رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، واکسن هراسی را واقعیت جدی و علت اصلی انجام نشدن واکسیناسیون کودکان به طور کامل دانست.
وی با تاکید بر عوارض سرخک، افزود: عفونت ریوی شدید، عفونتهای گوش شدید و عوارض مغزی از عوارض سرخک است که فقط با واکسن قابل پیشگیری است.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: تزریق دونوبت واکسن در ۱۲ ماهگی ودیگری در ۱۸ ماهگی تنها راه پیشگیری از سرخک است و باید والدین دقت کنند یک نوبت تلقیح واکسن سرخک و یا اصلا واکسن نزدن، فرزندشان را در معرض خطر این بیماری قرار میدهد.
گویا با ابراز تاسف از ضد تبلیغ ناآگاهانه یا آگاهانه ضد واکسن سرخک، گفت: در دورافتادهترین روستاهای کشور واکسیناسیون کودکان انجام میشود، اگر والدین به علت کمبود وقت و گرفتاریهای دیگر واکسن کودکشان را فراموش کرده باشند یا واکسن آنها را به تعویق بیاندازند خطرناکتر از واکسن است که هیچگونه خطری برای کودک ندارد و این واکسن در حفظ جان کودکان و بچههای دیگر که اطراف اینها هستند، تأثیر بسیار زیادی دارد.
وی در پاسخ به اقدامات انجام شده برای واکسیناسیون کودکان افغانستانی تاکید کرد: واکسیناسیون جمعیت مهاجر و پناهنده به کشور متفاوت است، به علت اینکه در کشور ما همه نوزادان از همان لحظه اول تولد واکسنهای مورد نیاز را تا سن ۵ سالگی به صورت مرتب تزریق کردهاند.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با اشاره به اینکه واکسیناسیون ۹۵ درصد کودکان کشور کامل است، گفت: اما در افغانستان یا پاکستان که زیرساختهای قوی بهداشتی همچون کشور ما وجود ندارد ممکن است یا واکسن اصلاً تزریق نکرده باشند یا فقط یک نوبت تزریق کرده باشند، به همین علت، باید برای واکسیناسیون گروه سنی ۹ ماهه تا ۳۰ ساله مهاجران اقدام شود.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت همچنین درباره اینکه آیا بزرگسالان نیز میتوانند درگیر این بیماری بشوند، افزود: هرچند که خیلی نادر است، اما بیشتر کسانی که مبتلا به این بیماری میشوند، دو نوبت واکسن سرخک دوران کودکی خودشان را دریافت نکردند.
گویا با بیان اینکه کمتر از ۸ درصد کودکان زیر ۵ سال ایرانی دو نوبت واکسن سرخک را کامل دریافت نکردهاند، گفت: واکسن MMR به اندازه کافی در کشور موجود است و پیش بینیهای لازم برای کودکان بیشتر نیز در نظر گرفته شده است.