کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان: شیر غذایی کامل و مهمترین منبع تامین کلسیم است و نقش مهمی در رشد و حفظ سلامت دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، ندا فرحبخش با اشاره به اجرای پویش ملی اطلاعرسانی تغذیه سالم از یکم تا ۱۵ بهمنماه، گفت: پیام روز هشتم این پویش "روزانه دو لیوان شیر بخورید، خواب بهتر با مصرف لبنیات بیشتر" است.
وی افزود: ﺷﻴﺮ یک ﻏﺬﺍی ﻛﺎﻣﻞ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺑﻪ ﺩﻟﻴﻞ ﺩﺍﺭﺍ ﺑﻮﺩﻥ پروتئین با کیفیت بالا، ﺍﻧﻮﺍﻉ مواد معدنی ﻭ تعدادی ﺍﺯ ﻭﻳﺘﺎﻣﻴﻦﻫﺎ، ﻧﻘـﺶ مهمی ﺩﺭ ﺭﺷﺪ ﻭ ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺩﺍﺭﺩ.
فرح بخش ادامه داد: دریافت مقدار کافی کلسیم علاوه بر تاثیر آن روی سلامت استخوانها، در تنظیم بسیاری از فعالیتهای حیاتی بدن مانند انعقاد خون، هدایت جریان عصبی، انقباض عضلات، فعالیت آنزیمی و کنترل فشار خون نقش دارد.
کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان اضافه کرد: ﺷﻴﺮ ﻭ ﻓﺮﺁﻭﺭﺩﻩﻫﺎی لبنی ﻣﻬﻢﺗﺮﻳﻦ ﻣﻨﺒﻊ ﺗﺎﻣﻴﻦ ﻛﻠﺴﻴﻢ هستند ﻭ ﻣﺼﺮﻑ ﺁﻥ برای ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﻭ ﺍﺳﺘﺤﻜﺎﻡ ﺍﺳﺘﺨﻮانها، ﺩﻧﺪﺍﻥﻫﺎ ﻭ پوﺳﺖ ﺗﻮﺻﻴﻪ میﺷﻮﺩ، ﺗﻨﻮﻉ ﺍﺟﺰﺍی ﻏﺬﺍیی ﺩﺭ ﺷﻴﺮ موجب ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﺎ ﻣﺼﺮﻑ یک ﻟﻴـﻮﺍﻥ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺩﺭ ﺭﻭﺯ ﺑﺘﻮﺍﻥ ﺑﺨﺶ ﻋﻤﺪﻩﺍی ﺍﺯ ﻣﻮﺍﺩ ﺿﺮﻭﺭی ﻣﻮﺭﺩ ﻧﻴﺎﺯ ﺑﺪﻥ ﺭﺍ ﺗﺎﻣﻴﻦ ﻛﺮﺩ.
وی گفت: دریافت مقدار کافی کلسیم علاوه بر تاثیر آن روی سلامت استخوانها، در تنظیم بسیاری از فعالیتهای حیاتی بدن مانند انعقاد خون، هدایت جریان عصبی، انقباض عضلات، فعالیت آنزیمی و کنترل فشار خون نقش دارد.
فرح بخش افزود: مصرف روزانه و منظم منابع غذایی غنی از کلسیم مانند شیر و ماست کمچرب میتواند خطر بروز برخی سرطانها را کاهش دهد. ترکیبات طبیعی موجود در شیر، عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود میبخشد و با خنثی کردن سموم در شرایط آلودگی هوا، از دستگاه تنفس و قلب و عروق محافظت میکند.
وی با بیان اینکه مصرف شیر و لبنیات خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را کاهش میدهد، گفت: نقش محافظتی لبنیات در ابتلا به دیابت نوع دو تا حد زیادی به مواد مغذی لبنیات مربوط میشود که یکی از آنها پروتئین لبنیات است.
فرح بخش ادامه داد: کیفیت خواب ضعیف و خواب ناکافی بر بخش بزرگی از جمعیت تاثیر میگذارد. با توجه به شواهد فزایندهای که نشان میدهد خواب ضعیف یک عامل خطر رفتاری برای ایجاد بیماریهای قلبی متابولیک است، این موضوع نگرانکننده است.
کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان میگوید: محصولات لبنی به طور قابل توجهی غنی از تریپتوفان و یک بستر کلیدی برای تولید سروتونین و ملاتونین هستند که برای شروع و حفظ خواب مفید است. علاوه بر این، محصولات لبنی طیفی از ریز مغذیها را فراهم میکنند که در سنتز ملاتونین از تریپتوفان نقش دارند و میتوانند به اثر خوابآور کمک کنند.
وی گفت: در میان منابع غذایی مختلف حاوی تریپتوفان، محصولات لبنی مانند شیر، پنیر دَلَمه، پنیرهای سفت و ماست به طور قابل توجهی سرشار از این اسید آمینه هستند.
به گفته فرحبخش؛ اگر فردی دچار بیخوابیهای شبانه میشود و برای به خواب رفتن در شب دچار مشکل است، یک ساعت قبل از زمان خواب یک لیوان شیر به همراه کمی عسل میل کند؛ این نوشیدنی به بهتر خوابیدن کمک میکند