پخش زنده
امروز: -
۲۰ هزار واحد صنفی دوزندگی در ایران فعالیت دارند و این واحدها برای ۳۰۰ هزار نفر شغل ایجاد کرده است که مجبورند در شرایط نابرابر با برندهای خارجی رقابت کنند.
پژوهش خبری: ۲۰ هزار واحد صنفی دوزندگی در ایران فعالیت دارند و این واحدها برای ۳۰۰ هزار نفر شغل ایجاد کرده است که مجبورند در شرایط نابرابر با برندهای خارجی رقابت کنند. فعالان صنعت پوشاک کشور معتقدند70 درصد از پوشاک خارجیای که در فروشگاهها فروخته میشود، قاچاقی هستند و از مبادی غیررسمی وارد شدهاند.
طبق گفته مسئولان سالانه حدود 2.5 میلیارد دلار پوشاک به ایران قاچاق می شود اگرچه برخی میزان قاچاق در کشور را تا 6.5 میلیارد دلار می دانند. نکته قابل توجه اینجاست که این حجم وسیع پوشاک که توانسته بخش قابل توجهی از بازار پوشاک کشور را از آن خود کند نمی تواند تنها از مبادی غیر رسمی وارد کشور شود.
برخی دست اندرکاران حوزه پوشاک و البسه معتقدند حجم عمده قاچاق از مبادی قانونی وارد می شود و قاچاقچیان به صورت رسمی در بازار فعالیت می کنند تا آنجا که براختی از خدمات سیستم بانکی و چک و ... استفاده می کنند. به هر ترتیب با این وجود این حجم بالای قاچاق پوشاک ، نه تنها تولیدکنندگان داخلی آسیب می بینند و اشتغال آفرینی و کسب و کار محدود می شود بلکه دولت نیز از محل عدم شفافیت در عدم تخقق در آمدهای مالیاتی و حقوقی گمرکی متضرر می گردد.
همچنین در حال حاضر تعرفه واردات پوشاک 150 درصد است و بر اساس قرارداد تجارت ترجیهی ایران و ترکیه، پوشاک وارداتی از این کشور مشمول 40 درصد تخفیف شده و به این ترتیب تعرفه واردات پوشاک از ترکیه به 90 درصد کاهش یافته است. دولت نیز چندی قبل برای کاهش این حجم بالای قاچاق پوشاک بخشنامه ای برای ساماندهی واردکنندگان رسمی پوشاک ابلاغ کرد که البته تا کنون اثرات آن کاهش واردات غیر رسمی مشخص نشده ست.
در نهایت باید گفت اقداماتی از قبیل ساماندهی و شفافیت واردکنندگان و حمایت های تعرفه ای اگر چه تا حدودی می تواند روند واردات بی رویه رسمی و غیر رسمی پوشاک را کنترل نماید اما نجات صنعت نساجی و پوشاک در ایران منوط به توانمند شدن و رقابت پذیر شدن تولیدکنندگان داخلی- بخصوص از نظر قیمت- است.
به گفته کارشناسان مشکل اصلی این صنعت بالا بودن هزینه تولید است به طوری که هزینه تولید پوشاک در ایران به طور متوسط 30 درصد بالاتر از میانگین دنیاست. بنابراین مسئولین صنعت کشور باید برای حل این مسئله چاره اندیشی کنند.
متن کامل این پژوهش در آرشیو پژوهش های خبری در دسترس است.