پخش زنده
امروز: -
رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت گفت: با افزایش مهاجراتها به کشور مواردی از بیماری سرخک گزارش شده است که نشان دهنده افزایش روند این بیماری است.
به گزارش خبرنگار خبرگزای صدا و سیما؛ دکتر سید محسن زهرایی در برنامه «روی خط خبر» با اشاره به موفقیت ایران در دو سال و نیم گذشته برای دریافت گواهی تأیید حذف سرخک از کشور گفت: در طی ماههای گذشته شیوع سرخک در کشورهای همسایه شرقی به علت ضعف در زیر ساختهای واکسیناسیون شایع شد و با افزایش مهاجرتها به کشور مواردی از بیماری سرخک در کشور ما نیز گزارش شد که نشان دهنده افزایش روند این بیماری است.
وی افزود: سرخک شوخی نیست به ویژه در کودکانی که سوء تغذیه دارند خیلی جدیتر و خطرناک است و میتواند عوارض خیلی طولانی مدت به جا بگذارد تا جایی که باعث نابینایی شود.
رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت ادامه داد: حتی در گروه سنی بالا، بدن اگر ایمن نباشد میتواند فرد را درگیر کند از این رو با توجه به شرایط فعلی ما به سه گروه هشدار میدهیم:
۱- خانوادهها؛ توجه کنند واکسیناسیون فرزندانشان اگر ناقص است سریعتر کامل کنند.
۲- جامعه پزشکی؛ سرخک از مرزهای شرقی وارد کشور میشود ما گزارشهایی در استانهای تهران، سیستان بلوچستان، یزد، بوشهر و فارس داریم، این یعنی ویروس در حال انتشار است و جامعه پزشکی به هر بیماری که با تب مراجعه میکند توجه داشته باشند.
۳- کارکنان بهداشتی؛ به آنان تأکید میکنیم که وضع مبتلایان به سرخک را پیگیری کنند تا جلوی انتشار این بیماری گرفته شود.
دکتر زهرایی گفت: در ۳ ماه اخیر ۵۳ مورد بیماری در کشور ثبت کردهایم، ما توانستیم سرخک بومی را صفر کنیم، هنوز نیز در این وضع هستیم، اما تداوم این وضع میتواند منجر به چالش برای موفقیت برنامههای ما شود، حدود ۲ سال پیش ۳ مورد سرخک بیشتر نبود، اما پارسال ۱۰۳ مورد سرخک در کشور کشف کردیم که نشاندهنده افزایش آمار است.
وی تأکید کرد: بیماری سرخک برای بچهها بیماری خطرناکی است حتی یک تا ۵ درصد منجر به مرگ میشود، آمارها در این دو سال اخیر در کشور نشان داده که سرخک در گروه سنی زیر ۱۰ سال مشاهده شده است، از این رو برای همین بیشتر برای بچهها نگران هستیم.
رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت همچنین درباره مهاجرانی که واکسن نزدهاند و وارد کشور میشوند، گفت: سرخک یک دوره نهفتگی دارد و دو هفته طول میکشد تا این بیماری ظاهر شود پس افراد تا زمانی وارد کشور میشوند دو هفته زمان میبرد تا علائم بیماری ظهور کند، این بیماری در گروه سنی بزرگسال که واکسن نزدهاند نیز میتواند خطرناک باشد، برای افراد افغانستانی نیز که وارد کشور میشوند و واکسن نزده باشند خطرناک است.
دکتر زهرایی افزود: برای پیشگیری از این بیماری هر فردی در مراکز درمانی مجاز است که واکسن بزند و واکسیناسیون برای همه رایگان انجام میشود، برای کودکان غیر ایرانی نیز به همین شکل است، توصیه میکنیم کودکان و افراد زیر ۲۵ سال حتما واکسیناسیون خود را تکمیل کنند.