گفتگوی ویژه؛
95 درصد داروی کشور در داخل تولید می شود+فیلم
مدیرکل نظارت بر داروی وزارت بهداشت و آموزش پزشکی گفت: 95 درصد داروی مورد نیاز کشور در داخل تولید می شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر اکبر عبداللهی اصل در برنامه گفتگوی ویژه خبری دوشنبه شب افزود: سهم ارزشی داروهای تولیدی کشور 65 درصد است.
وی گفت: 108 شرکت فعال در عرصه داروسازی داریم که داروهای مختلف را تولید می کنند و برخی از داروهای بیماران خاص با فاصله چند ساله در داخل کشور تولید می شود.
عبداللهی اصل با اشاره به اینکه 60 تا 70 شرکت به طور رسمی وارد کننده دارو به داخل کشور هستند افزود: از مجموع این شرکت ها 20 شرکت مجموع واردات دارو به داخل را انجام می دهند.
وی گفت: ارزش بازار دارویی کشور 12 هزار میلیارد تومان است که 7500 میلیارد تومان آن داخلی و مابقی خارجی است.
مدیرکل نظارت بر داروی وزارت بهداشت دوران پسابرجام را هم فرصت و هم تهدید دانست و افزود: اگر در پی صادرات بیشتر و وارد کردن تجهیزات و تکنولوژی نوین باشیم، این دوران فرصت است و اگر منتظر باشیم تا بسیاری از شرکت های دارویی خارجی بر سر سفره آماده بازار داخلی بیایند تهدید به شمار می رود.
عبداللهی اصل گفت: تعرفه ها در حوزه واردات دارو 30 درصد است که این به هیچ وجه بازدارنده نیست.
وی افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون هیچ انتقال تکنولوژی نوینی در حوزه داروی کشور از خارج به داخل نداشتیم.
عبداللهی اصل با اشاره به اینکه در هیئت های اقتصادی و تجاری خارجی که به کشور می آیند بسیاری در پی ورود به بازار داروی کشورمان هستند گفت: وزارت بهداشت هیچ سفره رنگینی برای شرکت های خارجی که صرفاً در پی بدست آوردن بازار ایران صرفنظر از انتقال تکنولوژی باشند پهن نکرده است.
وی افزود: تولید کنندگان داروی کشور عمدتا داروسازانی هستند که در حوزه مدیریت بازار تجربه ندارند و باید در این زمینه پیشرفت کنند.
مدیرکل نظارت بر داروی وزارت بهداشت با تأکید بر لزوم تدوین قانون جدید در مجلس شورای اسلامی در حوزه دارو گفت: قانون داروی کشور مربوط به 60 سال پیش و تا کنون هیچ تغییری نداشته است.
عبداللهی اصل با بیان اینکه از بیرون وزارت بهداشت همواره به این وزارتخانه فشارهایی وارد می شود که قیمت داروها افزایش نیابد، افزود: برای بهبود وضعیت بازار دارو دولت باید از قیمت گذاری در این عرصه دست بردارد و قیمت ها را رقابتی کند.
رئیس انجمن تولید کنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی هم در این برنامه با اشاره به اینکه در دوران پسابرجام ارتباطات مالی با خارج از کشور گسترش می یابد و ارزآوری نیز بیشتر می شود گفت: اگر این وضع مدیریت شود طبیعتاً پسابرجام در زمینه دارو به سود کشور و در غیر این صورت تهدید است.
فریدون بهبودی افزود: قیمت برخی از داروهای درمان سرطان که به 8 میلیون تومان می رسید در این دولت به 5 میلیون تومان کاهش یافت.
وی با بیان اینکه سهم واردات در برخی داروها حداکثر 5 درصد است گفت: انتظار تولید کنندگان داروی کشور از دولت این است که تعرفه مناسب برای واردات داروهای خارجی به کشور اعمال شود.
بهبودی با اشاره به اینکه تولید دارو، یک صنعت است افزود: متأسفانه نگاه ملی به این موضوع وجود ندارد و این مسئله ایراد اساسی در حوزه داروست.
وی گفت: زیرساخت های مناسب و نیروهای متخصص در زمینه تولید دارو در کشور وجود دارد و وزارت بهداشت باید با توجه به دانشگاه ها، به تولید دارو به عنوان صنعت نگاه کند.
رئیس انجمن تولید کنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی با بیان اینکه در زمینه تولید دارو ایران از مرحله کشور در حال توسعه در حال ورود به کشور توسعه یافته است افزود: باید زمینه سرمایه گذاری خارجی برای تولید مشترک دارو در داخل کشور فراهم شود و دولت ضمانت های لازم را برای حفظ سرمایه های خارجی بدهد.
یک تولید کننده فراورده های دارویی بیوتکنولوژیک هم در ارتباط تلفنی با این برنامه با اشاره به آغاز دوران پسابرجام گفت: در این دوران باید به فکر تأمین منافع خودمان باشیم و همه چیز را در مذاکرات با طرف های خارجی به طور شفاف مطرح کنیم.
دکتر هاله حامدی فرد با بیان اینکه در حوزه تولید دارو ظرفیت بسیار خوبی در کشور وجود دارد افزود: در دو سال گذشته با وجود شرایط تحریم توانستیم تکنولوژی تولید دارو را در برخی زمینه ها به خارج از کشور صادر کنیم.
وی با اشاره به اینکه در دوره پسابرجام بازارهای زیادی به روی تولید کنندگان داروی کشور در خارج باز می شود گفت: بازار 80 میلیونی ایران برای خارجی ها بسیار جذاب است و باید هوشمندانه عمل کنیم.
حامدی فرد افزود: تولیدات کارخانجات تولید دارو از طریق شرکت های پخش به داروخانه ها می رسد و عمده هزینه فروش داروها را بیمه ها باید پرداخت کنند که تعویق در پرداخت بیمه ها تأمین مالی این کارخانجات را با مشکل روبرو کرده است.
این تولید کننده فراورده های دارویی بیوتکنولوژیک گفت: سرمایه گذاران خارجی تا کنون در صنایع تولید داروی کشور تا کنون سرمایه گذاری نکرده اند.
وی افزود: آنچه که تا کنون صورت گرفته بیشتر به صورت تولید نمایی است و عمده ارزش افزوده آن از کشور خارج می شود.