پخش زنده
امروز: -
پژوهشگران جوان ایرانی با استفاده از گیاه کاپاریس که در اغلب موارد به عنوان علف هرز شناخته میشد، محصولاتی با ارزش اقتصادی بالا و صادراتی تولید کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به همت یک شرکت دانش بنیان کشاورزی، بوتههای کبر یا لجگی با نام علمی کاپاریس که باوجود مزایای بسیار، به عنوان گیاهی خودرو و گاه علف هرز کم اهمیت تلقی میشد، تبدیل به ماده اولیه با ارزشی برای تولید محصولات دارویی، بهداشتی و غذایی شده است.
تمام قسمتهای این گیاه از ریشته گرفته تا شهد گلهای آن قابل استفاده در صنایع مختلفی است که برخی از محصولات آنها مانند عسل و ترشی دارای قابلیت صادراتی و بسیار گرانقیمت است.
به گفته زهرا رادمنش، پزوهشگر فیزیولوژی گیاهان زراعی و ار مدیران طرح تولید انبوه کاپاریس، با دستیابی پزوهشگران جوان ایرانی به روش تکثیر گیاه کاپاریس، ایران تبدیل به پنجمین کشور توانمند جهان در این زمینه شده است.
این گیاه علاوه بر خواص با ارزش دارویی، بهداشتی و غذایی در عرصههای مختلف زیست محیطی نیز مفید است و در پایداری و تنوع زیستی، حفاظت خاک، بیابانزدایی و افزایش پوشش گیاهی موثر است.
استفاده از بخشهایی از این گیاه به عنوان ماده اولیه ترشی از دیرباز در مناطقی از ایران مانند فارس مرسوم بوده، اما در برخی کشورها از جمله ایتالیا به وفور در تهیه غذا و خوراکیهای سنتی استفاده میشود.