کارشناس معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به معرفی چندین گونه بذر اصلاح شده برنج ایرانی در سالهای اخیر گفت: با ترویج کشت بذرهای پرمحصول کمبودهای مقطعی بازار برنج ایرانی قابل رفع است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، معصومه علیپور با بیان اینکه برنج همراه با گندم از جمله پرمصرفترین محصولات اساسی کشاورزی است، گفت: با بکارگیری روشهای نوینی که حاصل سالها پژوهش و تجربه دانشمندان و کشاورزان کشور است، تولید برنج قابلیت افزایش چشمگیر تا حد رفع کامل نیاز کشور را دارد که هم برای مصرف کننده و هم تولیدکنندگان مفید خواهد بود.
وی با بیان اینکه با بکارگیری روشهای نوین بسیاری از فعالیتهای کم حاصل و گاه پرزحمت گذشته کنار گذاشته شده و با توصیه و راهنمایی مروجان، روشهای نتیجه بخش تری جایگزین میشود، اظهار داشت: در حال حاضر نیز بسیاری از کشاورزان فعالیتهای کاشت و داشت خود و اموری مانند سم پاشی و کوددهی را بنا بر توصیه کارشناسان انجام میدهند که منجر به افزایش تولید برنج شده است.
علیپور استفاده از بذرهای پرمحصول را یکی دیگر از روشهای نوین در تولید برنج خواند و گفت: رعایت تاریخ کاشت که تاثیر مهمی در کل فرایند تولید دارد، با استفاده از بذرهای پرمحصول بخوبی رعایت میشود و استفاده از انواع ماشین آلات نیز رو به گسترش است.
این کارشناس زارعت با اشاره به عملکرد بالاتر ارقام اصلاح شده نسبت به گونههای سنتی گفت: عملکرد برنج طارم بین ۴.۵ تا ۵.۵ تن در هکتار است، اما ارقام پرمحصولی که برپایه همان برنج سنتی تولید شده اند، دستکم ۶.۵ تا ۸ تن در هر هکتار بازده دارند.
وی افزود: همه ارقام پرمحصول برنج که در ایران تولید شده اند بر پایه همان ارقام مشهور سنتی هستند که مورد علاقه ایرانیان و متناسب با ذائقه هموطنانمان است و مشخصات کیفی آنها از جمله عطر، طعم و اندازه را دارا هستند.
علیپور با بیان اینکه گاهی همین محصولات پرمحصول به نام ارقام سنتی به مصرف کننده فروخته میشود، تصریح کرد: چنانچه کشاورز از مطلوب بودن بازار ارقام پرمحصول اطمینان داشته باشد، قطعا این گونه را که سود بیشتری دارد، برای کشت انتخاب میکند و آماده سازی زمین و مقدمات دیگر را بر همین مبنا انجام میدهد.
وی افزود: ارقام پرمحصول در فهرست خرید تضمینی قرار دارند و در صورت توسعه کشت آنها میتوانیم حجم بیشتری از برنج مورد نیاز کشور را در داخل تولید کنیم و در عین حال، با بهره وری بالا، مصرف آب کمتر و سود بیشتر برای کشاورز همراه است.