پخش زنده
امروز: -
نیشکر یکی از محصولات تولیدی بخش کشاورزی استان مازندران است که محصول آن به عنوان شکر قرمز طرفداران زیادی در طب سنتی دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، کشت «نیشکر» با توجه به میزان بارندگی اخیر و شرایط آب و هوایی نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.
نیشکر یا (لَلِه شیرین) سابقه تاریخی در روستای ریکنده قائمشهر دارد و هنوز هم رایج است. گیاه نیشکر دونوع است که یک نوع آن قدیمی و شکر یک ساله نام دارد، نوع دیگر آن به نیشکر هفت ساله معروف که ضخیم تر و پرآب تر از نوع اول است.
امروزه کشت «نیشکر» هفت ساله در روستای ریکنده رواج بیشتری دارد. برداشت «نیشکر» و تولید شکر قرمز از مشاغل اصلی در این روستا محسوب میشود. هر کیلو شکر قرمز امروزه بالغ بر ۱7 هزار تومان به فروش میرسد.
روستای ریکنده یکی از روستاهای دهستان کوهساران، از توابع بخش مرکزی شهرستان قائمشهر است؛ روستایی با حدود 330 خانوار و نزدیک به هزار و 200 نفر جمعیت. این روستا حدود 60 خانوار خوشنشین را هم در خود جای داده است. روستاهای «سیدابوصالح»، «کرچنگ»، «چپی» و شهر ارطه همسایگان «ریکنده» هستند.
این روستا قدمت تاریخی دارد. وجود یک سقانفار (( اتاقکهایی هستند که برای استفادههای گوناگون ساخته میشوند, سقانفارها بیشتر در کنار حسینیهها، مساجد یا محوطه گورستانها ساخته میشدند)) با بیش از 400 سال قدمت، نشان میدهد که ریکنده مرکزیتی فرهنگی و اجتماعی داشته و یکی از روستاهای تاثیرگذار نسبت به روستاهای اطراف است.
امروزه همه ادوات کشاورزی اعم از دستگاه فرآوری نیشکر که «کلواسر» نام دارد، دنگ، تلم و کل ادوات سنتی شخم و شیار زمین در اندازههای واقعی و کاملاً کاربردی بازسازی شده است .
توجه جوانان این روستا به تولید نیشکر در چند سال اخیر قابل ملاحظه بوده و بسیاری از جوانان روستا با توجه به دشوار بودن فرآوری سنتی نیشکر و به خاطر علاقهای که به حفظ این میراث داشتند، اقدام به راهاندازی کارگاههای نیمهصنعتی در منازل پدریشان کردند که این موضوع به رونق کشت نیشکر و تولید شکر قرمز کمک زیادی کرده است.