در فصل بهار، میوهها سرشار از ویتامین C هستند و میتوانند منبع خوبی برای دریافت این ویتامین باشند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، از جمله میوههای فصل بهار، توتفرنگی، شاهتوت، توت سفید، سیب گلاب، هندوانه، طالبی، گرمک، آلو، هلو، شلیل و زردآلو است که برخی از آنها مانند شاه توت و توت فرنگی منبع خوبی از نظر ویتامین C هستند و برخی دیگر مانند طالبی، زردآلو، هلو و شلیل منبع غنی کاروتنوییدها (پیشساز ویتامین A) هستند.
سیب گلاب هم به علت آنکه با پوست مصرف میشود منبع خوبی از فیبر غذایی و پکتین است که در حفظ سلامت انسان و پیشگیری از یبوست نقش مهمی دارد.
هندوانه نیز علاوه بر آنکه دارای مقدار زیادی آب است و میتواند به تأمین آب مورد نیاز بدن کمک کند، حاوی مادهای به نام پلیفنل است که جزء آنتیاکسیدانهاست و در پیشگیری از بسیاری از بیماریهای شایع قرن مؤثر و مفید است.
همچنین انواع سبزی خوردن مانند نعنا، ریحان، مرزه، جعفری، ترخون، شوید، پیازچه و سایر سبزیها مانند سیر تازه، کنگر، ریواس و کرفس در فصل بهار به وفور در دسترس افراد قرار دارند؛ این سبزیها به علت آنکه تازه هستند، حاوی ارزش تغذیهای بالا و از نظر ویتامینها غنی هستند.
کاروتنوییدها یا پیشسازهای ویتامین A که در سبزیها و بسیاری از میوهها به مقدار قابل توجه وجود دارند در رشد کودکان و نوجوانان و همچنین در سلامت پوست و مخاطها، قدرت بینایی و افزایش مقاومت در برابر بیماریها مؤثرند.
بیشتر بدانید : |
ویتامین C که در سبزیها و برخی میوهها به میزان زیاد وجود دارد، در سلامت لثهها، دندانها و استخوانها، بهبود زخمها، سلامت پوست و افزایش قدرت ایمنی بدن تأثیر دارد، اما مهمتر از همه مواد خاصی است که در سبزیها و میوهها بخصوص با پوست به مقدار قابل توجه موجود است، این مواد فیبر غذایی و آنتیاکسیدانها نام دارند که در کاهش چربیهای نامطلوب خون، متعادل نگاه داشتن فشار خون، حفظ سلامت قلب و عروق و پیشگیری از بسیاری از بیماریها از قبیل اختلالات قلبی- عروقی و سکتههای قلبی و مغزی، برخی از انواع سرطان، به خصوص سرطان دستگاه گوارش، پرفشاری خون، دیابت و بعضی بیماریهای دیگر مفید و مؤثرند.
از سوی دیگر انواع خورشها، پلوها، کوکوهای مختلف، دلمه، انواع آش و سوپ چنانچه با سبزیهای تازه طبخ شوند علاوه بر مفید بودن، خوشعطر و بو و خوشمزه و لذیذ هستند، بنابراین میتوان از فرصت طلایی بهار برای مصرف انواع میوهها و سبزیهای خوشمزه و مفید به صورت خام یا در غذاهای مختلف بهره برد.