پخش زنده
امروز: -
«مایکل سپیرنگمان»، رئیس سابق بخش روادید سفارت آمریکا در عربستان سعودی کتابی را تحت عنوان «ویزا برای القاعده: هدیه سازمان سیا که دنیا را تکان داد» منتشر کرد و در یک مصاحبه تعریف کرد که چه کسی او را وادار به صدور ویزا برای اشخاصی کرد که بعدها توسط سازمان های تروریستی استخدام شدند.
کارمندان عالی رتبه نظامی ایالات متحده آمریکا و همچنین «هیلاری کلینتون»، وزیر امور خارجه سابق آمریکا اعتراف میکنند که آمریکا به شکلگیری گروه «القاعده» کمک شایانی رسانده است. واشنگتن، مبارزانی را آموزش داد و مسلح کرد که در افغانستان با نظامیان اتحاد شوروی می جنگیدند. بعدها خود آمریکایی ها طعمه شبه نظامیان شدند.
«مایکل سپیرنگمان»، رئیس سابق بخش روادید سفارت آمریکا در عربستان سعودی کتابی را تحت عنوان «ویزا برای القاعده: هدیه سازمان سیا که دنیا را تکان داد» منتشر کرد و در یک مصاحبه اختصاصی با شبکه تلویزیونی «راشاتودی» تعریف کرد که چه کسی او را وادار به صدور ویزا برای اشخاصی کرد که بعدها توسط سازمان های تروریستی استخدام شدند.
در بخشی از این کتاب آمده است: «باید به قانون مهاجرت و شهروندی و اسناد مربوطه وزارت امور خارجه توجه شود. در این اسناد آمده است که اگر شخصی که تقاضای ویزا می کند، نتواند بطور قانع کننده ثابت کند که به آمریکا رفته و برخواهد گشت و اینکه او ارتباط محکمی با کشور خود و یا کشوری دارد که در آنجا تقاضای روادید کرده است، باید از صدور ویزا برای او خودداری شود. اکثر متقاضیان به استثنای یک ایرانی که رئیس پایگاه داده های «سیا» تقاضای آن را برای من فرستاد، نتوانستند توضیح بدهند که این افراد با چه اهدافی به آمریکا می روند و مقصد اصلی آنها کجاست. بدین ترتیب من از صدور ویزا برای آنها خودداری کردم. پس از آن، «جی فِرِرِس»، کنسول آمریکا مرا تهدید کرد که اگر از صدور ویزا برای آنها خودداری کنم، مرا اخراج خواهد کرد.»
دیپلمات سابق آمریکا درباره موارد مشخص صدور ویزای غیر قانونی گفته است: «آنچه به دو پاکستانی مربوط می شود که نزد من آمدند و گفتند که برای شرکت در نمایشگاه لوازم یدکی خودرو در چارچوب وزارت بازرگانی آمریکا قصد سفر به ایالات متحده را دارند، حتی نتوانستند عنوان دقیق نمایشگاه را بیان کنند و یا اینکه این نمایشگاه در کدام شهر برگزار می شود. من از صدور ویزا برای آنها خودداری کردم. تقریبا یک ساعت پس از آن، «پل آروید تِوِیت»، عامل سرویس مخفی سیا تلفن کرد و خواستار صدور ویزا برای آنها شد. من گفتم نمی توانم به آنها ویزا بدهم؛ زیرا آنها نمی دانند برای چه به آمریکا می روند و بدرستی نمی توانند توضیح بدهند قصد آنها از سفر به آمریکا چیست! از این رو هیچ دلیل منطقی برای صدور ویزا برای آنها وجود ندارد. سپس او بدون اتلاف وقت، مستقیما به رئیس بخش کنسولی مراجعه کرد که پس از آن، برای آنها ویزا صادر شد.»
سپیریگمان بعید نمی داند افرادی که بدین ترتیب ویزا دریافت کردند، بعدها به عضویت سازمان های تروریستی مانند «القاعده» درآمدند.
در بخش دیگری از این کتاب آمده است: «جون شیندلر در کتاب خود به نام ترور نامقدس نوشته است که تعدادی از افرادی که با عملیات تروریستی 11 سپتامبر ارتباط داشتند، ابتدا برای جنگیدن در افغانستان استخدام شده بودند. آنها ابتدا در آنجا و بعد در بوسنی جنگیدند و بعد در طراحی و اجرای عملیات تروریستی شرکت داشتند که مرکز تجارت جهانی و پنتاگون هدف آنها بود. تشکیلات موقت مبارزان که می بایست با نظامیان شوروی در افغانستان بجنگند، به یک نیروی دائمی از اعراب و افغان ها مبدل شد؛ سازمان یکپارچه و دارای ساختار قدرتمندی که قادر به سرنگونی دولت ها در کشورهای دیگر است؛ یعنی القاعده. درست شبیه آنچه در یوگسلاوی و عراق، لیبی و سوریه رخ داد. آنها اوضاع در کشور را بی ثبات کرده و شخصیت های سیاسی را برکنار و ساختمان ها را منفجر میکنند. آنها سازمان های تروریستی درجه یک هستند که مقامات آمریکا و رژیم های سرکوبگر در منطقه از آنها حمایت می کنند .«
چه کسی عامل پیدایش گروههای تکفیری تروریستی در منطقه بوده است؟ این سوال مدتهاست که ذهن افکار عمومی جهان را به خود مشغول کرده است اما تاکنون با وجود برخی گمانهزنیها، پاسخ روشنی به آن داده نشده است.حالا و با انتشار چند کتاب خاطرات از سوی مقامات سابق نظامی ایالات متحده، جواب دادن به این پرسش سادهتر به نظر میرسد.
مایکل سپریگمان در کتاب «ویزا برای القاعده»نوشته است:"اساس را قانون راجع به مهاجرت و تابعیت و اسناد مربوطه وزارت خارجه تشکیل می دادند. در آنجا گفته شده که اگر شخص که اسناد را جهت دریافت ویزا می دهد، به صورت قانع کننده ثابت ساخته نتواند که به آمریکا می رود و برمی گردد، یعنی او روابط مستحکم با وطن خود، جای که او جهت دریافت ویزا مراجعه می کند، دارد، باید در باره دادن ویزا جواب رد داده شود. بخش اعظم درخواست کنندگان، به استثنای یک ایرانی که به من آمر پایگاه سیا روان کرده بود، اصلاً به من در این باره پاسخ داده نمی توانستند که به کدام هدف آنها به امریکا می روند، بصورت مشخص به کجا میروند و من به انها ویزا نه دادم. بعداً جی فیریریس جنرال قونسل به من اخطار داد و مطالبه نمود، تا من به این مردم ویزا بدهم، یا مرا برکنار می کند".
دیپلمات اسبق آمریکایی همچنان راجع به موارد مشخص صدور ویزا برخلاف قواعد چنین می گوید:"انچه که به دو پاکستانی مربوط میشد که نزد من آمدند و به گفته آنها، به امریکا باید به نمایشگاه پرزه جات فالتوی موتر در چارچوب ماموریت وزارت تجارت امریکا می روند و آنها حتی نام دقیق نمایشگاه و اینکه در کدام شهر برگزار میگردد، نمی دانستند. من، طبعاً، در باره دادن ویزا جواب رد دادم. تقریباً یک ساعت بعد پول اروید توییت اجنت خدمات محرم سیا که در شعبه تجارتی نفوذ داده شده بود، به من زنگ زد و برای آنها صدور ویزا مطالبه کرد. من به او جوب دادم که نمی توانم به آنها ویزا بدهم، چون آنها نمی دانند که برای چه به آمریکا می روند و نمی توانند بصورت قابل فهم توضیح دهند که آنها در جریان اقامت در کشور چه کار خواهند کرد و از همین رو هیچ گونه اساس معقول برای دادن ویزا وجود ندارد. آنگاه او بدون اینکه وقت را ضایع کرده باشد، مستقیما به امر شعبه قونسلگری مراجعه نمود و بعد از آن امتناع من رد شد و یزا به درخواست کنندگان داده شد".
سپریگمان این امر را مستثنی نمی سازد که مردم که به این ترتیب ویازا دریافت کرده بودند، بعداً شاید در سازمان های تروریستی، مانند «القاعده» شامل گردیده باشند.
جان شیندلیر در کتاب خود تحت عنوان " ترور نامقدس" می نویسد که یک عده مردم که در عمل تروریستی 11 سپتامبر دخیل بودند، از ابتدا استخدام شده بودند، تا آنها به مثابه مجاهدین در افغانستان بجنگند. آنها در آنجا می جنگیدند و بعداً در بوسنیا می جنگیدند و بعد از آن در پلانگذاری اعمال تروریستی شرکت ورزیدند که مرکز سازمان تجارت جهانی و پنتاگون به اهداف آنها مبدل گشتند. چه رخ داد: مجاهدین، از گروه موقتی که باید برای مداخله شوروی در افغانستان مزاحمت ایجاد میکردند، به نیروی دایمی و سازمان کامل تنظیم شده متشکل از اعراب و افغانان مبدل گشتند که به وسیله آنها حکومت های کشورهای دیگر سرنگون ساخته میشدند، چیزیکه در یوگوسلاویا، عراق، لیبیا و سوریه رخ داد. آنها اوضاع سیاسی در کشور را بی ثبات می سازند، شخصیت های سیاسی را به قتل می رسانند و ساختمان ها را منفجر می سازند. این سازمان درجه یک تروریستی است که مقامات امریکا و رژیم های ستمگر در منطقه از آنها حمایت میکنند.
پیش از این هم، جمعی دیگر از مقامات سابق آمریکایی درباره نقش این کشور در شکلگیری گروههای تکفیری به ویژه داعش و القاعده افشاگری کرده بودند.ژنرال «مایکل فلین» مدیر سابق آژانس اطلاعات نظامی آمریکا در گفتوگوی تلویزیونی با شبکه الجزیره، با افشاگری بیسابقه اظهار داشت: آمریکا تصمیم گرفت از گروههای موسوم به جهادیهای افراطی که امروز به داعش، جبهه النصره و نیز شاخه القاعده در سرزمین شام معروف هستند، حمایت و به آنان در حمله علیه نظام حاکم سوریه کمک کند.
بهگفته مایکل فلین، این تصمیم کاخ سفید عمدی و بررسی شده بود و سند محرمانه سرویس اطلاعات وابسته به وزارت دفاع «DIA» که شخصاً آن را در سال 2012 خوانده و بررسی کرده بر این واقعیت صحه میگذارد و حاکی از حمایت غرب از داعش است.
چیزی که جای تعجب دارد، اینکه به نظر میرسد فلین در این گفتوگو در پاسخ به سؤالات مجری الجزیره بهعمد تلاش داشت درباره سیاستهایی که موجب تشکیل و ظهور گروه تکفیری داعش شد، توضیح بدهد.
وی تأکید میکرد که این گروههای تکفیری زاییده و محصول سیاستهای ناشی از جهل و یا بیتجربگی نیست، بلکه حاصل تصمیماتی است که با آگاهی و برنامه ریزی اتخاذ شد.
مجری الجزیره در دقایق نخست این گفتوگو سؤال کرد: آیا منظور شما این است که در دولت آمریکا و زمانی که از این تصمیمات باخبر بودید، با آن مخالفت کردید اما کسی در آن زمان به حرف شما گوش نداد؟
فلین در پاسخ گفت: معتقدم دولت آمریکا به این موارد گوش نمیدهد و البته نه به این معنی که از نظر و تحلیلات من چشمپوشی کرد، بلکه بر این باورم که این تصمیم را از روی عمد گرفت.
اما افشاگریها محدود به همین نیست.یکی از افسران عملیاتی سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، در کتاب جنجالی خود به نحوه پیدایش تروریسم تکفیری در منطقه خاورمیانه و ارتباط عربستان و آمریکا با این موضوع پرداخته است. شبکه خبری العالم برای نخستین بار ترجمه مهم ترین بخشهای این کتاب را در چند قسمت منتشر کرد."رابرت بایر" مؤلف کتاب "خوابیدن با شیطان" از افسران عملیاتی سابق دستگاه اطلاعات مرکزی آمریکا است. وی پستهای مختلفی را در "سی. آی. ای" برعهده داشت که از جمله آنها ریاست تیم این سازمان در لبنان در سال 1983 و انفجار بئر العبد است.این مسئول سابق سیا در کتابش، به مسائلی در خصوص همکاری عربستان و آمریکا در ایجاد تروریسم تکفیری و هدایت آن اشاره می کند.با وجود انتشار این کتاب در سال 2003، ترجمهای از آن به زبان عربی یا فارسی منتشر نشد. البته این کتاب در بین خبرنگاران با نام "کاخ سفید و طلای سیاه" نیز شناخته میشود.
با وجود همه این اسناد و افشاگریها، حالا جواب دادن به سوال اولیه کار سختی نیست؛ پاسخی که نشان میدهد کاخ سفید برای پیشبرد اهداف خود چگونه منطقه را تبدیل به صحنه جنگ کرده است و کودکان و زنان زیادی را به خاک و خون کشیده است.