سفر به عمان با هدف تقویت روابط و پیگیری توافقها
رئیس جمهور پس از بازگشت به تهران در باره نتایج سفرش به عمان گفت: این سفر با هدف تقویت روابط و پیگیری توافقهایی انجام شد که در گذشته و به خصوص در سفر شهریور ماه پادشاه عمان به تهران صورت گرفته بود.
{$sepehr_old_video_46492}
به گزارش واحد مرکزی خبر، آقای روحانی افزود: در این سفر تفاهمات و توافقاتی امضا شد که مهمترین آن در زمینه مسئله گاز و مسائل حمل و نقل دوجانبه و همچنین بین چهار کشور ایران، عمان، ازبکستان و ترکمنستان و نیز اقدامات مشترک در زمینه کشتیرانی، مسائل زیست محیطی و اشتغال و کار، آموزش های فنی و حرفه ای، سرمایهگذاری مشترک در عمان برای داروسازی و بحث گردشگری بود.
رئیس جمهور گفت: علاوه بر این، دیداری هم با تجار و سرمایهگذران و اتاق بازرگانی عمان و سرمایه گذاران ایرانی که آنجا فعالند انجام شد که مفید بود و شرایط کشور برای گسترش تجارت در امر سرمایهگذاری و مسائل اقتصادی توضیح داده شد.
آقای روحانی افزود: در دیدار با استادان دانشگاه مسقط دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران در زمینه مسائل علمی، تحقیقاتی و فناوری و زمینههای همکاری که وجود دارد تشریح شد.
رئیس جمهور گفت: از زمان آغاز به کار این دولت، پادشاه عمان اولین مقام خارجی بود که بعد از مراسم تحلیف برای دیدار دوجانبه به تهران آمد و به همین دلیل اولین دیدار دوجانبه من هم از این کشور صورت گرفت و البته سفرهای قبلی من به سازمان ملل متحد، شانگهای و داووس برای شرکت در اجلاس بود.
آقای روحانی با اشاره به اینکه منطقه خلیج فارس و کل خاورمیانه از حساسیت خاصی برخوردار است افزود: در این دیدار بخش مهمی از مباحث ما مربوط به شرایط منطقه و امنیت و ثبات این منطقه حساس و اقدامات و همکاری هایی بود که باید بین هشت کشور ساحلی شامل شش کشور جنوبی و ایران و عراق انجام گیرد تا بتوانیم شاهد آیندهای بهتر با توسعه بیشتر باشیم.
وی اضافه کرد: شکوفایی سواحل جنوب چه خلیج فارس و دریای عمان بهخصوص سواحل مکران از اهداف و برنامه های این دولت است و ضرورت دارد که برای این امر با کشورهای آن سوی دریای عمان و خلیج فارس هم گفتگو کنیم.
رئیس جمهور گفت: در این مذاکرات طرف عمان از تصمیمات ایران برای عمران و توسعه سواحل مکران آگاه شد و برای سرمایه گذاری در سواحل جنوب بهخصوص بندر چابهار اعلام آمادگی کرد.
وی افزود: همچنین مسائل و تحولات کل خاورمیانه شامل مصر، سوریه، لیبی و منطقه خود ما مثل بحرین و یمن که مردم ما و کشورها با آن روبهرو هستند و یک سری مسائل بینالمللی مورد علاقه دو طرف بررسی شد.
رئیس جمهور گفت: عمان کشور همسایه و دوست ماست که در طول چهل سال گذشته روابط خوبی داشتیم و در سال های اخیر این روابط نزدیکتر شد و این دولت مصمم است با همه همسایگان بهویژه جنوب خلیج فارس روابط را تقویت کند چرا که این روابط نزدیک به نفع کشورهای منطقه و ثبات کل جهان خواهد بود.
آقای روحانی افزود: آبراه خلیج فارس و دریای عمان و تنگه هرمز برای ما و جهان، راهبردی است و در این دیدار فرصت شد تا موضوعات را مرور کنیم و دیدگاه و نگرش ما بسیار به هم نزدیک است.
در مراسم استقبال از رئیس جمهور، علی اکبر ولایتی مشاور مقام معظم رهبری در امور بینالملل، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور و شماری از وزیران و اعضای دولت حضور داشتند.