پخش زنده
امروز: -
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بابلسر گفت: از زمان برداشت نيشکر در بخش بهنمير بابلسر از آبان تا ارديبهشت هرسال ، روزانه حدود 11 تن شکر سرخ در اين بخش تولید می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران، حمیدرضا رحمانی با اشاره به اختصاص سالانه حدود 125 هکتار زمین های کشاورزی بخش بهنمیر به کشت نیشکر افزود: زمان مناسب کاشت نیشکر در شرایط آب و هوایى مازندران از نیمه دوم فروردین تا اواخر آبان بوده و بهره برداری این محصول از آبان آغاز و تا اسفندماه ادامه دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بابلسر به برداشت مکانیزه و دستی نیشکر در بهنمیر اشاره کرد و گفت: برداشت این محصول در این بخش، دستی انجام مي شود و با عملکرد 65 تا 80 تن نی تَر در هکتار، بعد از فرآوری 6.5 تا 8 تن در هکتار شکر سرخ به دست می آید.
رحمانی با اشاره به فعالیت 18 کارگاه نیشکر در بهنمیر و نیز وجود حداقل یک دستگاه آبگیر، 4 دیگ تغلیظ به حجم 200 لیتر در هر کارگاه افزود: روند تولید شکر سرخ در هر دیگ 4 ساعت به طول انجامیده و از هر دیگ تغلیظ به طور تقریبی 30 تا 35 کیلوگرم از این محصول استحصال میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بابلسر گفت: تولید شکر سرخ در هر کارگاه، یک دوره 150 روزه کار مفید (آبان هر سال تا اردیبهشت سال بعد) 600 کیلوگرم در روز بوده که با توجه به تعداد کارگاه های موجود در این شهرستان، روزانه 10 هزار و 800 کیلوگرم شکرسرخ تولید میشود.
حمیدرضا رحمانی از اشتغالزایی 900 نفر روز (6 کارگر در هر کارگاه) در یک دوره خبر داد و افزود: امسال جشنواره آیینی و فرهنگی شکر سرخ، 20 دی، با هدف شناساندن شکر سرخ بهنمیر به عنوان مرکز تولید در سطح ملی، خواص مفید آن و نیز نهادینه کردن این محصول در سبد محصولات غذایی در سالن ورزشی مجدآرا شهرستان بهنمیر برگزار میشود.
نیشکر در شمال ایران از صدها سال پیش در سواحل دریای مازندران به ویژه بهنمیر کشت شده و این بخش به عنوان یکی از پیشتازان عرصه تولید نیشکر و فرآوردههای آن، با شروع فصل برداشت این محصول جانی تازه میگیرد.
نیشکر دارای فرآورده های مختلفی مانند عصاره تازه آب این محصول که شامل آنزیمهای زنده و مواد غذایی بوده و در جلوگیری از سرماخوردگی، آنفلوآنزا و گلو درد موثر و به آسانی برای تغذیه، سریع جذب بدن میشود.
پتاسیم بالای موجود در نیشکر برای بهبود عملکرد سیستم گوارش و هضم غذا موثر بوده و نیز وجود کلسیم، منیزیم، سدیم و پتاسیم در شکر سرخ از لحاظ ارزش غذایی و دارویی اهمیت بسیار بالایی داشته و بر اساس نظر کارشناسان کشاورزی، هر 100 گرم شکر قهوهای حاوی حدود 370 کالری است، اما در شکر سفید این میزان به 400 کالری می رسد.
دو نوع نیشکر با نام های خار ل له (در گویش محلی به معنی نی خوب) و هندی ل له (نی هندی) در بخش بهنمیر کشت می شود. همچنین خاکهای عمیق با بافت متوسط تا نیمه سنگین برای کشت نیشکر مفید و نور کافی نیز یکی از عوامل محیطی اثرگذار بر پنجه زنی و رشد و نمو این گیاه است.
توسعه و گسترش نیشکر فقط با قلمه زنی انجام شده و تعداد کاشت قلمههاى نیشکر در هر هکتار به شرایط محیط، رقم گیاه، مقدار و چگونگى آبیاری، روش کاشت و سایر عوامل بستگی داشته اما در مجموع براى هر هکتار 10 تا 15 هزار قلمه مورد نیاز است.
جوانه زنی، جذب عناصر غذایی و آب در نیشکر وابسته به درجه حرارت هوا بوده و بهترین حد جوانه زنی در دمای 34 درجه انجام و تنها عامل محدود کننده رشد این گیاه سرما و خشکی است.