فراخبر:
موج جدید جریان سازی مغرضانه علیه برنامه موشکی ایران
بازی های نامشروع ، تبعیض آمیز و منفعت طلبانه آمریکا در تفسیر دلبخواهانه موازین حقوق بین الملل و قطعنامه های شورای امنیت برای نقض برجام هر روز ابعاد جدیدی می گیرد
پژوهش خبری : موج جدیدی از جریان سازی محافل سیاسی و رسانه ای غرب با محوریت آمریکا علیه برنامه موشکی ایران آغاز شده است . بازی های نامشروع ، تبعیض آمیز و منفعت طلبانه آمریکا در تفسیر دلبخواهانه موازین حقوق بین الملل و قطعنامه های شورای امنیت برای نقض برجام هر روز ابعاد جدیدی می گیرد.بنابه گزارش ها ، آمریکا و متحدان اروپایی آن در نامه مشترکی مدعی شده اند که ایران با آزمایش موشک های بالستیک از یک قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل که سال گذشته بر توافق اتمی با ایران مهر تایید زد، سرپیچی کرده است.
به ادعای رویترز ،آزمایش موشک های بالستیک اخیرا ایران شامل موشک هایی بود که توانایی حمل سلاح های اتمی را دارند. نامه تازه را آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان به سفیر اسپانیا («رومان اویارزون مارشسی» و بان کی مون دبیر کل سازمان ملل نوشته اند. در این نامه ادعا شده است که موشک های مورد استفاده در آزمایش های اخیر "اساسا قابلیت حمل سلاح های اتمی را داشت."
اسپانیا در زمینه هماهنگی مباحث مربوط به قطعنامه 2231 شورای امنیت همکاری میکند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس هم نوشت که آمریکا و سه متحد آن خواستار نشست شورای امنیت شده اند، چرا که مدعی هستند آزمایش های موشکی ایران "بی ثبات کننده و تحریک آمیز" است.
بنابه این گزارش این کشورها مدعی هستند که موشک بالستیک میانبرد شهاب-۳ و موشک کوتاهبرد قیم-۱ توانایی حمل کلاهک هسته ای را دارند.
به گزارش رویترز آنها در این نامه مدعی شده اند که آزمایش این موشک ها "مغایر" قطعنامه شماره ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل و در "سرپیچی" از آن بود.
این کشورها در نامه خود از شورای امنیت می خواهند درباره "واکنش های مناسب" به ناکامی ایران در حفظ تعهداتش بحث کند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد ۲۴ اسفند آزمایش موشکی ایران را بررسی کرد اما روسیه گفت که اینها ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که در ارتباط با توافق هستهای ایران صادر شده، نیست و با تحریم های تازه مخالفت کرد.
قطعنامه ۲۲۳۱ در پیوست دوم صرفا از ایران "درخواست" کرده که هیچ فعالیتی در ارتباط با موشک های بالستیکی که "برای برخورداری از قابلیت حمل سلاح های هسته ای طراحی می شوند" صورت ندهد.
کارشناسان و دیپلمات های شورای امنیت معتقدند که استدلال به نفع تحریم ایران در ارتباط با آن آزمایش های موشکی ضعیف است و از منظر بهانه جویی برای نقض برجام صورت می گیرد. بر همین مبنا، فدریکا موگرینی ، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته است:«این موضوع ( آزمایش های موشکی ایران )از دیدگاه ما ناقض توافق هسته ای نیست اما اگر ناقض قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل باشد لازم است که در نهادهای مربوطه سازمان ملل مورد بررسی قرار گیرد.» ( ایرنا 24/12/1394 )
موج جدید سناریوپردازی آمریکا برای نقض برجام با محوریت طرح ادعاهای مغرضانه درباره برنامه موشکی در حالی صورت می گیرد که جمهوری اسلامی ضمن پایبندی به تعهدات و هنجارهای حاکم بر سلاح های کشتار جمعی ، بر حق قانونی کشورها بر سلاح های متعارف در جهت ایجاد بازدارندگی موثر در برابر تهدیدات روزافزون غیر قابل مهار تاکید دارد و با عزم جدی توسعه برنامه موشکی و تولید موشک های موردنیاز نیروهای مسلح را پیگیری می کند. در همین راستا ، آقای روحانی در یازدهم دی ماه 94 در نامه ای خطاب به وزیر دفاع دستور داد؛ برنامه تولید انواع موشک های مورد نیاز نیروهای مسلح با جدیت بیشتری دنبال شود:
ازآنجاکه ظاهراً دولت آمریکا در نظر دارد، در ادامه سیاستهای خصمانه و دخالت نامشروع و غیرقانونی خود در زمینه حق تقویت قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران، اقدام به افزودن افراد و مؤسسات جدیدی در فهرست تحریمهای ظالمانه قبلی نماید؛ لازم است در چارچوب سیاستهای دفاعی مصوب، برنامه تولید انواع موشکهای موردنیاز نیروهای مسلح با سرعت و جدیت بیشتری ادامه یابد.
سردار امیر علی حاجی زاده ، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، هم در پاسخ به گزافه گویی 4 کشور غربی با بیان این که تولید موشک در ایران متوقف نخواهد شد؛ گفت:«قبلاً هم گفتهایم اگر دور تا دور کشور ما را حصار بکشند تولید موشک در ایران متوقف نخواهد شد، آنها دارند مسئولان ما را از تهاجم نظامی و تحریم میترسانند. این ترس بزرگترین تهدید برای ماست. توصیه ما به مسئولان این است که نترسند و نگران نباشند. سردار امیر علی حاجی زاده ، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی : دشمنان به دنبال آن هستند که این نقطه قوت ما در بالا بودن توان دفاعی و موشکی ایران تبدیل به نقطه ضعف شود.»( باشگاه خبرنگاران جوان 9/1/1395 )
در یک نگاه کلی می توان گفت:
اول آنکه آزمایش های موشکی ایران اصلا ربطی به توافق هسته ای (برجام) پیدا نمی کند.
دوم آنکه آزمایشهای موشکی ایران شامل قطعنامه 2231 نمی شود چرا که در این قطعنامه آمده است که موشک هایی که به منظور حمل کلاهک هسته ای طراحی شده اند ، در صورتی که هیچ کدام از موشک های بالستیک ایران با چنین منظوری طراحی نشده است.
..................................
پژوهش خبری//