نیشکر سوغات زمستانه مازندران به بازار آمد .
نیشکر یا همان "شکر لَلِه" حاصل دست رنج کشاورزان مازندرانی است. نیها پس از پوست کنی در مزرعه برای ابگیری به اینجا میایند.
شغلی که در روستای ریکنده قائم شهر قدمتی بیشتر از یک قرن دارد و اهالی این روستا و روستاهای دیگر مازندران سالهاست با این نیها، کام مردم را شیرین میکنند.
از هر ۱۸۰ لیتر آب شکر، در هر دیگ ۲۵ تا ۳۰ کیلو شکر قرمز یا کف تولید میشود و حالا بیش از ۱۰۰ کارگاه با ایجاد ۱۰۰۰ فرصت شغلی رو به نیمه صنعتی شدن در استان فعالند.
بهنمیر هم یکی دیگر از قطبهای تولید این محصول در مازندران است. با بسیاری از مزیت و خواص که استقبال مردم رو هم به همراه داشته است.
در مازندران ۲۴۰ هکتار سطح زیر کشت این محصول وجود دارد که حدود ۱۵۰۰ تن برداشت نیشکر پیش بینی میشود. مازندران بعد از خوزستان رتبه دوم کشور را در تولید این محصول دارد.
خواص نیشکر برای بدن:
از بوی بد دهان و پوسیدگی دندانها پیشگیری میکند.
به رشد استخوانها و دندانها کمک میکند.
تشنج ناشی از تب را درمان میکند.
به عملکرد کبد کمک میکند.
بهعنوان تقویتکننده دستگاه گوارش عمل میکند.
برای افراد مبتلا به دیابت مفید است.
به کاهش وزن کمک میکند.
قدرت عضلانی را افزایش میدهد
سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند
جوش و آکنه را درمان میکند.
از پوست در برابر پیری محافظت میکند.
برای زنان باردار مفید است.
بنیامبن مرشدی و گزارشی از برداشت نی های خوشمزه: