پخش زنده
امروز: -
دانه های کرفس برای مبتلایان عفونت دستگاه ادراری دارای فواید بسیاری است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اراک؛ کرفس یک سبزیجات ساده و مقرونبهصرفه است که با فواید زیادی برای سلامتی همراه است،این سبزی سبز از خانواده گیاهان است.
مهمترین خواص کرفس برای سلامتی منابع عالی آنزیمهای مفید و آنتیاکسیدانهای موجود در آن است. کرفس مملو از مواد معدنی و ویتامینهای ضروری مانند فولات، پتاسیم، ویتامین B۶، ویتامین C و ویتامین K است؛ بنابراین یک ماده غذایی بسیار باارزش برای گنجاندن در رژیم غذایی روزانه است.
دانههای کرفس به از بین بردن اسید اوریک کمک میکنند، زیرا معمولا برای خواص دیورتیک آن استفاده میشوند، به این معنی که موجب افزایش حجم ادرار میشوند، در نتیجه، خواص کرفس برای درمان افراد مبتلا به اختلالات مثانه، مشکلات کلیوی، سیستیت و سایر مشکلات مشابه مناسب است.
ارزش غذایی و خواص کرفس برای سلامتی
ارزش غذایی و خواص کرفس برای سلامتی بهخوبی بررسیشده است و قرنها است که این سبزی در طب سنتی برای درمان انواع بیماریها استفاده میشود. مصرف منظم کرفس میتواند از سلامت قلب و عروق محافظت کند. علاوه بر این، خاصیت کاهشدهنده التهاب و آنتیاکسیدان کرفس باعث میشود که این ماده غذایی بهعنوان غذایی ایدهال برای بیماران با سطح کلسترول بالا و فشارخون و همچنین بیماریهای قلبی تبدیل شود. کرفس همچنین دارای مزایای شگفتانگیز بیشماری برای سلامت پوست، کبد، چشم و سلامت است.
خواص کرفس در اجزای مختلف این سبزی
هر قسمت از کرفس، ازجمله ساقه، تخمها و برگها خوراکی هستند و سرشار از مواد مغذی میباشند. برگ کرفس اغلب به سوپ و سیبزمینی سرخشده اضافه میشود. تخم کرفس که به اشکال مختلف ازجمله دانه کامل و عصاره وجود دارد میتوانند فواید مفیدی برای سلامتی شما داشته باشند. از تخمهای کرفس خردشده میتوان بهعنوان ادویهای خوشبو نیز استفاده کرد. آپیل، یک ترکیب روغنی در تخمهای کرفس است که باعث ایجاد طعم متمایزی میشود و در طب سنتی مصرف دارویی دارد.
۱۰ خواص کرفس برای سلامتی
کرفس مملو از ویتامین B۶، کلسیم، ویتامین C، پتاسیم، ویتامین A، فولات، ویتامین K، فیبر و پروتئین است. در اینجا ۱۰ مزیت کرفس برای سلامتی آورده شده است:
کرفس التهاب را کاهش میدهد.
کرفس مملو از پلی ساکاریدها و آنتیاکسیدانها است. آنتیاکسیدانها توانایی بهبود آسیب رادیکالهای آزاد را دارند که باعث التهاب میشوند. بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی، سرطان یا آرتروز در اثر التهاب ایجاد میشوند.
کرفس دارای دوازده نوع آنتیاکسیدان مفید مانند اسید فرولیک، کافئین اسید و کوئستین است. از خواص کرفس بهعنوان داروی خانگی مؤثر برای طیف وسیعی از شرایط التهابی، ازجمله عفونتهای کبدی و کلیوی، درد مفاصل، سندرم روده تحریکپذیر، اختلالات پوستی و عفونتهای دستگاه ادراری استفاده میشود.
کرفس میتواند کلسترول بالا را کاهش دهد.
مصرف منظم کرفس در کاهش کلسترول بالا مؤثر است. برای کمک به محافظت و بهبود سلامت قلب میتوانید کرفس را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. ۳-n-butylphthalide BuPh یک ترکیب منحصربهفرد موجود در کرفس است که اثر کاهنده آلیپید دارد. مصرف مکملهای کرفس میتواند باعث کاهش کلسترول لیپوپروتئین، کلسترول تام و تری گلیسیرید شود.
کرفس فشارخون را تنظیم میکند.
فشارخون بالا ممکن است خطر بیماری کرونر قلب را افزایش دهد که منجر به مرگ میشود. خوشبختانه تعدادی از درمانهای خانگی و درمانهای طبیعی برای فشارخون بالا وجود دارد. عصارههای تخم کرفس به دلیل خاصیت ضد فشارخون میتوانند فشارخون بالا را درمان کنند. همچنین کرفس مملو از پتاسیم و کلسیم است و اثر شل کننده عضلانی کرفس میتواند به کنترل فشارخون کمک کند؛ بنابراین عصاره کرفس میتواند سلامت کلی قلب شما را بهبود بخشد.
خواص کرفس برای سلامتی
کرفس میتواند به پیشگیری از بیماریهای کبدی کمک کند.
کرفس یک ماده غذایی مناسب برای پاکسازی کبد است. مصرف منظم کرفس میتواند به محافظت از سلامت کلیه و جلوگیری از بیماریهای کبدی کمک کند. کرفس سرشار از ویتامین C، B، A و آهن است. یکی از خواص کرفس خاصیت ادرارآوری آن میباشد که میتواند سموم، مواد زائد و آلودگیها را از بدن شما دفع کند.
خواص کرفس برای کاهش وزن
کرفس در لیست مهمترین مواد غذایی برای کاهش وزن قرار دارد، زیرا کالری کمی دارد. مصرف منظم کرفس، میتواند مواد معدنی ضروری، ویتامینها و مواد مغذی حیاتی را تأمین کند. بهعلاوه کرفس یک چربی سوز عالی است و متابولیسم چربی را تقویت میکند و سرشار از الکترولیت، آنتیاکسیدان، پتاسیم، ویتامینهای گروه B و ویتامین C است.
کرفس میتواند به مبارزه با عفونت کمک کند.
تخمهای کرفس حاوی خواص ضد باکتری و ضد میکروبی هستند و قرنها برای مقابله با عفونتها استفاده میشده است. استفاده از عصاره کرفس با عفونتهای باکتریایی مقابله میکند، سیستم ایمنی بدن را بهبود میبخشد و از رشد باکتری جلوگیری خواهد کرد.
کرفس میتواند نفخ شکم را کاهش داده و هضم را بهبود بخشد.
اثر ادرارآور کرفس تعدادی از فواید گوارشی را به همراه دارد. خوردن کرفس میتواند احتباس آب را درمان کند، نفخ معده را تسکین دهد و هضم غذا را تقویت نماید.
کرفس خطر عفونت ادراری را کاهش میدهد.
یکی از مهمترین خواص کرفس توانایی افزایش تولید ادرار و کاهش اسید اوریک است؛ بنابراین، خوردن کرفس بهطور منظم میتواند به جلوگیری از عفونتهای باکتریایی در دستگاه گوارش و اندامهای تولیدمثل کمک کند؛ مانند زغالاخته، کرفس یک درمان خانگی مؤثر برای اختلالات مثانه، عفونتهای دستگاه ادراری، مشکلات کلیوی و کیستهای اندامهای تولیدمثل است.
کرفس میتواند از سرطان جلوگیری کند.
کرفس یکی از سبزیجات مانند رازیانه، هویج و جعفری است که از سرطان پیشگیری میکند. کرفس حاوی پلی استیلن است که از ترکیبات محافظتکننده شیمیایی هستند. پلی استیلنها میتوانند سموم را از بین ببرند و به جلوگیری از تشکیل سرطان، بهویژه سرطان روده، سرطان پستان و سرطان خون کمک کنند.
پلی استیلنها سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و از رشد تومور سرطانی جلوگیری میکنند. علاوه بر این، پلی استیلنها به دلیل فعالیتهای زیستی مانند خواص ضد تجمع پلاکت، ضدالتهاب، ضد تومور، ضد باکتری و سمیت سلولی شناخته شدهاند.
خواص کرفس برای جلوگیری از ایجاد زخم
مصرف منظم کرفس میتواند به پیشگیری و درمان زخمهای دردناک کمک کند. نوع خاصی از عصاره اتانول موجود در کرفس در جلوگیری از ایجاد زخم در مخاط دستگاه گوارش مؤثر است. کرفس حاوی تانن، فلاونوئید، آلکالوئید و روغنهای فرار است که از ترکیبات شیمیایی مفید این سبزی هستند. این ترکیبات شیمیایی توانایی تغذیه روده بزرگ، معده و رودهها را دارند.
۳ دستورالعمل عالی برای خوردن و استفاده از خواص کرفس
کرفس را میتوانید به روشهای مختلف در رژیم غذایی روزانه خود قرار دهید.
۱. آب سیب و کرفس
مواد لازم:
۳-۴ ساقه کرفس به همراه برگ
۱/۲ سیب سبز
مقدار کمی ریشه زنجبیل
۱/۲ پیمانه ساقه جعفری
۱/۲ لیمو ترش همراه با پوست
دستورالعمل: همه مواد را در یک دستگاه آبمیوهگیری مخلوط کرده و فوراً بنوشید. نمیتوان این اسموتی را نگه داشت، چون مزه تلخی پیدا میکند.
دستورالعمل استفاده از خواص کرفس در رژیم روزانه. استفاده از کرفس در سالاد پارمزان
مواد لازم:
۱/۲ فنجان روغن زیتون خوب
۲ قاشق چایخوری پوست لیمو رنده شده
۱/۴ فنجان بهعلاوه ۱ قاشق غذاخوری آبلیموی تازه فشرده
۲ قاشق غذاخوری موسیر خردشده
۱ قاشق چایخوری تخم کرفس
۱/۲ قاشق چایخوری نمک
فلفل سیاه تازه آسیاب شده
۵ فنجان کرفس تکهتکه شده همراه با برگ
۱۱۴ گرم پنیر پارمزان
۲/۳ فنجان گردوی تستشده، درشت خردشده
برگهای جعفری
دستورالعمل: حداقل ۱ ساعت قبل از اینکه بخواهید سالاد را سرو کنید، روغن زیتون، پوست لیمو، ۱/۴ فنجان آب لیمو، موسیر، دانه کرفس، نمک کرفس، ۲ قاشق چایخوری نمک و ۱ قاشق چایخوری فلفل را با هم مخلوط کنید.
کرفس را در یک کاسه مخلوط کنید و آن را با ۱ قاشق غذاخوری آبلیمو و ۱/۲ قاشق چایخوری نمک بریزید.
بهاندازه کافی پارمزان اضافه کنید تا خوب مرطوب شود. روی آن را بپوشانید و حداقل یک ساعت در یخچال قرار دهید تا کرفس ترد شود و طعم خوبی بگیرد.
وقتی آماده سرو شد، کرفس را روی یک بشقاب بچینید، پارمزان را با یک پوستکن سبزیجات روی کرفس بتراشید، سپس گردو، برگ جعفری، نمک و فلفل را بپاشید و بلافاصله سرو کنید.
۳. اسموتی گرمسیری با کرفس
مواد لازم:
۲ فنجان آناناس یخزده
۲ فنجان خیار پوستکنده
۱ فنجان کرفس خردشده
۱ قاشق غذاخوری ریحان تازه
۲ قاشق چایخوری آبآهک
۱ فنجان آب
نمک
۱/۲ فنجان یخ
دستورالعمل: همه مواد را در مخلوطکن باقدرت بالا مخلوط کنید تا یکدست شوند. بلافاصله سرو کنید.
سؤالات متداول در مورد خواص کرفس
آیا خواص کرفس فشارخون را کاهش میدهد؟
مطالعات متعددی وجود دارد که نشان میدهد کرفس میتواند به کاهش فشارخون کمک کند. در آزمایشات بالینی، عصاره برگ کرفس به کاهش کلسترول، تری گلیسیرید، LDL و VLDL در شرکتکنندگان کمک کرد. چندین مطالعه حیوانی نیز نشان میدهد کرفس، تخم کرفس و عصاره برگ کرفس تأثیر مثبتی بر فشارخون دارند.
آیا کرفس باعث گاز و نفخ میشود؟
کرفس خام ممکن است مقداری گاز اضافی ایجاد کند. کمی پختن آن و همچنین جویدن کامل آن میتواند به کاهش این اثر کمک کند.
آیا کرفس به درمان یبوست کمک میکند؟
کرفس حاوی مقدار کافی فیبر نامحلول است که به حرکت مواد غذایی در سیستم هضم کمک میکند. اگر با یبوست دستوپنجه نرم میکنید، کرفس به شما کمک میکند تا زودتر درمان شوید.
آیا کرفس میتواند منجمد شود؟
کرفس را میتوان منجمد کرد، اما کیفیت قبلی خود را نخواهد داشت. اگر میخواهید کرفس را برای پختن سوپ نگهداری کنید، انجماد گزینه خوبی است.
آیا برگهای کرفس خوراکی هستند؟
بله برگهای کرفس خوراکی هستند. در حقیقت، آنها فواید زیادی برای سلامتی دارند. برگهای کرفس حاوی مقادیر کافی کلسیم، ویتامین E، منیزیم و ید هستند. اگر برگها را مصرف کنید، بهطور قابلتوجهی مواد مغذی بیشتری نسبت به ساقه مصرف خواهید کرد.
آیا کرفس را میتوان بهصورت خام مصرف کرد؟
بله کرفس را میتوان بهصورت خام مصرف کرد. هضم سبزیجات خام برای برخی از افراد دشوارتر است، بنابراین اگر بیشازحد گاز یا ناراحتی گوارشی دارید، سعی کنید قبل از مصرف آنها را کمی بپزید.