مسئول اطلس خیر ایران گفت: متأسفانه در ایران هیچ سازمان و نهادی نداشته ایم که بر روی خیریهها تمرکز کند، از این رو اطلس ایران بر همین مبنا شکل گرفته تا اطلاعاتی از تمام مراکز خیرخواهانه جمع آوری کند.
وی افزود: ما در حوزه نیکوکاری با فقر دادههای اطلاعاتی روبرو هستیم، آن چیزی که از نیکوکاری در ایران میبینیم دانش ما مبتنی بر دادهها و اطلاعات نیست، آن جایی که اطلاعاتی هم داریم بسیار پراکنده و ناقص است.
مسئول اطلس خیر ایران ادامه داد: جایی که اطلاعات در حوزه نیکوکاری، کامل و جامع است و میتوان به آن استناد کرد، اطلاعات مرتبط به سازمانهای خارجی درباره ایران است و متاسفانه در ایران هیچ سازمان و نهادی نداشته ایم که بر روی خیریهها تمرکز کند، از این رو اطلس ایران بر همین مبنا شکل گرفته است.
وی تأکید کرد: این اطلس میخواهد اینها را تا حد توان رفع کند، وب سایتی است که دادهها و بانک اطلاعاتی خیریهها را داراست. حدود ۹ هزار اطلاعات خیریه ها، ثبت شده است که نوع کمک، سطح فعالیت و. را میتوان در این سایت ثبت کنند.
اسکندرینژاد خاطرنشان کرد: ما در حوزه پژوهش و تحقیقات تلاشهایی داشته ایم چرا که شاهد فقر دادهها و اطلاعات بودهایم و بر همین اساس با همکاری نهادهای دیگر، پروژهای به نام سیمای نیکوکاری ایران را آماده کرده ایم، این پروژه گزارشی از یافتههای توصیفی ما شامل پرسش درباره رفتارها و کنشهای خیرخواهانه مردم است که به صورت اینترنتی مورد پایش قرار گرفته است. این میتواند به بهتر فعالیت کردن خیریهها در کشور منجر شود.
وی ادامه داد: پژوهش دیگری وجود دارد، که محیط خیرخواهی ایران نام دارد، این پروژه نیز مجموعه گفتگوهای ما با افراد متخصص خیریهها است و قرار است سال آینده در قالب کتاب منتشر شود. این پژوهش نیز موانع پیش روی خیریهها را به تصویر خواهد کشید.
مسئول اطلس خیر ایران خاطرنشان کرد: مجموعه این پژوهشها کمک میکند تا خیریهها را بیشتر بشناسیم و این شناخت بیشتر میتواند بخش داوطلبانه و نیکوکاری را افزایش دهد و مانع هر گونه فعالیت تکراری گروههای خیریه شود.