رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور از بهسازی ۱۰۰ هزار مدرسه در طرح شهید عجمیان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، آقای حمیدرضا خانمحمدی در نشست خبری به مناسبت روز خبرنگار با اشاره به نهضت بهسازی و شادابسازی مدارس مناطق کم برخوردار گفت: حدود ۸۱ درصد کلاسهای درسی مستحکم بنا نهاده شده است، اما ۱۹ درصد کلاسها نامستحکم هستند که در قالب ۱۰۴ هزار کلاس درس تعریف میشوند. با توجه به این موضوع ۳۰ هزار کلاس درس نیاز به بازسازی و ۷۰ هزار کلاس نیز نیاز به نوسازی دارد.
خان محمدی گفت: تجربه ساخت کلاس پیش ساخته نشان میدهد ، میتوانیم از کلاسهایی به صورت درجا ساخته (مونتاژی) شده استفاده کرد و مدارسی را به صورت سرعتی تحویل دهیم تا دانشآموزان از فضای نامستحکم خارج کنیم.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیزات مدارس کشور با اشاره به اینکه فرایند بهسازی ۱۰۰ هزار کلاس درس در یک سال برنامهریزی شد، گفت: به صورت آزمایشی در نوروز فعالیتهایی انجام شد و حالا در همه استانها این اقدام پیش میرود و دانشآموزان در کنار معلمان، مدارس را شاداب میکنند.
خانمحمدی با اشاره به اینکه تربیت همه جانبه شعار آموزش و پرورش ذیل ساحتهای ششگانه سند تحول بنیادین است، گفت: دانشآموز باید مهارت بیاموزد و تعمیرات مدرسه یکی از این مهارتها است.
به گفته وی برای بهسازی ۱۰۰ مدرسه با اعتبارات دولتی یک سال باید تلاش میشد، اما ظرفیت جهادی این کار را با سرعت پیش برده است.
دبیر قرارگاه عدالت تربیتی و نصیب برابری آموزش گفت: در طرح شهید عجمیان ۲۴ هزار کلاس درس تا کنون بهسازی شده و تا آخر تابستان ۴۵ هزار کلاس دیگر نیز اضافه میشود، باقی کار نیز در طول سال و آخر هفتهها انجام خواهد شد.
وی گفت: سامانهای تهیه شده که ۱۴ هزار مدرسه در آن ثبتنام کردهاند؛ تاکنون ۱۰هزار مدرسه غربالگری شدهاند که ۳ هزار و ۷۰۰ کلاس درس در حاشیه شهر، ۶ هزار کلاس درس روستایی، ۴۰۰ کلاس درس عشایری و ۳۳۰ کلاس درس در مناطق مرزی کم برخوردار قرار دارند و مدیران نیازهای خود را در این سامانه بارگذاری کردهاند که گروههای جهادی به این آمار دسترسی دارند و خودشان برای بهسازی اقدام میکنند.
خانمحمدی افزود: ۱۳ هزار گروه جهادی شکل گرفته است که جدای از گروههای جهادی دیگری است که خارج از آموزش و پرورش فعالیت میکنند. امیدواریم با همت این گروهها و استفاده از تمامی ظرفیتها تا مهرماه امسال، ۱۰ هزار کلاس درس جدید به دانشآموزان تحویل داده شود.
رئیس سازمان نوسازی در پایان با اشاره به اینکه ۸ هزار و ۸۰۰ کلاس درس تهران نیاز به مقاوم سازی دارد،افزود: مدارس تخریبی و ناایمن تخلیه شدهاند و دانش آموزان را خارج کردهایم. مدارس داخل تهران پرتراکم هستند و تخریب و بازسازی آن شاید با اعتبارات دولتی دو سال طول بکشد، اما اعتبارات به آن صورتی که در برنامه هفتم توسعه پیشنهاد دادهایم اگر تخصیص داده شود، بسیار میتواند به ما کمک کند تا با سرعت بیشتری عمل کنیم.