محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد به نتایج مثبت تاثیر واکسن سرطان پستان در مدل حیوانی دست یافتند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در این تحقیق واکسن علیه
دکتر پروین زمانی با بیان این که لیپوزومها با عملکرد دوگانه باعث تحریک قویتر سیستم ایمنی میشوندافزود: امروزه نانوذرات لیپیدی از جمله نانولیپوزومها به عنوان یکی از موثرترین و بی خطرترین حاملها در تهیه واکسن علیه بیماریهای عفونی و سرطانها کاربرد گستردهای یافته اند.
وی گفت:.در سالهای اخیر ایمنی درمانی سرطان به عنوان روش جدید در درمان سرطان که به سیستم ایمنی کمک میکند تا به مبارزه علیه سلولهای سرطانی بپردازند؛ توجه زیادی را در درمان سرطان به خود جلب کرده است.
دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود:به علت ویژگیهای منحصر به فرد سیستم ایمنی، این نوع از درمان میتواند بسیار موثرتر از روشهای رایج از جمله شیمی درمانی در مبارزه علیه سرطان باشد، زیرا تحریک سیستم ایمنی باعث القا حفاظت طولانی مدت بدن در برابر بیماریمی شود و عوارض جانبی کمتری دارد.
دکتر پروین زمانی با بیان اینکه قدرت ایمنی زایی این واکسن در دو نوع پیشگیری و درمان در مدلهای حیوانی سرطان پستان بررسی شد گفت: نتایج این مطالعه نشان داد که فرمولاسیون نانولیپوزومی تهیه شده پاسخهای ایمنی قوی را در حیوانات تحت مطالعه القا میکند؛ همچنین نشان داده شد که موشهای واکسینه شده با فرمولاسیونهای نانولیپوزومی آثار درمانی بالاتری دارد و باعث کاهش رشد تومور و افزایش بقا در مدلهای حیوانی مورد بررسی در مقایسه با گروههای کنترل میشود.
وی گفت: نتایج این مطالعه در ژورنال Journal of Controlled Release منتشر شده است.
سرطان پستان از شایعترین انواع سرطانها در میان زنان به شمار میرود و بعد از سرطان ریه دومین عامل مرگ و میر ناشی از سرطان، بین زنان سراسر جهان مطرح است.