برای آن که بتوانیم عناصر معدنی و ویتامینهای مورد نیاز بدن را از رژیم غذایی به دست آوریم باید از همهی گروههای مواد غذایی بهرهمند شویم.
دکتر سید احمد حسینی با اشاره به سه اصل اعتدال، تناسب و تنوع گفت: رعایت سه اصل اعتدال، تناسب و تنوع در رژیم غذایی به این معنا است که از نظر دریافت انرژی باید اعتدال رعایت شود، همچنین به نسبت مشخص و بر مبنای شرایط بدنی از گروههای مختلف مواد غذایی استفاده کنیم.
وی افزود: تنوع در رژیم غذایی نیز به این صورت است که مثلاً در گروه سبزیجات فقط از یک نوع سبزی استفاده نکنیم.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: با توجه به شرایط ویژه ماه رمضان رعایت این سه اصل اهمیت بیشتری پیدا میکند.
حسینی در ادامه گفت: برای آن که بتوانیم عناصر معدنی، ویتامینها، پروتئین و کربوهیدرات را از رژیم غذایی به دست آوریم باید از همهی گروههای مواد غذایی بهرهمند شویم.
وی در ادامه ۵ گروه موادغذایی را برشمرد:
نان و غلات
سبزیجات
میوهها
فراوردههای پروتئینی
لبنیات
دکتر حسینی تعداد مناسب وعدههای غذایی در ماه رمضان را ۳ وعده دانست و گفت: روزه داران در وعدههای سحر، افطار و شام فرصت دارند تا موادغذایی و مایعات مورد نیاز بدن را تامین کنند.
وی بیان داشت: بهتر است روزه داران با مایعات گرم به همراه خرما و وعده سبکی مانند فرنی یا حلیم افطار کنند و ۲ ساعت بعد از وعده شام استفاده نمایند.
وی تاکید داشت: نکته مهم در ۳ وعده مصرف این است که مایعات به میزان کافی استفاده شود و سالاد و سبزی در کنار وعدهها فراموش نشود.
به گفته وی مصرف مواد غذایی بسیار شیرین در وعده سحر باعث افت قند خون در طول روز و مصرف آن در وعده افطار باعث به هم خوردن تعادل خون خواهد شد.