پخش زنده
امروز: -
مطلوب نبودن ضریب نفوذ دانش در مزارع و بخش کشاورزی متناسب با داشتههای علمی و تحقیقاتی کشور انتقاداتی را درباره نحوه هزینه کرد بودجههای پژوهشی بر انگیخته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، پس از انتقاد وزیر جهاد کشاورزی از کندی نفوذ دانش در بخش کشاورزی و تاکید بر لزوم بازنگری در سیاستها و عملکردهای بخش تحقیقات، برخی از کارشناسان و نمایندگان مجلس نیز خواهان تغییر رویکردها به ویژه در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی شدند.
در این زمینه، عباسی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه بیشترین سهم از بودجه وزارت جهاد کشاورزی در سازمان تات هزینه میشود، تصریح کرد: نزدیک به یک چهارم کل بودجه وزارتخانه به سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج اختصاص دارد، اما حدود ۹۷ درصد آن صرف حقوق و دستمزد پرسنل میشود.
وی با تاکید بر اینکه این روند باید اصلاح شده و به اصطلاح، تغییر ریل داده شود، افزود: یکی از توقعات ما در برنامه هفتم توسعه، کوچک سازی بخشهای پژوهشی، از جمله سازمان تات است.
پیش از این نیز، نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی گفته بود: در عمل میبینیم که خروجی کار بخش تحقیقات با داشتههای سازمان تات از جمله نیروی انسانی و امکانات، متناسب نیست و این امر نشان میدهد که در این زمینه اشکالاتی وجود دارد.
وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه لازم است که در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تلاشهای بیشتری صورت گیرد، به اقداماتی مانند اصلاح ساختار و تلاش برای نزدیکتر ساختن بخشهای مختلف آن اشاره کرده بود.
اسکندر زند، رئیس سابق سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی نیز عملکرد این سازمان را قابل دفاع، اما غیرقابل قبول میداند.
وی در زمان ریاست خود در این سازمان نیز معتقد بود که عمده جهت گیریهای سازمان تات در مسیر تولید مقالات و متون آکادمیک تئوری بوده و همین موضوع یکی از دلایل به ثمر ننشستن پیشنهادهای این سازمان در عمل است.
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) با دارا بودن ۹۰ مرکز آموزشی و پژوهشی در سطح کشور، بیش از ۱۰ هزار نفر پرسنل دارد که حدود ۳ هزار نفر از آنها به عنوان عضو هیئت علمی مشغول به کار هستند.
اختصاص بخش بزرگی از بودجه پژوهشی کشور به حقوق و دستمزد کارکنان، درحالی رویکرد به ظاهر جبری سازمان تات بوده است که طرحهای اجرایی برخی از مراکز پیشرو پژوهشی مانند دانشگاه صنعتی اصفهان به دلیل کمبود بودجه، متوقف شده است.