پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: از سال آینده ۵۰ درصد تسهیلات در اختیار افراد غیر تحت پوشش نیازمند قرار میگیرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مرتضی بختیاری رئیس کمیته امداد در نشست خبری، از پوشش ۴ میلیون و ۶۲۸ هزار نفری مددجویان خبر داد و گفت: کمیسیون تلفیق افزایش ۲۲ درصدی مستمری را نیز تصویب کرده است.
آقای بختیاری، با اشاره به مطالبه گری رهبر معظم انقلاب از کمیته امداد، افزود: ایشان در اول مرداد سال ۹۸ خواستند توانمندی در صدر کار این نهاد، قرار گیرد و از این رو اگرچه کار حمایتی از سالمندان و ناتوانان تا آخر عمر ادامه دارد، اما در حوزههای دیگر کار توانمند سازی صورت میگیرد.
رئیس کمیته امداد، کار اصلی این نهاد را بسترسازی در مسیر حرفه و مهارت آموزی و دادن تسهیلات به این مددجویان دانست و گفت: در درون توانمند سازی موضوعات اشتغال و فرهنگ سازی مورد توجه قرار دارد.
آقای بختیاری، همچنین با اشاره به عملکرد یکساله این نهاد، بیان داشت: سه مناسبت عمده در طول سال داریم؛ یکی جشن عاطفهها در آغاز سال تحصیلی که مردم، اولیا و معلمان در آن مشارکت دارند؛ جشن نیکوکاری که از ۱۲ اسفند به مدت یک هفته برگزار میشود و جشن رمضان در ماه مبارک رمضان است که اقدامات نیکوکاری طی این ماه صورت میگیرد.
وی همچینن با اشاره به اینکه در ۱۵ فروردین ۹۴ هیات امنای کمیته امداد و اساسنامه آن ابلاغ شد که ماموریتهای کمیته امداد در آن مشخص شده، گفت: در ماده ۶ این اساسنامه شرح ماموریت کمیته امداد مشخص شده است.
رئیس کمیته امداد با تاکید بر اهمیت ارتقا فرهنگ کار و تلاش مددجویان، ابراز داشت: در سال جاری تا پایان بهمن بیش از ۲۷۰ هزار اشتغال ایجاد شده است و به نقطه درآمدی رسیدند که باید از چرخه حمایتی خارج شوند.
وی با بیان اینکه هدایت شغلی مورد توجه کمیته امداد قرار دارد، افزود: در این راستا آموزش لازم به مدد جو ارائه شده و تسهیلات مورد نیاز برای وی فراهم میشود.
وی در خصوص برنامه راهبری شغلی، ابراز داشت: در این برنامه شرکتهای دانش بنیان مشارکت دارند و افراد آموزش دیده را مورد استفاده قرار میدهند و راهبران بر مسیر ایجاد شغل و نظارت و بازار یابی نظارت دارد.
آقای بختیاری با اشاره به تسهیلات برای کارآفرینان، هم متذکر شد: به ازای هر نفر که از طریق کارآفرینان مشغول به کار شود مبلغ صد میلیون تومان وام قرض الحسنه به کار فرما میدهیم.
وی با اشاره به حوزه کارآفرینان دانش بنیان هم گفت:تفهم نامههای با پارکهای فناوری ایجاد کردیم و با معاونت علمی همکاری داریم و قرار است۳۰۰۰ پروژه پرورش ماهی برای این افراد ایجاد کنیم.
رئیس کمیته امداد با اشاره به مشارکت خوب خیرین با این نهاد، اظهار داشت:کمکهای خیلی خوبی درماههای محرم و صفر و رمضان جمع آوری میشود و خیری داریم که ۱۵۰ هزار یتیم را اداره میکند.
وی ادامه داد:پیش بینی میکنیم تا اواسط سال آینده یتیمی بدون حامی نداشته باشیم و پولی که مردم برای ایتام واریز میکند مستقیم وارد حساب فرد واریز میشود.
آقای بختیاری با اشاره به فعالیت مراکز نیکوکاری در کشور، تصریح کرد: برنامه کمیته امداد مردمی کردن امدادرسانی بوده است و مراکز نیکوکاری در مساجد تشکیل شده و این مراکز موفق بوده اند. البته مدجویان کمیته امداد و بهزیستی و افراد نیازمند غیر تحت پوشش را مورد حمایت قرار دارند.
رئیس کمیته امداد یادآور شد: برنامه داریم تا صندوقهای صدقات را در اختیار مراکز نبکوکاری قرار دهیم. حدود ۷۵۰ هزار دانش آموز و ۵۲ هزار دانشجو و ۶ هزار نخبه را تحت پوشش قرار داریم.
وی با اشاره به وجود رتبههای زیر ۵ هزار توسط مددجویان، خاطرنشان کرد:۵۴درصد افراد تحت پوشش را زنان تشکیل میدهند و بیشتر در روستاها هستند. همچنین برنامه بورسیه کردن مددجویان دانشگاهی را داریم.
بختیاری ایجاد اشتغال خانگی را از مهمترین برنامههای این نهاد برشمرد و گفت: بیش از ۱۱۰ هزار مترمربع توسط مدجویان بافته شده و ۹۰ درصد آن در منزل بافته شده و فرش بافت شده کمیته امداد ثبت جهانی شد.
رئیس کمیته امداد گفت: تلاش داریم تا پایان سال جاری زوج جوان بدون جهیزیه نداشته باشیم؛ ضمن اینکه تعداد زیادی کولر و کوار گازی و تهیه آبگرمکن تهیه شده است.
وی با بیان اینکه برنامه برگزاری جشن خودکفایی مدجویان زا در هراستان برگزار کنیم، گفت: افرادی که زمینه شغلی برای آنها فراهم است و شرایط فعالیت دارند اگر مشغول به کار نشوند از پوشش ما خارج میشوند.
آقای بختیاری درباره افزایش مستمری مددجویان در سال آینده، هم گفت: کمیسون تلفیق افزایش ۲۲درصدی مستمری را مصوب کرده است و باید در صحن مطرح شود.
جعفر صباغیان، معاون حقوقی و انور مجلس کمیته امداد نیز با اشاره به طرح امداد هوشمند، بیان داشت: استفاده از نرم افزارهای الکترونیکی در کمیته امداد مورد تاکید قرار دارد و در این راستا ۱۷ برنامه و۱۲۰ خدمت به مددجویان ارائه میشود.
وی افزود: بحث حفظ کرامت افراد نیز مو رد توجه قرار دارد و در اجرایی کردن سامانه امداد هوشمند مورد توجه قرار گرفته است.
معاون حقوقی کمیته امداد با اشاره به ضرورتهای دیگر ایجاد امداد هوشمند، افزود: رسیدن به آمار واقعی و اثر بخش بودن منابع مالی کمیته امداد از جمله ضرورتهای امداد هوشمند است؛ ضمن اینکه ارتباط برخط سامانه کمیته امداد و دادههای آن با دیگر دستگاهها از ضروریات دیگر بود.
صباغیان تصریح کرد: هوشمند سازی خدمات که بر اساس آن بدون دخالت فرد کارها صورت میگیرد از سال گذشته مورد توجه قرار گرفت و از نخبگان حوزه آی تی استفاده شده است.
وی با اشاره به کارکرد امداد هوشمند ادامه داد: نیاز مدجو در سامانه نوشته شده و خیرین میتوانند نوع کمک خود را تعیین کنند و با اجرای سامانه هوشمند شفافیت عملکرد کمیته امداد ایجاد میشود و خیرین میتوانند دنبال کند که کمک شان در کجا هزینه شده است.
آسوده، معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد نیز در این نشست بیان داشت: ترویج فرهنگ خیر و احسان مورد توجه قرار دارد و اکنون کل مردم ایران خیر و نیکوکار هستند.
وی افزود:حدود ۹ هزار مرکز نیکوکاری با محوریت مساجد در کشور فعالیت دارند.
یه مرد پیدا بشه به ما یه وام اجاره مسکن بده توخیابان نخوابیم