دکتر حریرچی:
80 درصد مردم توان مراجعه به بیمارستانهای خصوصی را ندارند
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: 80 درصد مردم توان مراجعه به بیمارستانهای خصوصی با تعرفه های فعلی را ندارند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، دکتر حریرچی در نشست خبری افزود: بین 15 تا 16 درصد مردم با کمک بیمه های تکمیلی و بین 5 تا 6 درصد آنان با طیب خاطر توان مراجعه به بیمارستانهای خصوصی را دارند.
سخنگوی وزارت با اشاره به کمبود شدید تختهای بیمارستانی ادامه داد: برای رفع این کمبود، وزارت بهداشت با پروتکلهایی که در نظر دارد برنامه ریزی برای تحویل 20هزار تخت دولتی جدید را در نظر گرفته است.
وی گفت: در ده سال اخیر سالانه 2هزار تخت اضافه شده است که در این دو سال اخیر در اجرای طرح تحول نظام سلامت و کمک گرفتن از بودجه بهداشت و نیز یک درصد ارزش افزوده، به رشد چندین هزار تخت سالانه رسیده ایم.
فرسودگی 53 درصد تختهای بیمارستانی
حریرچی افزود: 53 درصد تختهای بیمارستانی فرسوده است که برخی از تختهای جدید جایگزین آنها میشود.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: این وزارتخانه برای ورود بخش خصوصی به این سیستم، سرمایه گذاری بمنظور ارائه خدمت در بخش بهداشت از ساخت بیمارستان تا خرید تجهیزات در وزارت بهداشت را درنظر گرفته است، مثلا سرمایه گذار خصوصی می تواند، با ارائه زمین و تضمین خرید خدمت از سوی ما، با متوسط 70 درصد تعرفه دولتی و 30 درصد تعرفه تکمیلی، خدمات ارائه کند.
وی افزود: این پیشنهاد به بخش خصوصی شده است و یک پیشنهاد دیگر نیز برای سرمایه گذاران در دست بررسی است که برای درصدی از جامعه که بیمه تکمیلی دارند بیمارستانی احداث کنیم که جذب سرمایه کنند.
خالی بودن 40 درصد تختهای بیمارستانی بخش خصوصی
دکتر حریرچی ادامه داد: هم اکنون 40 درصد تخت های بیمارستانی بخش خصوصی خالی است بنابراین ارائه کننده خدمت دربخش خصوصی باید در نحوه تامین منابع مالی و نوع خدمت خود و با تولید مناسب، انبوه و قیمت مناسب و با در نظر گرفتن استطاعت مردم، ارائه خدمت کنند.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: نظام پرداخت در کشور (فی فور سرویس) ارائه خدمت در ازای پرداخت دستمزد است یعنی اگر پزشکی هر چه عمل بیشتری انجام دهد دستمزد بیشتری میگیرد این نظام پرداخت تقاضای القایی ایجاد میکند.
دکتر حریرچی در ادامه نشست خبری افزود: این تقاضای القایی فقط از طرف پزشک نیست بلکه برخی بیماران هم مثلا با جستجو در اینترنت، متقاضی فلان دارو میشوند.
وی گفت: در این نظام پرداخت، نقش تولیت و سیاستگذار باید تقویت شود و راهنماییهای بالینی نیز باید وجود داشته باشد که هر ارائه کننده خدمتی، مسئول سلامت افراد باشد نه یک بیماری خاص.
حریرچی افزود: اگر روی پیشگیری، کار بیشتری شود میتوانیم رفتار را نیز تغییر دهیم.
عمده مشکل ما دیرکرد پرداخت از طرف بیمه هاست
سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به میزان کسری بودجه وزارت بهداشت گفت: عمده مشکل ما دیرکرد پرداخت از طرف بیمه هاست.
وی با بیان اینکه آن قسمت از بودجه که قرار بوده توسط دولت به ما تخصیص یابد، درست است که تاخیر داشته است افزود: در زمان باقیمانده تا پایان سال قرار است بخش عمده باقیمانده بودجه در نظر گرفته دولت، پرداخت شود که ان شاءالله ما با آمادگی کامل وارد سال 95 خواهیم شد.
آمار صدمات چهارشنبه سوری سال گذشته
حریرچی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره نزدیک شدن به چهارشنبه آخر سال درباره آمار صدمات چهارشنبه سوری سال گذشته گفت: بیش از 400مجروح، 3 نفر فوتی، 22مورد قطع عضو و 2مورد تخلیه چشم در چهارشنبه آخر سال 93 در کشور به ثبت رسیده است.
شایعات درباره سوختگی نوزاد صومعه سرایی صحت ندارد
سخنگوی وزارت بهداشت با تشریح خبری که درباره نوزاد صومعه سرایی منتشر شده است افزود: چطور ممکن است نوزادی برای زردی گرفتن در دستگاه باشد و فقط بخشی از بدن او سوخته باشد؟.
وی گفت: از دیروز سه پزشک نوزاد را معاینه و سوختگی او را رد کرده اند.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: شایعه شده این نوزاد فوت کرده است درحالیکه وی هم اکنون در بیمارستان 17شهریور و تحت مداواست و درمانهای درنظر گرفته شده جواب داده است.
حریرچی گفت: بیماری این نوزاد "فور اس" تشخیص داده شده و با آنتی بیوتیکهای تجویز شده حال وی رو به بهبود است.
وی از خبرنگاران خواست هر خبری را منتشر نکنند بلکه درباره صحت و سقم خبرهایی که در فضای مجازی منتشر میشود تحقیق کنند و به شایعات دامن نزنند.
سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره افزایش خطاهای درمانی گفت: میزان افزایش گزارشهای خطاهای درمانی را قبول دارم و علت آن انتشار در فضاهای مجازی و حساسیت بالای وزیر و مسئولان وزارت بهداشت بر کارهای درمانی است؛ همانطور که وزیر در شورای معاونان درباره اتفاقی که برای یک مادر پس از زایمان بوجود آمد توصیه اکید داشت که باید طوری برخورد شود که فکرکنید این اتفاق برای خواهر و یا همسر شما افتاده است.
99 درصد هزینه کرد بودجه طرح تحول مورد تایید دیوان محاسبات است
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: 99 و شش دهم درصد هزینه کرد بودجه طرح تحول نظام سلامت را دیوان محاسبات تایید کرده است.
دکتر حریرچی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی براینکه دیوان محاسبات درباره نحوه هزینه کرد اعتبارات طرح تحول نظام سلامت و خرید خودرو و اعطای هدیه ایراد وارد کرده است افزود: بند 5 مصوبه هدفمندی در 93/2/27 دولت نحوه هزینه کرد را به جزء مشخص کرده و گفته شده وزارت بهداشت مجاز است تا یک درصد اعتبارات بند الف این تصویب نامه را بابت ترویج پایش و نظارت به برنامه های طرح تحول اختصاص یابد.
وی گفت: یک درصد اعتبار 4800 میلیارد تومانی طرح هدفمندی یارانه ها برای اختصاص دادن به طرح تحول نظام سلامت، 48 میلیارد تومان می شود در حالیکه کل اشکالی که دیوان محاسبات ایراد کرده 19 میلیارد و 200 میلیون تومان بوده است، البته تخلف هرچقدر کوچک هم قابل قبول نیست و باید از آن جلوگیری شود.
حریرچی افزود: اشکالی نیز به برخی انتقالهای بودجه از یک سال به سال دیگر بوده که آن هم جزو اختیارات قانونی ما بوده است زیرا دانشگاهها این اختیار را دارند که این بودجهها را در زمانهای مختلف به زمانهای دیگر منتقل کنند چون گاهی پول و اعتبار نمیرسد و براساس اختیارات باید اعتبارات در ماههای اول سال هزینه شود.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: از نظر این وزارتخانه همه این هزینه کرد قانونی بوده است و پاسخ لازم به دیوان محاسبات ارائه می شود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر لغو اعزام ورزشکاران ایرانی برای المپیک ریودوژانیرو به علت شیوع بیماری زیکا گفت: این مسئلهای است که سازمان بهداشت جهانی درباره آن تصمیم خواهد گرفت.
حریرچی افزود: زیکا یک بیماری بینالمللی است و بنده نیز حتما پیگیر نامه کمیته ملی المپیک در زمینه چگونگی اعزام ورزشکارانمان به المپیک خواهیم بود ضمن اینکه وزارت بهداشت ایران نیز مسلما تصمیماتی اتخاذ و آن را بعد از بررسیهای لازم اعلام خواهد کرد.
وضع کنونی اعتیاد زیبنده جامعه ما نیست
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: وضع کنونی اعتیاد زیبنده جامعه ما نیست و باید بیش از پیش به این موضوع پرداخته شود.
دکتر حریرچی افزود: اعتیاد در جامعه امروز ما موضوعی بسیار مهم است زیرا در میزان سالهای از دست رفته عمر تاثیر فراوانی دارد.
وی ادامه داد: اهمیت دوچندان رسیدگی به بحث اعتیاد این است که فرد مبتلا نه تنها برای خود که حتی برای اطرافیان خود ایجاد مشکل و خطر می کند.
دکترحریرچی گفت: در موضوع اعتیاد دو رویکرد عمده وجود دارد که یکی پرهیزمداری و دیگری کاهش آسیب است که با دو راهکار متفاوت می تواند ما را در حوزه سلامت یاری کند.
وی خاطرنشان کرد: رویکرد پرهیزمداری معمولا متمرکز بر دو راهکار پیشگیری از ابتلای افراد سالم و ترک کردن افراد معتاد دارد که درصد خاصی از جامعه را می تواند تحت پوشش قرار دارد ولی در رویکرد کاهش آسیب، بیشتر بر بازگرداندن فرد به جامعه به شکل های دیگر توجه دارد.
قائم مقام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: روش هایی مانند متادون درمانی که مبتلایان را از خشونت دور می کند و رفتارهای پرخطر را در آنها کاهش می دهد می تواند بخشی از نیروی کار را به جامعه برگرداند، حاصل همین رویکرد کاهش آسیب است.
وی با اشاره به موضوع معتادان تزریقی گفت: درباره این افراد نیز که جزو گروه درمعرض خطر هستند، در اختیار قرار دادن سرنگ می تواند به کاهش آسیب و جلوگیری از انتقال بیماری هایی مثل ایدز و هپاتیت جلوگیری کند و موجب کاهش آسیب شود.