چای ترش جایگزینی مناسب برای چای سیاه و نوشیدنی مناسب برای فصل گرما است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اراک؛ چای ترش از نوشیدنیهای گرم و سردی محسوب میشود که در سراسر دنیا طرفداران زیادی دارد. اگر به دنبال قلبی سالم هستید هرگز مصرف روزانه چای ترش را فراموش نکنید. این نوشیدنی قرمز رنگ منبعی از آهن است. میتوان چای ترش را جایگزینی مناسب برای چای سیاه دانست.
چای ترش یک جایگزین خوب برای چای سیاه
نوشیدنیهای گرم پرطرفداری هم، چون چای سیاه، قهوه یا نسکافه هر کدام به دلایلی خاص دارای مضراتی برای بدن میباشند. میتوان به جای استفاده از آنها نوشیدنیهای گیاهی پرخاصیت تری را جایگزین کرد. چای ترش (چای قرمز) نوشیدنی بسیار مناسبی برای استفاده در فصل تابستان میباشد.
چای ترش دارای خواص مفید فراوانی میباشد. متاسفانه در کشور ما به دلیل تمایل اکثر مردم ایران به چای سیاه، استفاده از چای ترش کمتر است. چای قرمز دارای فواید زیادی میباشد که در ادامه مطلب به آن خواهیم پرداخت.
چای ترش نوشیدنی مناسبی در فصل گرما میباشد. این چای میزان تعریق بدن را بالا برده و موجب میشود تا دمای بدن کاهش پیدا کند.
اگر دچار نوسان فشار هستید حتما روزانه یک لیوان چای ترش میل کنید. این نوشیدنی برای کسانی که از بیماری فشار خون رنج میبرند مفید است.
مصرف روزانه چای ترش در سلامت خون تاثیرگذار است. نوشیدن روزانه این چای موجب رقیق شدن خون میشود. در طب سنتی از چای ترش برای تصفیه کردن خون هم استفاده میشود.
اگر چربی بالایی دارید و یا از خوردن غذاهای چرب لذت میبرید، نوشیدن حداقل ۲ لیوان چای ترش را هم در برنامه غذایی خود جای دهید. چای ترش کنترل کننده کلسترل خون و تنظیم کننده چربی خون میباشد.
چای ترش برای کبد مفید است و موجب پاکسازی آن میشود.
بر خلاف چای سیاه که موجب دفع آهن از بدن میشود، چای ترش منبعی سرشار از آهن میباشد. نوشیدن این چای برای افرادی که به کم خونی دچار هستند مفید میباشد.
چای ترش برای افراد مبتلا به دیابت مفید است. نوشیدن روزانه این چای موجب میشود تا قند خون افراد مبتلا به این بیماری کنترل شود.
در طب سنتی چای ترش را به عنوان نوشیدنی آرامش بخش میشناسند.
برای از بین بردن اختلالات صفرایی میتوانید از چای ترش کمک بگیرید، این چای یک نوشیدنی مناسب برای افراد مبتلا به بیماریهای قلبی - عروقی میباشد.
چای ترش سرشار از ویتامین c میباشد. استفاده از این چای موجب میشود سیستم ایمنی بدن در برابر سرماخوردگی قوی شود.
اگر اضافه وزن دارید چای ترش بنوشید!
امروزه زندگی مدرن باعث شده است تا میزان تحرک افراد کاهش یابد و اضافه وزن همانند یک بیماری واگیردار بین مردم جهان شیوع پیدا کند. ورزش و تغذیهی سالم همراه با چای ترش، اندامی زیبا را برای شما به ارمغان خواهد آورد.
چای ترش؛ کنترل کننده فشار خون
بر اساس مطالعات صورت گرفته در انجمن قلب ایالات متحده آمریکا، مصرف چای ترش باعث کاهش فشار خون در بزرگسالان، مبتلا به بیماری فشار خون، میشود.
این تحقیقات همچنین نشان میدهد که مصرف این چای به کارکرد بهتر قلب کمک کرده و از خطر ابتلا افراد به بیماریهای قلبی-عروقی، میکاهد.
در ضمن، طبق تحقیقات انجام شده، ترکیبات آنتی اکسیدان موجود در چای ترش باعث میشوند که فشار خون تا ۱۰ میلی متر جیوه کاهش یابد.
بنابراین، برای مشاهده تاثیر این چای بر فشار خون، باید روزانه سه فنجان چای ترش به مدت یک هفته مصرف کرد.
همچنین چای ترش ادرارآور بوده و باعث افزایش اوره میشود که این امر کاهش فشار خون را به دنبال خواهد داشت.
چای ترش؛ کاهش دهنده کلسترول بد خون
آنتی اکسیدانهای موجود در چای ترش میزان کلسترول بد یعنی LDL، در بدن را کم میکنند.
در نتیجه باعث محافظت از بدن در مقابل بیماریهای قلبی-عروقی میشوند. ترکیبات هیپولیپیدمی و هیپوگلیسمی موجود در چای ترش برای کسانی که مبتلا به دیابت هستند بسیار سودمند میباشد.
چای ترش؛ درمان کننده بیماریهای کبدی
بر اساس تحقیقات صورت گرفته، آنتی اکسیدان موجود در چای ترش به بهبود بیماریهای کبدی کمک میکند.
در واقع، این ترکیبات، سلولهای رادیکال آزاد را از بدن خارج کرده و بافتها و سلولهای سالم را تمیز میکنند.
بنابراین، عمر مفید اعضای بدن افزایش یافته و در مقابل بیماریها مقاوم خواهند شد.
چای ترش؛ ضد افسردگی و اضطراب
چای ترش دارای انواع ویتامین ها، مواد معدنی مانند فلاونوئیدها میباشد که تماما برای مقابله با افسرگی ضروری هستند.
مصرف این چای باعث آرام کردن بدن، ذهن و اعصاب شده و اضطراب را در افراد کاهش میدهد.
چای ترش چه مضراتی دارد؟
در مورد چای ترش ویژگی منفی ذکر نشده است. اما توصیه شده است که زنان باردار، شیرده، یائسه و یا افرادی که از اختلالات هرمونی رنج میبرند از این چای استفاده نکنند. استفاده از چای ترش در زنان باردار موجب افت فشار و ایجاد ضعف عمومی در بدن خواهد شد.
طریقه دم کردن چای ترش
به اندازه یه سرپنجه از چای ترش را در لیوان دمنوش خود بریزید و بعد از ریختن آب جوش بر روی آن، درب لیوان را به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه ببندید. بعد از دم کشیدن چای میتوانید بسته به سلیقه، چایتان را با عسل و یا مکملهای دیگر میل بفرمایید.طریقه دم کردن چای ترش در قوری به این صورت میباشد که: به اندازهی یک قاشق مرباخوری از این چای را در قوری ریخته و پس از ریختن آب جوش به روی آن، در بازهی زمانی حدود ۵ الی ۱۰ دقیقهای چای ترش حاضر میشود.