گفتگوهاي برگزيده 21 دي 94
آنچه می خوانید خلاصه ای موضوعی از دیدگاه های ارائه شده در گفتگوهای برگزیده است.
* سیاسی
1ـ پژوهشگر آمریکایی و محقق دانشگاه آکسفورد درگفتگو با مشرق:
داعشیها اینگونه داعشی میشوند اسکات آتران: این افراد فکر میکنند در راه اسلام مبارزه میکنند و خود را مجاهد اسلامی هم میدانند، اما اطلاعات اندکی درباره اسلام واقعی و سنتی دارند. اکثر آنها هیچ آموزشی در زمینه اسلام ندیدهاند. حدود 80 درصد از داعشیها در واقع دوباره متولد شدهاند و با نسخهای تحریفشده از اسلام پرورش مییابند. این افراد یا به کل بیدین بودهاند و تا پیش از پیوستن به داعش، به دستورات هیچ مذهبی عمل نمیکردهاند؛ و یا از دینهای دیگر به اسلام داعشی گرویدهاند. بنابراین آنچه از اسلام میدانند صرفاً همان برداشتی است که القاعده و داعش از اسلام به آنها آموختهاند. فرهنگ داعش؛ فرهنگی سهبعدی و شامل شعر، دعا، مناجات، شعار و حتی تکنیکهای تعبیر رؤیاست. اینها عناصری هستند که در دنیای مدرن امروز گم شدهاند. بنابر این جوانان در گروههای افراطی، زندگی در جامعه ای را تجربه میکنند که در کشورهای خودشان آن را پیدا نکردهاند.
2- رایزن فرهنگی سابق افغانستان در گفتگو با جماران:
بیداری اسلامی برای عربستان زنگ خطر بود محمد رحیم افضلی: موفق بودن تئوری جمهوری اسلامی و ترس از بیداری اسلامی برای استکبار جهانی و همپیمانان آنها از جمله عربستان سعودی زنگ خطری بود که باعث ترس و هراس آنها شد. دشمنان برای مقابله با این امر سعی کردند گروهک های تروریستی نظیر داعش را به وجود آورده و از آنها حمایت کنند تا به وسیله ارائه یک چهره خشن از اسلام با شیوع اندیشه اسلام رحمانی مقابله کنند. ما در کشورهای اسلامی با شبکه های استخباراتی سیاسی و نظامی رو به رو هستیم که به گونه ای عمل می کنند تا اسلام را بدنام کنند.
* فرهنگی
3- کارشناس شبکه جهانی ولایت در گفتگو با فارس:
وهابیها دموکراسی را بدعت و کفر میدانند سیدمحمد یزدانی: وهابیها بر خلاف دیدگاه تمام مسلمانان نه امامت و خلافت را انتصابی و الهی میدانند و نه انتخابی و مردمی. آنها انتخابات و دموکراسی را کفر و خروج علیه آلسعود و آلالشیخ را سبب مهدورالدم شدن میدانند. دیدگاه سیاسی وهابیها در امر حکومت دینی و سیاسی، با تمام مسلمانان تفاوت ریشهای دارد، زیرا آنها حکومت دینی را از حکومت سیاسی جدا میدانند و بر این باور هستند که تا قیامت حکومت و قدرت سیاسی در اختیار خاندان محمد بن سعود (آل سعود) و رهبری و مرجعیت دینی در خاندان محمد بن عبدالوهاب (آل الشیخ) خواهد بود و کسی غیر از آنها شایستگی چنین مقامهایی را ندارند.
* اقتصادی
4- کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با فرارو:
برای دستیابی به نرخ متعادل ارز نیازمند تغییر و تحولات بنیادین در اقتصاد دولتی هستیم محمود جام ساز: در حال حاضر یکی از دلایلی که می توان برای افزایش قیمت ارز عنوان کرد افزایش بهای ارز مبادلاتی است. دوم عدم وجود یک تجارت خارجی موثر و کاهش شدید واردات و صادرات و تفاوت تورم بین ایران و آمریکا و تورم بین المللی است. اما عدم ثبات اقتصادی در ایران، نبودن ارز کافی به دلیل تحریم ها و کاهش قیمت نفت و وجود کسری بودجه و سفته بازی توسط دلالان ارز در این موضوع تاثیرگذار است. بنابراین برای دستیابی به یک نرخ متعادل ارز نیازمند تغییر و تحولات بنیادین در اقتصاد دولتی هستیم تا رانت هایی که موجب فساد اقتصادی و بانکی می شوند از بین بروند و اجرای برجام به نحو بهینه صورت بگیرد و به تدریج اقتصاد کشور وارد اقتصاد بین الملل شود.
5- وزیر اسبق اقتصاد در گفتگو با نسیم آنلاین:
کاهش تورم نفعی برای مردم نداشت طهماسب مظاهری اظهار کرد: ریشه رکود در اقتصاد کشور بدهی دولت به بنگاههای اقتصادی است. بخش بزرگی از این بدهی ها به سیستم بانکی بوده و متاسفانه دولت آنها را پرداخت نمی کند، در نتیجه بانکها توان تسهیلات دهی خود را از دست داده اند. دولت فکر نکند همه مشکلات کشور بعد از برجام حل میشود، دولت برای پرداخت حقوق بازنشستگان هم مشکل دارد، چک پیمانکاران برگشت میخورد، دولت پولشان را نمیدهد. در صورت پرداخت بدهی های دولت توازن لازم میان تورم، رونق اقتصادی و اشتغال به حد متناسبی می رسد و همه مردم از کاهش تورم منتفع می شوند. متاسفانه در حال حاضر کاهش تورم نفعی برای مردم نداشته است.
* اجتماعی
مدیر گروه روانشناسی بالینی دانشگاه شاهد در گفتگو با نسیمآنلاین:
حمایتهای افراطی از تکفرزندها باعث موفقیت آنها نمیشود دکتر رسول روشن: اغناء کردن فرزندان و تأمین همه نیازها نمیتواند عامل موفقیت تکفرزندها باشد. تحقیقات نشان میدهد که حمایتهای افراطی از کودکان و فرزندان نهتنها باعث موفقیت آنها نمیشود بلکه موجب شکل گیری شخصیتی با اعتمادبهنفس پایین خواهد شد. امیدواریم این نگرش در خانوادهها تغییر کند چراکه ادامه این وضعیت به صلاح فرزندان و جامعه نخواهد بود؛ همچنین این نکته را نباید مورد غفلت قرار دهیم که شرایط و امکانات نیز باید به گونه برای خانوادهها تأمین شود که به داشتن فرزند بیشتر ترغیب و تشویق شوند؛ بنابراین تنها خانوادهها در سرنوشت تکفرزندها مقصر نیستند و مسئولان ذیربط در ترویج این پدیده نقش دارند. /کد 6036
**********
آنچه می خوانید خلاصه ای موضوعی از دیدگاه های ارائه شده در گفتگوهای برگزیده است.