برای رفع عطش در فصل گرما میتوان به جای نوشابههای پرضرر از نوشیدنیهای خنک استفاده کرد.
دکتر فاضله حیدریان مقدم گفت: در فصل گرما برای پیشگیری از گرما زدگی، تهیه شربت سکنجبین و تخم کاسنی، عناب و زرشک و خاکشیر یخ زده و آبلیمو مفید است.
شربت سکنجبین و تخم کاسنی
برای تهیه سکنجبین، سه پیمانه شکر را با چهار پیمانه آب و یک پیمانه سرکه انگوری یا سرکه سیب بجوشانید. کمی از شربت را با یک قاشق چای خوری تخم کاسنیِ خیس خورده و یک لیوان آب بنوشید.
شربت عناب و زرشک
۱۰ عدد عناب را له کنید و با دو قاشق غذاخوری زرشک در یک و نیم لیوان آب بجوشانید تا یک لیوان بماند؛ سپس، مواد را صاف کرده و با یک قاشق غذاخوری شکر شیرین کنید و خنک بنوشید.
شربت خاکشیر یخ زده و آبلیمو
دو قاشق غذاخوری خاکشیر خیسانده را در جایخی بریزید. دو قاشق غذاخوری شکر، دو عدد لیموی تازه و یک لیوان آب را هم بزنید و یک مکعب خاکشیر یخ زده در آن انداخته و بعد از هم زدن میل کنید.
شربت بهلیمو
برای تهیه این شربت، پیمانه شکر را با یک پیمانه آب کمی بجوشانید؛ سپس، یک پیمانه آب لیموی تازه اضافه کنید و آن را بعد از کمی جوشیدن، خاموش کنید. این شربت را با آب خنک رقیق و میل کنید.
دوغ ترش و تخم شربتی
دو قاشق غذاخوری تخم شربتی را در آب بخیسانید و با یک لیوان دوغِ ترشِ رقیق مخلوط کنید و خنک بنوشید.