همایش مهندسی زلزله با هدف برنامهریزی برای ساختو سازهای مناسب و کاهش خسارتهای احتمالی در رامسر برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، همایش مهندسی زلزله با سخنرانی پروفسور محمد قاسم وتر رییس پژوهشکده مهندسی سازه با معرفی نسل جدیدی از اتصالات قاب خمشی لرزه با شکل پذیری بالا و اقتصادی در ایران و پرفسور مهدی زارع مدیر بخش پیش بینی زلزله با مطالعات گسلهای حاشیه شمال البرز با تاکید ویژه در شهرستان رامسر در محل کانون شهید سلیمان نژاد برگزار شد.
استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله در این همایش گفت: تمامِ محدوده شهر رامسر در گسل خزر واقع شده، به همین دلیل ضروری است برنامهریزیهای شهری و ساختو سازهای این منطقه متناسب با این پدیده طبیعی و کاهش خسارتهای احتمالی آن انجام شود.
مدیر بخش پیشبینی زلزله پژوهشگاه زلزلهشناسی هم در این همایش گفت: فاصله کوتاهِ کوه و دریا و اینکه ساحل این شهرستان در باریکترین حالت خود قرار دارد، سبب شده تمام شهر در پهنه نزدیک به گسل قرار گیرد.
پرفسور مهدی زارع شهرستان آستارا واقع در استان گیلان را از دیگر شهرهای حاشیه خزر با موقعیت مشابه رامسر معرفی کرد و افزود: مابقی شهرهای حاشیه خزر حدود ۳۰ تا ۴۰ کیلومتر از پهنه ساحلی و گسل فاصله دارند.
وی ادامه داد: زلزله دیلمان که پژوهشگران زمانِ وقوع آن را به اواخر دوره تیموری نسبت میدهند به ما میگوید که گسل خزر فعال است. ضمن اینکه پژوهشگران به استناد میزان خرابیها بزرگی این زلزله را ۷ تا ۷.۲ ریشتر تخمین میزنند.
مدیر بخش پیشبینی زلزله پژوهشگاه زلزلهشناسی گفت: این گسل زلزلههای متعددی از سر گذرانده است که همین پارامترها بازگشت زمینلرزههای بزرگ را محتمل میداند ضمن اینکه بررسیها نشان میدهد پهنه بین رامسر تا تنکابن پهنهای است که بیشترین شتاب زلزله را دارد، این وضعیت بیانگر آن است که در بخش ساخت و ساز، ارتفاع برجها و سازهها میبایست با ملاحظات و مطالعات بیشتری انجام شود.
پرفسور زارع خاطر نشان کرد: نکته مهم این است که لرزشهای شدید سایر نقاط ساحلی در رامسر احساس میشود. زلزله ۳۰ خرداد ۱۳۶۹ منجیل که خسارت بالایی داشت در رامسر احساس شد، زلزله سال ۱۳۸۳ فیروزکوه نیز در رامسر احساس شد؛ بنابراین مشخص است که کانون زلزله در فاصله ۱۰۰ کیلومتری محل باشد اینجا احساس میشود.