بیش از ۱۰۰ هکتار از مزارع قائمشهر به کشت نیشکر اختصاص دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، رییس جهاد کشاورزی قائم شهر با اشاره به برداشت نیشکر از مزارع این شهرستان، سطح کشت آن را در قائم شهر 105 هکتار اعلام کرد.
درویش نیا با بیان اینکه قائمشهر بعد از بهنمیر دومین شهرستان در زمینه کشت و تولید نیشکر در استان است گفت: از سطح 250 هکتار مزارع نیشکر مازندران این محصول در 105 هکتار اراضی قائمشهر تولید می شود.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به عملکرد تولید محصول؛ پیش بینی می شود امسال 253 تن نیشکر در این شهرستان تولید شود.
رییس جهاد کشاورزی قائم شهر به فعالیت حدود 600 بهره بردار در این بخش اشار ه کردو گفت: حدود 89 کارگاه تولید فراوری نیشکر در این شهرستان فعال است که از این شمار 18 کارگاه بصورت صنعتی و بقیه به شیوه ی سنتی فعالیت می کنند.
درویش نیا از تشکیل شرکت تعاونی روستایی در این بخش خبر داد و افزود: با تشکیل این شرکت تعاونی به بهره برداران نیشکر تسهیلات کم بهره داده شود.
وی همچنین به تجاری بودن منابع انرژی برق و گاز این بخش اشاره و خاطرنشان کرد: با پی گیری مقرر شد برق و گاز این بخش با تعرفه کشاورزی از تولیدکنندگان دریافت شود.
نیشکر یا همان لَلِه شکر محصول روستای ریکنده قائم شهر قدمتی بیشتر از یک قرن سالهاست، کام مردم را شیرین میکند.
به طوری که از هر ١٨٠ لیتر آب ساقه این نوع نی در دیگهای فراوری ؛ تقریبا ٣٠ کیلوگرم شکر سرخ تولید میشود.
در سطح ۲۵۰ هکتار مزارع نیشکر مازندران حدود ۱۵۰۰ تن نیشکر حاصل میشود و مازندران بعد از خوزستان رتبه دوم کشور را در تولید این محصول دارد.
نیشکر، این سوغات زمستانه مازندران؛ با خواص تقویت سیستم ایمنی بدن، منبع غنی ویتامین سی، بهبود وضعیت کبد، منبع غنی کلسیم، کمک به بهبود گوارش ، شاخص قند پایین و افزایش انرژی ، در سال ۱۳۹۶ به ثبت ملی رسیده است.