وی ادامه داد: آمار مرگ و میر مادران باردار در سال 55 و 56، دویست و چهل و پنج فوت در هر صد هزارتولد زنده بوده که هم اکنون این آمار به نوزده و نیم در صد هزار کاهش یافته است.
دکتر حریرچی همچنین امید به زندگی در قبل از انقلاب را 55 سال ذکر کرد و گفت: هم اکنون این سن امید به زندگی به 74 رسیده است.
وی با اشاره به روند پیشرفت و مثبت سلامت و امید به زندگی افزود: ما طراز خود را با کشورهای توسعه یافته مقایسه می کنیم و اعتقاد داریم هنوز با آنچه شایسته مردم کشورمان است، فاصله داریم.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در ایام دهه فجر 2613 تخت بیمارستانی در قالب 28بیمارستان و اعتبار 7163 میلیارد ریال به بهره برداری خواهد رسید.
وی افزود: همچنین 350 تخت ویژه با اعتبار 892 میلیارد ریال در 205 بیمارستان موجود کشور راه اندازی می شود.
دکتر حریرچی گفت: 691 خانه بهداشت در روستاها و 93 مرکز بهداشتی درمانی از دیگر موارد قابل افتتاح وزارت بهداشت در ایام دهه فجر است.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: نیترات و نیتریت آب تهران مرتب رصد و براساس بالاترین استانداردها تعریف می شود.
دکترحریرچی افزود: معیارهای استاندارد نیترات و نیتریت آب تا 10 برابر سختگیرانه تر از برخی کشورهای اروپایی و امریکایی است.
وی گفت: شاید در برخی از مناطق تهران به علت کم آبی درگذشته، مجبور به استفاده از آب چاه بودند ولی اکنون نیترات آب مصرفی میزان معقول است.
آمار آنفلوانزا در کشور محرمانه نیست
حریرچی همچنین درپاسخ به سوال خبرنگاری درباره آمار آنفلوانزا درکشور نیز گفت: آمار آنفلوانزا در کشور محرمانه نیست، در این حوزه تاکنون مواردی نیز اعلام شده است ولی قرار نیست نتایج به تفکیک استانها اعلام شود چرا که این مسئله باعث نگرانی می شود.
سخنگوی وزارت بهداشت همچنین درباره تعرفه حوزه پزشکی درسال 95 هم گفت: به عقیده وزارت بهداشت تعرفه، ابزار سیاستگذاری است و باعث میشود کارهایی را که مناسبتر برای سلامت مردم است ترویج کنیم مثلاً دستمزد زایمان طبیعی را برای فرد ماما و متخصص آن به مقدار زایمان سزارین افزایش دادیم ولی برای مردم رایگان کردیم.
وی با اشاره به اینکه در تعیین تعرفه دولت، شورایعالی بیمه نیز اعلام نظر می کند افزود: در تعرفه توجه به تورم و افزایش معقول مورد تاکید ماست و باید تعرفه به صورت معقول افزایش یابد که فشاری به جیب مردم وارد نکند و هزینهها را دولت و بیمهها تامین کنند.
سخنگوی وزارت بهداشت همچنین در پاسخ به پرهزینه بودن درمان بیماران سرطانی هم گفت: میزان مصرف داروهای شیمی درمانی در کشور ما از میزان معمول راهنماهای موجود جهان بالاتر است و ما نتیجه میگیریم که برخلاف تصور پزشکان مصرف داروهای شیمیدرمانی همیشه بسیار خوب نیست.
وی افزود: اجرای این راهنماهای درمانی را نمیتوان اجباری کرد چرا که شرایط هر بیمار با بیمار دیگر ممکن است متفاوت باشد ولی بطور کلی وزارت بهداشت و بیمهها در پرداختها باید ملاحظه کنند که چقدر تجویز پزشکان مطابق راهنماهای بالینی است.
سالانه 10 هزار میلیارد تومان هزینه مستقیم و غیرمستقیم سرطان در کشور میشود
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در کشور ما سالانه 10 هزار میلیارد تومان هزینه مستقیم و غیرمستقیم سرطان می شود که 3 هزار میلیارد تومان آن مربوط به تشخیص و درمان است به طوریکه داروهای شیمیدرمانی سالانه 1200 میلیارد تومان هزینه در بر دارند.
دکتر حریرچی به هفته مبارزه با سرطان و پیشگیری از عوامل خطر اشاره کرد و افزود: بیماری های غیرواگیر قلبی عروقی، سرطان، تنفسی و دیابت از جمله عوامل 72 درصد مرگ و میرها هستند.
وی با اشاره به افزایش سالانه 90 هزار مورد جدید سرطان در کشور اضافه کرد: سرطان پستان، معده، روده بزرگ و مثانه از جمله شایع ترین سرطان های کشور است که به طور متوسط بروز سرطان در جهان برای مردان 205 و برای زنان 165 در 100 هزار مورد است.
در ایران میزان ابتلا به سرطان کمتر از متوسط جهانی است
سخنگوی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه در کشور ما میزان ابتلا به سرطان کمتر از متوسط جهانی است گفت: افزایش امید به زندگی و بیشتر شدن تعداد سالمندان از جمله عوامل افزایش میزان سرطان است بنابراین نباید از افزایش سرطان بعنوان سونامی یاد کرد.
دکتر حریرچی به عوامل خطر اشاره کرد و افزود: شیوع مصرف سیگار در کشور بیش از 10 درصد است ضمن اینکه 90 درصد مردم ما پنج وعده سبزی و میوه را در برنامه غذایی خود قرار نمیدهند؛ 35 درصد افراد جامعه فعالیت بدنی کم دارند و 16 تا 36 درصد نیز درگیر فشارخون هستند، این عوامل باعث بیماریهای قلبی عروقی، افزایش فشارخون، دیابت و بیماریهای مزمن تنفسی می شود که از علل سرطان هستند.
سخنگوی وزارت بهداشت درباره تاثیر عوامل محیطی بر افزایش سرطان نیز گفت: سرانه تولید دی اکسید کربن به ازای هر واحد جمعیت در کشور ما 7 تن است در حالی که متوسط جهانی 4.6 تن بوده و میزان ذرات معلق در هر متر مکعب هوای شهرهای بالای صدهزار نفر جمعیت 115.4 میکروگرم است در حالی که این میزان در متوسط جهانی 61.4 است که تجمیع این عوامل بروز سرطان را افزایش می دهد.
حریرچی به نتایج یک پژوهش جهانی اشاره کرد و افزود: در سال 2008مشخص شد که یک و نیم درصد از تولید ناخالص جهانی هزینه سرطان میشود، در سال 2010 این رقم به نزدیک 2 درصد رسید که نشان از روند صعودی سرطان دارد.
از 40 درصد سرطانها میتوان پیشگیری کرد
وی گفت: 40 درصد سرطانها را میتوان پیشگیری کرد از طرفی تشخیص زودرس و غربالگری نیز حائز اهمیت بوده است که وزارت بهداشت در چهار شهر برنامه آزمایشی در این زمینه دارد.
دکتر حریرچی همچنین درپاسخ به سوال خبرنگاری درباره اظهارنظر مسئولان وزارت بهداشت درخصوص آمار منتشرشده در زمینه رفتارهای پرخطر درجامعه افزود: این پژوهش درسال 91 از محل اعتبارات صندوق پژوهش های ریاست جمهوری انجام شده و آمارهای آن تکان دهنده است.
وی درباره اینکه ایا وزارت بهداشت این امارها را تایید یا تکذیب می کند گفت: این آمارها در جایی علمی تهیه و مجله ای که داوری علمی شده، آن را منتشرکرده است، پرسشنامه ها نیز بر اساس خود اظهاری و بدون اسم تهیه شده است اما وزارت بهداشت نظری در این زمینه ندارد و معتقد است پاک کردن صورت مسئله راه حل مسئله نیست بنایراین نباید روی آن سرپوش گذاشت، آموزش ،پیشگیری و راه های مقابله با این رفتارها باید انجام شود.
قائم مقام و معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین درپاسخ به سوالی درباره بیماری زیکا افزود: زیکا از سال 94 کشف شده و در طول 70 سال گذشته مواردی در آسیای جنوبی دیده شده و به طرف سواحل جنوب شرقی آسیا و نزدیک استرالیا آمده ، درچند ماهه اخیر نیز در امریکای جنوبی تعداد قابل توجهی دیده شده است.
وی گفت: فرق این بیماری با ابولا و مرس این است که انتقال انسان به انسان در آن ثابت نشده ،عامل ان گزش یک حشره است و درخاورمیانه و افریقای شمالی نیز دیده نشده است.
دکترحریرچی افزود: مطرح شدن این روزهای زیکا این است که احتمال تولد کودکان با سر و مغز کوچک را به گزش این حشره نسبت داده اند.