هر کارگری دوست دارد سالم از کار به خانه بازگردد، اما متأسفانه هر سال چند میلیون کارگر در جهان جانشان را به علت حوادث شغلی و بیماریهای ناشی از شغل از دست میدهند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما به نقل از سازمان بینالمللی کار، سالانه ۳ میلیون کارگر جان خود را به علت حوادث کار و بیماریهای ناشی از کار از دست میدهند و بیش از ۴۰۰ میلیون کارگر هم دچار جراحت ناشی از کار میشوند.
ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست. دکتر حسن اصیلیان، رئیس انجمن متخصصین بهداشت حرفهای در مصاحبهی اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیما گفت: بر اساس آماری که در آبان گذشته بررسی و جمع بندی شد، متأسفانه سالانه بیش از ۱۳ هزار حادثه ناشی از کار در کشور اتفاق میافتد که ۷۰۰ تا ۸۰۰ مورد از آنها به فوت کارگر میانجامد.
درباره موارد فوت ناشی از بیماری شغلی در کشور آماری یافت نشد، اما چه آماری در این زمینه در دست باشد و چه نباشد، این گونه حوادث و فوتها روی میدهند و تبعات اجتماعی و اقتصادی آنها هم بسیار است.
دکتر اصیلیان گفت: گذشته از تبعات سنگین فردی، خانوادگی و اجتماعی؛ حوادث و بیماریهای ناشی از کار، تبعات اقتصادی این حوادث و تلفات هم بسیار زیاد است.
وی با اشاره به آمار سازمان بهداشت جهانی در این زمینه افزود: سالانه بین ۴۰ تا ۴۲ درصد از درآمد سرانه هر کشوری صرف این حوادث و بیماریهای شغلی میشود.
اما یک نکته مهم اینکه؛ پژوهشها نشان داده است تقویت مشارکت و تعامل بین نیروی کار و کارفرما، میزان حوادث و بیماری حرفهای را تا ۶۴ درصد کاهش میدهد و تا ۵۸ درصد از شدت آنها میکاهد. برای همین است که امسال سازمان بین المللی کار، شعار روز بهداشت حرفهای را «با هم اقدام کنیم» اعلام کرده بود.