در مشهد عمدتا ۲ نوع وارونگی هوا شامل فرونشینی، که در سطح بالاتر جو رخ می دهد و نیز دمایی که در سطح نزدیک به زمین بروز می یابد، که بر روی آلودگی هوا تاثیرگذار است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی،مسئول مرکز پایش آلاینده های زیست محیطی شهرداری مشهد گفت: این در حالی است که اگر وارونگی از نوع وارونگی دمایی باشد که در سطح زمین شکل گیرد، به سرعت باعث افزایش غلظت آلایندهها می شود.
اسماعیلی افزود: مشهد با توجه به شرایط محیطی و ویژگی های اقلیمی از پتانسیل بالایی در وقوع انواع آلودگی های دمایی برخوردار است و آلودگی دمایی منجر به انباشت آلاینده ها و ایجاد وضعیت هشدار آلودگی هوا می شود.
وی گفت: مشهد با توجه به شرایط محیطی و ویژگی های اقلیمی از پتانسیل بالایی در وقوع انواع آلودگی های دمایی برخوردار است و آلودگی دمایی منجر به انباشت آلاینده ها و ایجاد وضعیت هشدار آلودگی هوا می شود.
مسئول مرکز پایش آلاینده های زیست محیطی شهرداری مشهد افزود: یک پژوهش علمی توسط دانشگاه فردوسی مشخص کرد که طی یکسال در مشهد به طور میانگین حدود ۳۲۰ روز از ۳۶۵ روز وارونگی هوا رخ می دهد.
اسماعیلی گفت: موقعیت جغرافیایی، مجاورت با خشکی های بزرگ از جمله سیبری از عوامل وقوع تشدید وارونگی هوا در شهر مشهد است.
معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در روزهای گذشته با اشاره به پیش بینی ۱۷۴ تکلیف برای دستگاه های اجرایی در قالب قانون هوای پاک، افزود: بعضی از شهرهای کشور به سمت وضعیت جوی خطرناک در حال حرکتند و دستگاه های اجرایی باید با عمل به تکالیف خود، مانع از بروز این اتفاق شوند.
بنا به تاکید علی سلاجقه برای حال ناخوش محیط زیست باید راهکارهای جدی مد نظر قرار بگیرد و در این راستا باید حفظ محیط زیست به یک مساله درجه یک برای جامعه تبدیل بشود.