله صنایع خودروسازی، انرژی، عمران و معدن در هم تنیده است. این بنیاد می گوید مقابله با موشک ها مستلزم «تحریم های اقتصادی علیه همه بخش های درگیر در تولید آنهاست.»
تحریم های یکجانبه آمریکا که خانم ایوت پیشنهاد آن را داده است، شروع خوبی محسوب می شود زیرا مسیر تحریم های بین المللی فعلا مسدود است. مذاکره کنندگان ایرانی موفق شدند محدودیت ها درباره موشک های بالستیک را از توافق هسته ای خارج کنند، اما قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل از تهران می خواهد «به مدت هشت سال موشک تولید یا آزمایش نکند.»
ایران از این لحن ضعیف به عنوان یک مفر قانونی استفاده کرده و روسیه نیز تصریح کرده است که جانب ایران را می گیرد. روسیه در شورای امنیت حق وتو دارد و تنها کاری که دولت باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا تاکنون کرده این است که چند نفر و موسسه را در واکنش به دور قبلی آزمایش های موشکی ایران تحریم کند.
یک طرح موازی که سناتور مارک کرک و 15 جمهوریخواه دیگر ، شامل میچ مک کانل رهبر جناح اکثریت، پیشنهاد کرده اند، اقدامات بی ثبات کننده ایران در منطقه ! هدف قرار می دهد.
این طرح هر شرکتی را که در آن ایران 25 درصد یا بیشتر سهم داشته باشد، و نیز مدیران چنین شرکت هایی را مشمول تحریم های آمریکا قرار می دهد. این طرح بالاخص شرکت ماهان ایر، شرکت هواپیمایی مسافربری ایران را هدف قرار می دهد .
اوباما احتمالا با چنین تدابیری مخالفت خواهد کرد. بن کاردین سناتور ایالت مریلند، از دموکرات های بانفوذ در کمیته روابط خارجی مجلس سنا، و باب کورکر رئیس این کمیته از ایالت تنسی روز جمعه در یک بیانیه مشترک گفتند روی تحریم های فراجناحی کار می کنند. تدابیر پیشنهادی ایوت-کرک باید نقطه آغاز باشد.