پخش زنده
امروز: -
ثبت ۶۲ مورد مسمومیت با مونوکسید کربن در خراسان رضوی در آذر امسال افزایش بیش از ۵۰ درصدی را نشان می دهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با شروع فصل سرد و نیز کاهش دما در استان، آمار مسمومیت با گاز منوکسید کربن نیز افزایش یافته و در بررسی ماموریتهای فوریتهای پزشکی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد آذر امسال، متاسفانه این آمار ۶۲ مورد بوده است.
دکتر علی یزدانی افزود:این در حالیست که آمار مسمومیت با گاز منوکسید کربن در مدت مشابه پارسال ۴۰ مورد بوده است.
وی افزود: این افزایش را فقط میتوان با رعایت نکات ایمنی که از بروز مسمومیت جلوگیری میکند کاهش داد.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: منوکسید کربن، گازی بی رنگ و بی بو و عمدهترین منبع تولید آن، سوخت ناقص نفت و گاز است، اما بر اثر احتراق هر نوع ماده سوختنی بخصوص در محیطهای دربسته و بدون اکسیژن ممکن است، تولید شود.
دکتر یزدانی افزود: بر اثر تنفس مقدار فراوان گاز مونوکسید یا جذب آن از راه پوست، این ماده وارد خون میشود و به جای اکسیژن وارد ارگانهای حیاتی بدن، چون قلب و مغز و ششها میشود و به این ترتیب باعث مرگ افراد میشود.
وی گفت: تماس طولانی با مونوکسیدکربن، سردرد، گیجی، ضربان شدید شقیقه ها، وزوز گوش و خواب آلودگی، تهوع، استفراغ، تپش قلب، کاهش هوشیاری، آسیب دائمی عصبی، کما و مرگ را موجب میشود.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهدافزود: علایم مسمومیت با منوکسیدکربن در کودکان تهوع، استفراغ و اسهال است که با مقادیر پایین تری از منوکسیدکربن بروز میکند.
دکتر یزدانی گفت: نخستین اقدام در برخورد با فردی که با گاز مونوکسیدکربن مسموم شده، انتقال وی به هوای آزاد است و در صورت قطع تنفس بیمار، باید احیای قلبی ریوی را آغاز کرد و با مرکز اورژانس ۱۱۵ تماس گرفت.
وی گفت: با وجود توصیهها و هشدارها، اما باز هم همه ساله با شروع فصل سرد، شاهد حوادث ناگوار در این زمینه هستیم.