پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: راهاندازی یک تا سه کارخانه تولید آرد کامل تا پایان سال جاری در تمامی استانهای کشور برنامه اولویتدار این وزارتخانه است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ اسماعیل زاده درحاشیه همایش نان کامل در اراک افزود: اردیبهشت امسال سند دانش بنیان امنیت غذایی تغذیه در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی مصوب شد ، که این مهم نشان می دهد برای مسئولان موضوع تغذیه و امنیت غذایی مردم اهمیت زیادی دارد.
او ادامه داد : اگر در کشور مصرف غلات و نان به سمت استفاده از غلات کامل پیش برود تا حدود زیادی می توان در پیشگیری از بیماری های مختلف موثر است .
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت : نان بخش مهمی از غذای اصلی و پایه مردم جهان را تشکیل می دهد و حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد انرژی مورد نیاز، ۴۵ درصد پروتئین، ۸۰ درصد آهن و ۳۰ درصد کلسیم مورد نیاز مردم از طریق نان تامین می شود.
او ایجاد یک تا سه کارخانه آرد کامل در همه استان ها تا پایان امسال ، ارزیابی مدیریتی و علمی آثار مصرف نان کامل بر سلامت مصرف کنندگان توسط دفتر بهبود تغذیه، برنامه آموزش همگانی در خصوص نقش نان کامل در سلامت، تشکیل کمیته فنی نان کامل و غذای سالم در سفره مردم در دانشگاه، بازنگری برنامه غنی سازی آرد با آهن و اسیدفولیک توسط دفتر بهبود تغذیه را از برنامههای اولویتدار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عنوان کرد.
متوسط مصرف سرانه نان در دنیا ۶۵ کیلوگرم است و در ایران سالانه ۳۷ درصد بیش از این میزان است.
۱۵ تا ۱۶ درصد نانواییهای کشور از جوش شیرین در طبخ نان استفاده میکنند که از چالشهای بزرگ طبخ نان است.