به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی فرهنگی و هنری
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای مهراله رخشانی مهر در گردهمایی مشترک مدیران کل آموزش و پرورش و مدیران کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس که با حضور وزیر آموزش و پرورش که به صورت نشست تصویری (ویدئو کنفرانس) برگزار شد، گفت: نگاه وزیر آموزش و پرورش نسبت به سازمان نوسازی و بخش مشارکتهای مردمی و خیرین مدرسه ساز و تأمین اعتبار طرحهای مشارکتی، نگاهی ویژه و مثبت بوده و از این جهت بسیار سپاسگزاریم.
آقای رخشانی مهر مهمترین موضوع مورد انتظار استانها را بحث تأمین اعتبارات ویژه سازمان نوسازی برای استانها دانست و گفت: در سال ۱۳۹۶ اعتبارات ویژه تخصیص داده شده به استانها ۸۴۰ میلیارد بوده که توانستیم ۴۷۰ میلیارد تومان را در آن سال تخصیص بگیریم.
وی افزود: با پیگیریهای انجام شده و مساعدت دولت، سازمان برنامه و بودجه و مجلس شورای اسلامی این اعتبارات در سال ۱۳۹۹ فقط در پیوست اول قانون بودجه کشور به ۴ هزار و۸۰۰ میلیارد تومان رسیده و اگر سایر ظرفیتهای قانون بودجه را به این مبلغ اضافه کنیم میتوان گفت که ظرفیتهای بودجه در حوزه مدرسه سازی به حدود ۶ هزار ۸۰۰ میلیارد تومان رسیده است.
وی با اشاره به اینکه این اعتبارات بر اساس شاخصههای بررسی شده سالیانه در استانها توزیع میشود تا برای مدرسه سازی هزینه شود، گفت: هیچ مبلغی از این هزینهها در داخل ادارات و سازمان باقی نخواهد ماند و تمام اعتبارات به استان برای مدرسه سازی مورد استفاده قرار میگیرد.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس در خصوص مشارکت خیرین مدرسه ساز گفت: تخصیص اعتبار در ردیف خیرین ۳هزار و۳۵۰ میلیارد تومان است که هزار میلیارد تومان آن در ردیفهای متفرقه بوده و هزار و۹۰۰ میلیارد تومان تخصیص نقدی به ما تعلق گرفت و برای هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان باقی مانده هم دستور رئیس سازمان برنامه و بودجه گرفته شده و در دست اقدام است.
آقای رخشانی مهر از راه اندازی سامانه آجر به آجر برای جذب مشارکتهای مردمی خبر داد و گفت: برای جلب اعتماد بیشتر خیرین و همچنین جذب بیشتر خیرین در مدرسه سازی سامانهای را در بخش مشارکتهای مردمی به صورت آزمایشی در استان قم راه اندازی کردیم که تا امروز ۲۸۱ میلیون تومان کمکهای نقدی مردمی توسط سامانه آجر به آجر جمع آوری شده است و باید تمام این کمکهای دریافتی فقط ساخت مدرسه سازی شود.
وی در خصوص تغییر نام برخی مدارس خیری گفت: در برخی موارد دیده شده که با خیر قراردادی نوشته شده است و طبق قرارداد مدرسه به نام خیر مدرسه ساز نامگذاری شده که متأسفانه بعد از پایان کار نام مدرسه تغییر پیدا میکند و این باعث بی اعتمادی و دلخوری خیران میشود؛ از این رو از مدیران کل تقاضا داریم در این مورد دقت کنند.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس ضمن تأکید بر نگهداری و مراقب مدارس خیری از پس از اتمام ساخت گفت: براساس دستورالعملهای ارسالی به استان، تعمیرات و نگهداری مدارس خیرساز به مدیران کل استان سپرده شده است، از این رو توصیه میکنیم تعمیرات جزئی را کوچک نشمارند تا درگیر مشکلات بزرگتر در این مدارس نشویم.
وی از طراحی سامانهای برای مکان یابی مدارس در استانها خبر داد و گفت: این کار در برخی استانها شروع شده و امیدواریم بتوانیم با همکاری مدیران کل طبق آنچه در بسته تحولی نوسازی آمده است، مکانهای مناسب برای ساخت مدارس را شناسایی به خیرین معرفی کنیم.