سومین جشنواره توسعه گردشگری ریکنده قائم شهر با هدف معرفی ظرفیتهای گردشگری و تولیدنیشکر در این روستا برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران،سومین جشنواره توسعه گردشگریء ریکنده قائم شهر همزان با پایان یافتن فصل برداشت و تولید نیشکر در این روستا و با هدف معرفی و شناساندن بیشتر این محصول به همه کشور برگزار شد.
بنابر آمارها در مازندران بیش از ۲۲۰ هکتار از اراضی کشاورزی زیر کشت نیشکر قرار دارد که ۱۵۰ هکتار در بهمنیر بابلسر و حدود ۷۰ هکتار در ریکنده قائمشهر کشت میشود.
شکر قرمز محصول بومی استان مازندران است که فرآوری سنتی آن دراستان توسط دستگاه فرآوری نیشکر'کلوادار' انجام میشود و این محصول شیرینی سفر و سوغات مسافران به این استان به شمار میرود.
گیاه نیشکر که در گویش مازندرانی به آن 'لله شیرین' میگویند شامل ۲ نوع یک و هفت ساله است که گیاه هفت ساله آن ضخیم و پرآبتر از نوع دیگرش است.
این گیاه متناسب با شرایط آب و هوایی مازندران در دوره رشد به باران فراوان و آبیاری منظم نیاز دارد و در هنگام رسیدن و برداشت محصول هوا خشک و آفتابی را میطلبد
جمشید گراییلی گزارش میدهد