توافق ایران و عمان برای احداث خط لوله انتقال گاز
در جریان سفر رئیس جمهور به کشور عمان ، دو تفاهم نامه همکاری در زمینه کار و اشتغال و گسترش آموزش های فنی و حرفهای و نیز انتقال گاز از رودان هرمزگان به عمان به امضای وزرای دو کشور رسید.
به گزارش خبرنگار اعزامی واحد مرکزی خبر ،تفاهم نامه همکاری در زمینه کار و اشتغال و گسترش آموزش های فنی و حرفه ای که توسط وزیر نیروی کار سلطنت عمان و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی جمهوری اسلامی ایران امضا شد، زمینه همکاری برای دو کشور در حوزه بازار کار و توسعه مهارت را فراهم می کند که بر اساس آن دو کشور در زمینه تبادل مقررات، برنامه ها، تحقیقات، تجارب و اطلاعات درباره بازار کار و اشتغال، برگزاری دوره های آموزشی با هدف ارتقای بهره وری نیروی کار، استفاده از توان یکدیگر در زمینه کار و اشتغال همکاری خواهند کرد.
بر اساس تفاهم نامه امضا شده در مورد آموزش های فنی و حرفه ای نیز دو کشور در زمینه تبادل مقررات، برنامه ها، تجارب و اطلاعات پیرامون آموزش فنی و حرفه ای، دیدارهای کارشناسان و اعضای هیات های آموزشی و علمی به منظور آگاهی و استفاده از امکانات دو کشور در زمینه آموزش فنی و حرفه ای ، برگزاری کنفرانس ها و مسابقات مهارت مشترک و کارگاه ها و نمایشگاه ها برای کارآموزان و تهیه برنامه های مشترک آموزش برای آنها و سایر موضوعات مرتبط که به تایید کارشناسان دو کشور برسد، همکاری خواهند کرد.
بر اساس این تفاهم نامه هیات های آموزشی و علمی عمانی و مدیران و مربیان مراکز فنی و حرفه ای این کشور درجمهوری اسلامی ایران ، آموزش های مهارتی لازم را دریافت خواهند کرد.
همچنین در جریان سفر رییس جمهور و هیات عالیرتبه ایران به عمان تفاهمنامهای جهت انتقال گاز از رودان هرمزگان به کشور عمان به امضای وزرای نفت ایران و عمان رسید که مطابق این قرارداد مقرر شد سالانه 10 میلیارد متر مکعب گاز از طریق رویان در هرمزگان به منطقه سوها در عمان منتقل شود.
ایران و عمان روابط دوجانبه را تقویت میکنند
رییسجمهور در دیدار معاون نخست وزیر عمان با بیان اینکه روابط تاریخی ایران و عمان همواره حسنه و رو به رشد بوده است، گفت: روابط میان دو کشور تداوم ارتباطات خوب گذشته است.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی با اشاره به اینکه شرایط موجود در منطقه اقتضا میکند که با یکدیگر روابط صمیمانهای داشته باشیم، گفت: منافع مشترک ما اقتضاء میکند روابط دوجانبه را تقویت کنیم و گسترش دهیم چرا که ظرفیتهای زیادی برای همکاریها در دو کشور وجود دارد.
رییسجمهور، نیروی انسانی و منابع موجود در دو کشور را برای توسعه همکاریها مناسب دانست و گفت: امروز اراده رهبران دو کشور را در توسعه روابط فیما بین مشاهده میکنیم و از طرف جمهوری اسلامی ایران این اراده در دولت جدید به طور کامل وجود دارد.
دکتر روحانی در ادامه به مشکلات و موضوعات منطقهای اشاره و اختلافات، درگیری ها و خونریزی هایی را که در برخی کشورهای منطقه وجود دارد نشاندهنده وضعیت نابسامان منطقه دانست و گفت: ما به عنوان کشور های اسلامی وظیفه داریم در برقراری صلح و ثبات در منطقه تلاش کنیم و همواره بر این مسأله تاکید داشتهایم که ثبات و آرامش منطقه به دست کشورهای منطقه ایجاد خواهد شد.رییسجمهور بر ضرورت تأمین امنیت کشورهای خلیج فارس و دریای عمان تأکید کرد.
معاون نخست وزیر عمان نیز در این دیدار ضمن خوشامدگویی به رییس جمهور سفر دکتر روحانی به عمان را برای توسعه روابط دو کشور مهم قلمداد کرد.فهد بن محمود با بیان اینکه عمان با مواضع و دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران در خصوص مسایل منطقه اشتراک نظر دارد، روابط ایران و عمان را برادرانه و تاریخی خواند و آن را الگویی میان برادران که روابط تاریخی آنها را به هم پیوند میزند، دانست.
وی افزود: ما ملت ایران را ملتی بزرگ میدانیم و معتقدیم با این کشور بزرگ باید تعامل و گفتوگو داشته باشیم تا روابط دوجانبه را هر چه بیشتر گسترش دهیم.
معاون نخست وزیر عمان اضافه کرد: ما به اهمیت و نقش کارآمد ایران در منطقه اذعان داریم و معتقدیم منطقه جز با همگرایی همه کشورهای منطقه نمیتواند، وضعیت خود را به آرامش و ثبات برساند که در این راستا نمیتوان نقش ایران را نادیده گرفت.وی گفت: سفر رییس جمهوری اسلامی ایران به عمان تقویت کننده و موجب تحکیم روابط فیمابین خواهد بود.
دیدار مفتی اعظم عمان با رئیس جمهور/وحدت مسلمانان به نفع جهان اسلام است
رئیس جمهور در دیدار مفتی اعظم عمان تأکید کرد: رهبران دینی و مذهبی دو کشور باید ارتباط عمیقتری داشته باشند.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران علاقمند است که در تمام عالم اسلام و منطقه، مسلمانان وحدت و قرابت بیشتری داشته باشند، گفت: هر چه وحدت و اتحاد و یگانگی بیشتری میان مسلمانان باشد به نفع جهان اسلام خواهد بود.
رییس جمهور با اظهار تأسف از تنازع میان مسلمانان گفت: افکار افراطگرایانه مال و جان مسلمانان را هدف قرار میدهد.
دکتر روحانی گفت: اعتقاد ما از دیرباز این بوده که تقریب بین مذاهب اسلامی موجب وحدت مسلمین خواهد شد و امیدواریم روزی این تقریب موجب وحدت کشورهای اسلامی شود.
رییس جمهور مسلمانان را برادران یکدیگر دانست که باید با اخوت در کنار هم زندگی کنند و اظهار داشت: ایجاد اخوت و برادری وظیفه بزرگی برای علمای اسلامی است.
دکتر روحانی اضافه کرد: رفت و آمدها و گفتوگوی علمای بزرگ مذاهب با یکدیگر میتواند به نزدیکتر کردن امت اسلامی کمک کند.
مفتی اعظم عمان نیز در این دیدار ضمن تشکر از دکتر روحانی بیانات وی را نشاندهنده دغدغه ایشان درباره جهان اسلام دانست و گفت: ما از ایدههای جنابعالی برای وحدت جهان اسلام استقبال میکنیم.
وی با اظهار تأسف از اختلافات و پراکندگی در میان حکومت اسلام گفت: معتقدیم جهالت و توطئه بیگانگان موجب این تشتت و اختلاف شده است.
وی همچنین با بیان اینکه علمای اسلام معتقدند مسلمانان برادر یکدیگر هستند،اظهار امیدواری کرد: نسل جدید امت اسلام از عقاید افراطی به دور باشد.
تروریسم حرفهای که امروز در سوریه جولان میدهد همه منطقه را تهدید میکند
رئیس جمهور در دیدار یوسف بن علوی وزیر امور خارجه عمان روابط ایران و عمان را تاریخی و دوستانه دانست و گفت: با اراده مستحکمی که دیده میشود، روابط دو کشور توسعه خواهد یافت.
حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی، جمهوری اسلامی ایران را کشور قدرتمند منطقه دانست که هیچگاه جز صلح و آرامش برای منطقه نخواسته است و گفت: امروز هم ایران بر این موضوع معتقد است و آرامش را برای منطقه براساس توسعه و گسترش روابط بین همسایگان میبیند.
رییس جمهوربا بیان اینکه میخواهیم در روابط بین ایران و کشورهای منطقه منافع مشترک دو طرف رعایت شود، گفت: ایران خواهان توسعه روابطی جامع با کشورهای اسلامی بویژه با همسایگان خود در تمام حوزهها و زمینههای مختلف است. ما باید از همه ظرفیتها برای گسترش و توسعه روابط در عرصههای منطقهای و بینالمللی استفاده کنیم.
دکتر روحانی با اشاره به تصویب پیشنهاد ایران در سازمان ملل در خصوص مقابله با افراطیگری و تروریسم گفت : ایران و عمان میتوانند در این موضوع با یکدیگر مشارکت و همکاری داشته باشند.
رییس جمهوردر این خصوص افزود: امروز در جهان بویژه در منطقه خاورمیانه، تروریسم و افراطیگری همه را در گیر کرده است که در این رابطه باید با ابتکارات، طرحها و ایدههای مشترک به حل و فصل مسایل منطقهای کمک کنیم.
آقای روحانی با اشاره به موقعیت حساس جغرافیایی منطقه خلیج فارس و دریای عمان بر اهمیت همکاریهای دوجانبه ایران و عمان تأکید کرد و گفت: امنیت این آبراه خواسته همه کشورهای حاشیه خلیجفارس است لذا همکاری همه کشورها امری ضروری است و امنیت منطقه باید با همکاری و حضور همه کشورها تامین شود.
رییس جمهور همچنین به منطقه حساس خاورمیانه اشاره کرد و گفت: شرایط خاص خاورمیانه و مسایل مهمی که در آن وجود دارد ایجاب میکند که کشورهای منطقه با یکدیگر همکاریهای گستردهای داشته باشند.
آقای روحانی با اشاره به مسأله فلسطین آن را زخمی کهنه دانست که تمامی کشورهای اسلامی از آن رنج میبرند و سالهاست که مردم این کشور از اشغال سرزمین خود در عذاب هستند.
رییس جمهورتأکید کرد: کشورهای منطقه باید برای حل این معضل با یکدیگر همکاری کنند، زیرا سکوت کشورهای اسلامی به لحاظ دینی و اسلامی قابل تحمل نیست و این بار بر دوش ما قرار دارد.
دکتر روحانی کشتار و خونریزی در سوریه را به نفع هیچ کشوری ندانست و گفت: تروریسم حرفهای که امروز در سوریه جولان میدهد همه منطقه را تهدید میکند.
رییس جمهور افزود: برخی از کشورهایی که به این تروریستها کمک میکند باید بدانند روزی این موضوع گریبان خودشان را خواهد گرفت.
وزیر امور خارجه عمان نیز در این دیدار گفت:سفر مقامات عالیرتبه دو کشور پویایی را در روابط فیمابین ایجاد کرد و سفر دکتر روحانی به مسقط این پویایی را دو چندان کرده است.
یوسف بن علوی گفت: من از طرف ملت و دولت عمان این مسرّت و خوشحالی را بابت توسعه و گسترش روابط به جنابعالی ابراز میکنم.
وی گفت: تمام کشورهای خاورمیانه بر این مسأله اذعان دارند که منطقه احتیاج به آرامش و ثبات دارد بنابراین رایزنی و همکاری کشورهای منطقه میتواند به برقراری صلح و ثبات کمک کند.
وزیر امور خارجه عمان افزود: نقش ایران در برقراری صلح و ثبات منطقهای غیرقابل انکار است.