معاون اقتصادی استانداری مرکزی: در زمینه تولید گندم کیفیت لازم وجود ندارد و این موضوع در طبخ نان خود را نشان میدهد.
ملکی تاکید کرد: نهضت احیای نان کامل با هدف سلامت نان و مردم شکل گرفته و اکنون در استان بیش از ۸۵ نانوایی نان کامل عرضه میکنند و رضایتمندی خوبی در جامعه ایجاد شده است.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه در وزارت بهداشت نیز در این همایش گفت: بهبود کیفیت نان بعد از بیست سال در کشور هنوز احتیاج به مدیریت و برنامه ریزی بیشتری دارد و تجربیات استان مرکزی در احیای نان کامل میتواند برای سایر شهرهای کشور هم قابل استفاده است.
اسماعیل زاده گفت: بر اساس نتایج آخرین طرح جامع الگوی مصرف مواد غذایی خانوار و وضعیت تغذیهای کشور در ایران، مصرف سرانه نان معادل ۱۱۷ کیلوگرم در سال است.
میرزاخانی معاون اقتصادی استانداری مرکزی در خصوص کیفیت گندم تصریح کرد: در زمینه تولید گندم کیفیت لازم وجود ندارد و این موضوع در طبخ نان دیده میشود که باید برای رفع این موضوع یک همکاری و تعامل بین دستگاهی ایجاد شود.
نماینده ولی فقیه در استان با اشاره به اینکه احیای نان کامل میتواند به اقتصاد کشور هم کمک کند گفت: سال گذشته دولت ۱۴۰ هزار میلیارد تومان یارانه گندم پرداخت کرده است و اگر گندم و نان با کیفیت تولید شود بسیاری از مخارج کاهش پیدا میکند.
امام جمعه اراک افزود: در ۲۰۰ سال اخیر شهرها صنعتی شده، کشاورزی خودمعیشتی نیست، بخش عظیمی از جمعیت در شهرها متمرکز شده که این جمعیت به دنبال کشاورزی نیستند و بیشتر افراد مصرف کننده شدهاند.
او اضافه کرد: سبوس گیری گندم کار اشتباهی است که سبب از بین رفتن مواد مغذی آرد میشود، ضایعات آرد و نان را بالا میبرد و سبب میشود نان از کیفیت لازم برخوردار نباشد.
در پایان این مراسم از تعدادی از فعالان احیای نان کامل در استان تجلیل شد.