پخش زنده
امروز: -
مدیر جهاد کشاورزی قائم شهر از پیش بینی تولید ۲۰۰ تن نیشکر در مزارع این شهرستان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قائم شهر با بیان اینکه شهرستان قائم شهر دارای ۸۵ هکتار مزارع نیشکر با ۳۲۰ نفر بهره بردار در زمینه تولید این محصول فعالیت دارند، گفت: پیش بینی میشود امسال ۲۰۰ تن شکر قرمز در این شهرستان تولید شود.
علی درویش نیا با اشاره به اینکه نیشکر (شکر قرمز) از گیاهان قندی است و کشت و کار آن سابقه طولانی دارد و باعث ایجاد درآمدزایی بهره بردار با کشت این محصول میشود، افزود: متوسط عملکرد نیشکر در هر هکتار ۲ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم و میانگین قیمت هر کیلوگرم آن ۶۰ هزار تومان است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قائم شهر تصریح کرد: نیشکر سرشار از قند است و در تهیه شکر سفید و قهوهای مورد استفاده قرار میگیرد، آب نیشکر که سرشار از مواد مغذی ضروری بوده بسیار سالم و مفید است، ساقه نیشکر نیز دارای ۱۴ تا ۱۷ درصد ساکارز بوده و از ساقه نیشکر در تهیه کاغذ و مقوای ساختمانی، تخته صنعتی بعد از استخراج قند مالس و تفاله آن به عنوان محصول جانبی در تهیه الکل و تغذیه دام استفاده میشود.
درویش نیا با اشاره به اینکه بهترین محیط رشد برای نیشکر، خاک لوم تا لومی رسی با عمق بیشتر از یک متر و ساختمان خوب و پایدار است، ادامه داد: به طور کلی گیاه نیشکر در مقابل شوری مقاومت خوبی از خود نشان میدهد، اما در برخی موارد به علت وجود شوری بسیار زیاد گیاه رشد کافی نمیکند و رنگ برگ به سمت بیرنگی و زردی تمایل پیدا میکند.
وی تصریح کرد: زمان مناسب کاشت نیشکر از نیمه دوم مرداد تا اواخر مهرماه است و باید توجه داشت که کشت هایى که با تأخیر انجام شود در سال بعد کاهش محصول خواهد داشت.
این مسوول خاطرنشان کرد: از چالشهای عمده تولید در صنعت دامپروری، کمبود مواد خوراکی و هزینه بالای تغذیه دام است از این رو ضرورت دارد که از مواد خوراکی ارزان قیمت مانند ضایعات محصولات کشاورزی (کاه، پس چرها، سرشاخهها و...) و محصولات فرعی صنایع کشاورزی (ملاس نیشکر و چغندر قند، باگاس و پیت نیشکر و ...) در تغذیه دام استفاده شود.
وی یادآور شد: بیشترین سطح عملیات کاشت و برداشت نیشکر در روستاهای ریکنده، سید ابوصالح، سیف کتی، گل افشان و واسکس است.