جلوگیری از بیماریهای گوارشی، غلبه بر اضطراب، کمک به کاهش وزن و کاهش خطر احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی از فواید کاسنی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ گیاه کاسنی علفی سرشار از ویتامینها و مواد معدنی مفید که از جمله آنها میتوان به ویتامین C، ویتامین E، اسید فولیک، آهن و زینک است.
کاسنی منبع خوبی از ویتامینها و مواد معدنی از جمله روی، منیزیم، منگنز، کلسیم، آهن، اسید فولیک و پتاسیم، ویتامین A، ویتامین B۶، ویتامین سی، ویتامین E و ویتامین K است.
خواص کاسنی برای سلامتی
کمک به گوارش
یکی از فواید کاسنی کمک به گوارش بوده، زیرا حاوی «اینولین» بوده که یک پری بیوتیک قوی است. پری بیوتیکها دستهای از باکتریهای مفید برای بدن هستند از اینولین برای مبارزه با برخی ناراحتیها و مشکلات روده و گوارش مانند ریفلاکس معده، سوءِهاضمه و سوزش معده استفاده میشود، زیرا اینولین میزان اسید را در دستگاههای بدن کاهش میدهد.
کمک به سلامت قلب
براساس تحقیقات، اینولین موجود در کاسنی میتواند سطح کلسترول بد (LDL) را در بدن کاهش دهد این کلسترول یکی از عوامل اصلی بروز تصلب شرایین و فشار خون بالا است. زیرا با اتصال به سرخرگها و سیاهرگها، مانع از جریان طبیعی خون میشود. این کلسترول خطر بروز سکته مغزی و حملات قلبی را افزایش میدهد.
کاسنی سرشار از فِنُلهای گیاهی است که خاصیت ضدلختگی و ضدآریتمی در بدن دارند. این ترکیبات خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و براساس مطالعات مصرف قهوه و دمنوش کاسنی بهجای قهوههای معمولی میتواند بهطور چشمگیری به تعادل خون و پلاسما در بدن کمک کند.
مصرف عصارهی کاسنی میتواند از رشد تومورهای سرطانی جلوگیری کند وجود فروکتانها در کاسنی خاصیت ضدتوموری و آنتی اکسیدانی دارند. مواد شیمیایی گیاهی موجود درکاسنی تأثیر مثبتی در پیشگیری از سرطانهای مختلف مانند سرطان پستان و سرطان روده بزرگ دارد.
کاهش دردهای ناشی از التهاب مفصل
از کاسنی بهطور سنتی بهعنوان درمانی برای التهاب مفاصل استفاده میشده است. مطالعات نشان میدهد که کاسنی خاصیت ضد التهابی دارد و درنتیجه میتواند باعث کاهش درد بیماریهایی مانند التهاب مفصل میشود.
کاهش وزن
کاسنی با کاهش میزان گرلین، باعث جلوگیری از پرخوری میشود و کمک میکند فرد زودتر احساس سیری بکند و در نتیجه وزنش کاهش یابد.
درمان یبوست
اینولین موجود در کاسنی بهعنوان یک فیبر طبیعی به حرکات لولهی گوارش و ترشح شیرهی معده کمک میکند و درنتیجه گوارش بهبود یافته و میزان یبوست بسیار کاهش مییابد.
کاسنی خاصیت ضدباکتری دارد و ترکیبات پلیفنولیک کاسنی نیز به تقویت سیستم ایمنی کمک میکنند. فیتوکمیکالهای موجود در کاسنی بهعنوان آنتی اکسیدان عمل کرده و رادیکالهای آزاد را از گردش خون پاک میکنند و درنتیجه خطر بیماریها مانند بیماریهای قلبی و سرطانها کاهش مییابد.
کاهش اضطراب
کاسنی خاصیت آرامبخش دارد و موجب آرامش ذهن و کاهش اضطراب میشود.
کاسنی به کاهش استرس و اضطراب کمک میکند و احتمال بیماریهای قلبی، عدم تعادل هورمونی، بی خوابی، اختلالات شناختی و پیری زودرس را کاهش میدهد.
درمان اختلالات کلیه
عصارهی ریشهی کاسنی مُدر است و میتواند حجم ادرار را افزایش بدهد. ادرار منظم میتواند سموم انباشته در کبد و کلیهها را از بدن دفع و درنتیجه از بروز مشکلات و بیماریهای ناشی از باقیماندن سموم در بدن جلوگیری میکند.
عوارض جانبی کاسنی
با اینکه خواص کاسنی برای بدن بسیار است، ولی نباید در مصرف آن زیادهروی بکنید.
زنان باردار و شیرده و بیماران مبتلا به سنگ صفرا از مصرف کاسنی خودداری کنند.