رئیس سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران؛
محافظه کاری در همکاری با بانک های ایرانی به معنای از دست رفتن فرصت هاست
خزاعی گفت: هر نوع محافظه کاری از سوی بانکهای دنیا بویژه اروپایی ها در همکاری با بانک های ایرانی به معنی از دست دادن فرصت های ارزشمند همکاری با ایران است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمد خزاعی در دومین همایش تجاری و بانکی ایران و اروپا با بیان اینکه محافظه کاری دشمن بزرگ استفاده از فرصتهاست افزود: روابط بانکی بستر بسیار مهم همه کنشها و تراکنش های اقتصادی اعم از تجاری و سرمایه گذاری است.
وی اضافه کرد: بعلت تحریم ها و دور بودن و کاهش روابط بانکی ایران با سیستم بانکی دنیا همچنین تغییر بسیاری از دیالوگها و مقررات بانکی و شگردهای کاری در روابط بانکی دنیا ، ضرورت دارد؛ دو سیستم بانکی ایران و اروپا به هم نزدیک شود، زبان همدیگر را بفهمند و بر اساس پلت فرم های نوین بانکی کار کند .
خزاعی گفت: بعنوان رئیس کل سازمان سرمایه گذاری و معاون بین الملل وزارت اقتصاد اعلام می کنم اردیبهشت سال آینده پنجمین کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و آلمان بعد از سالها تعطیلی در وزارت اقتصاد برگزار می شود.
وی افزود: فرصت های همکاری دو کشور در این کمیسیون بررسی خواهد شد که امیدواریم نتیجه این همایش نیز در کمیسیون همکاری های اقتصادی ایران و آلمان مورد استفاده قرار گیرد.
رئیس کل سازمان سرمایه گذاری خطاب به سرمایه گذاران و فعالان بانکی اروپایی گفت: همکاری با جمهوری اسلامی ایران ابتدا برای اروپایی ها از جهت رشد اقتصادی یک امتیاز است در مرحله دوم در منطقه بسیار نگران کننده ای با وجود فقر و کاهش رشد اقتصادی که ما در آن هستیم توسعه و رشد اقتصادی منطقه برای صلح و ثبات منطقه بسیار حیاتی است.
خزاعی افزود: جمهوری اسلامی ایران بعنوان لنگر و سکوی قدرتمند همچنین بعنوان قدرت اقتصادی در منطقه با جمعیت 80 میلیونی و بعلت نفوذ و روابط خوبی که با بازار 400 میلیونی منطقه دارد می تواند در کاهش فقر و رشد و توسعه منطقه ای و ایجاد ثبات در منطقه کمک کند از این رو همکاری اروپایی ها با جمهوری اسلامی ایران بازی برد برد از نظر منطقه ، اروپا و جمهوری اسلامی ایران است.
خزاعی گفت: کاهش قیمت نفت و تحریم ها موجب شد جمهوری اسلامی ایران به سمت مقاوم سازی اقتصاد حرکت کند و ایده اقتصاد مقاومتی که از سوی مقام معظم رهبری مطرح شد موجب شد جمهوری اسلامی ایران در شرایط تحریم و مشکلاتی که وجود داشت بتواند ثبات اقتصادی را به کشور برگرداند.
معاون وزیر اقتصاد اضافه کرد: به دنیا نشان دادیم که در شرایط تحریم هم می شود اقتصاد را مدیریت کرد مانند کاهش نرخ تورم از 40 به زیر 15 درصد و کنترل و مدیریت بازار و نرخ ارز از موفقیتهای اقتصادی است که در شرایط تحریم بیشتر به معجزه شبیه است.
خزاعی گفت: بند 10 سیاستهای اقتصاد مقاومتی به حمایت و توجه به سرمایه گذاری اشاره دارد از اینرو گمان نشود که اقتصاد مقاومتی بستن درهای کشور است بلکه حمایت از سرمایه گذاری و سرمایه گذاری های خارجی یکی از اهرم های اقتصاد مقاومتی است .
خزاعی افزود: جمهوری اسلامی ایران سیاست هایی اتخاذ کرده و می کند که بتواند از سرمایه گذاری خارجی بویژه در حوزه هایی که ارزش افزوده دارند مانند انتقال فناوری و افزایش صادرات حمایت کند.
وی گفت: تسهیل فرآیند سرمایه گذاری ، کاهش موانع اداری و تجاری ، حذف مقررات زائد ، تصویب مقررات و قوانین جدید ، اصلاح آیین نامه ها و تقویت پنجره واحد سرمایه گذاری به صورت فیزیکی و مجازی از جمله اقدامات در جهت جذب سرمایه گذاری خارجی است .
خزاعی خطاب به سرمایه گذاران اروپایی و فعالان بانکی آنها گفت: شما می توانید با مراجعه به سایت سازمان سرمایه گذاری به آدرس www.investiniran.ir قوانین و مقررات همچنین طرح های آماده شده بویژه در حوزه زیربنایی را که شناسایی شده اند ببینید و مورد استفاده قرار دهید.
وی افزود: صدها طرح پالایش شده با مطالعات انجام شده در این سایت وجود دارد که می توانید از آن استفاده کنید.
خزاعی گفت: در قوانین ما همه غرامت های ناشی از ملی شدن و یا سلب مالکیت های طرح ها ازجانب جمهوری اسلامی ایران تضمین می شود ضمن اینکه زیان ناشی از متوقف شدن و یا ممنوع شدن اجرای هر طرحی از سوی ایران تضمین می شود .
وی افزود: سرمایه گذاری ها در ایران به روشهای مختلف از جمله BOT انجام می شود ضمن اینکه تضمین کالا و خدمات ناشی از سرمایه گذاری نیز انجام می شود.
وی ادامه داد: با سرمایه گذاران خارجی همانند سرمایه گذاران ایرانی برخورد یکسانی می شود همچنین انتقال آزاد اصل و سود سرمایه سرمایه گذاران خارجی نیز در قانون تضمین می شود.
خزایی با بیان اینکه معافیت های مالیاتی از 20 تا 100 درصد در حوزه های مختلف بویژه در مناطق آزاد برای سرمایه گذاران خارجی وجود دارد گفت : تا قبل از سال 94 با 60 کشور دنیا موافقت نامه حمایت و تشویق سرمایه گذاری خارجی امضا کرده بودیم که در ده ماه اخیر این موافقت نامه با 13 کشور دیگر نیز نهایی شده است.