به گزارش واحد مرکزی خبر، محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی در این مراسم با اشاره به سابقه دوستی و همجواری خوب دو کشور ایران وعمان گفت: ظرفیت های خوبی در زمینه های کشاورزی و زراعت و شیلات در دو کشور وجود دارد که می تواند مبنای توسعه روابط اقتصادی قرار گیرد.
وی با اشاره به گستردگی و تنوع اقلیمی ایران و دستاوردهای خوبی که در زمینه های فناوری های نوین کشاورزی داشته ایم بر توسعه همکاری های دو کشور در موضوع های کشاورزی تاکید کرد.
حجتی با اشاره به اینکه ایران در زمینه تحقیقات علمی جمهوری اسلامی موفق به تهیه و معرفی ارقام، بذرها و نهال های مختلف در زمینه های زراعی و دامی شده است، گفت: چگونگی مبارزه با آفات و بیماری های مختلف و فناوری های نوین حفظ ذخایر جنگلی و مرتعی و نیز بیابان زدایی و تثبیت شن های روان از دیگر دستاوردهای علمی ایران است که می تواند در اختیار طرف عمانی قرار گیرد.
حجتی همچنین از پایدار کردن نهال های سازگار با محیط های گرم و خشک و فعالیت در عرصه صید و صیادی و آبزی پروری به عنوان دیگر حوزه ها یاد کرد که محققان ایرانی در آن به نتایج خوبی دست یافتند.
وی افزود: با وجود مذاکرات کارشناسان و توافق های صورت گرفته در زمینه شیلات و زراعت اگر طرف عمانی تغییراتی را لازم بداند آماده تکمیل این توافقنامه هستیم.
فؤاد بنجعفر الساجوانی وزیر کشاورزی و شیلات عمان هم گفت: روابط ایران و عمان دیرینه و قدیمی است و پیوندهای مشترک فراوانی وجود دارد.
وی با اشاره به اراده سیاسی سران دو کشور در بهبودی هر چه بیشتر روابط افزود: ظرفیت ها و امکانات زیادی برای توسعه بیشتر روابط دو کشور وجود دارد و شیلات و کشاورزی به طور ویژه در این زمینه اهمیت دارد.
فؤاد بنجعفر الساجوانی همچنین بر ضرورت همکاری دو کشور در زمینه مقابله با تهدیدات زراعی و دامی به ویژه آفت ملخ تاکید کرد.
وی افزود: عمان آمادگی پذیرش سرمایه گذاران و کارشناسان ایرانی برای توسعه طرح های آبزی پروری و تجارت آبزیان و همچنین توسعه صنایع غذایی عمان را دارد.