گشایش کارگاه آموزشی دو روزه ممیزیهای استانی سازمان انتقال خون
کارگاه دو روزه هماهنگی ممیزی های استانی با پایگاههای اقماری و مراکز ثابت خونگیری با حضور مدیر عامل سازمان انتقال خون گشایش یافت.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان انتقال خون ایران، دکتر پور فتح اله در افتتاح این کارگاه با اشاره به مذاکرات انجام شده با کشورهای طرف قرارداد پالایش پلاسمای ایران گفت: لزومی ندارد که تک تک مراکز، مورد بازرسی نمایندگان شرکتهای خارجی قرار گیرد و با این شرکتها به توافق می رسیم تا سازمان انتقال خون خود ضامن سلامت فرآورده و ناظر استانداردهای بین المللی این مراکز است و تنها مستندات را به نمایندگان این شرکت ها ارائه دهد.
وی با اشاره به مزیت این طرح برای گسترش مراکز پالایشگر افزود: در این شیوه پس از ارائه گزارش های استاندارد سازی به شرکت ها، آنها چند مرکز را به صورت اتفاقی مورد بازدید قرار می دهند و به این ترتیب سرعت استاندارد سازی و پایش مراکز استانی افزایش می یابد و خیلی زود می توانیم ظرفیت پالایش پلاسما را ارتقا دهیم.
مدیر عامل سازمان گفت: بازدید های منطقه ای براساس آمایش سرزمین در 9 منطقه و با مدیریت مدیران منطقه ای انجام می شود و هر یک از این 9 منطقه استاندارد سازی و پایش دوره ای پایگاه ها را طبق ممیزی های مورد قبول برعهده می گیرند.
دکتر پور فتح اله همچنین به انتقال دانش فنی پالایش پلاسما به کشور خبر داد و افزود: طبق توافق و قراردادهای منعقد شده، قرار است هزینه انتقال دانش پس از تولید محصول از طریق تولیدات پالایشگاه تامین شود و بدین ترتیب زمینه گشایش بازاری برای محصولات مازاد پلاسمایی ایران نیز فراهم خواهد شد.
هم اکنون بدون در نظر گرفتن فاکتور 8، کشور با تولید 450 هزار لیتر پلاسما به خودکفایی می رسد، با 650 هزار لیتر این خودکفایی با توجه به نیاز آینده تکمیل خواهد شد و با تولید 900 هزار لیتر پلاسما ایران می تواند بازار منطقهای محصولات پلاسمایی و پالایش قراردادی پلاسما را نیز به دست آورد.
دکتر پور فتحاله نظر مثبت نماینده سازمان جهانی بهداشت را برای پالایش قراردادی پلاسمای منطقه توسط ایران فرصتی طلایی قلمداد کرد و گفت: با استفاده از ظرفیت های بازاریابی بین المللی فضای تعاملی مناسبی در بحث طب انتقال خون و محصولات مشتق از پلاسما در منطقه وجود دارد.
در این کارگاه دو روزه مباحثی چون اصول ممیزی، اصول GMP، تجهیزات و انبار اهدا، فنی، بخش اهدا کنندگان و جذب، آزمایشگاه غربالگری ویروسی و تعیین گروه خونی انجام خواهد.