پخش زنده
امروز: -
معاون مشارکتهای مردمی کمیته امداد حضرت امام (ره) از افزایش ۲۰ درصدی کمکهای مردمی به نیازمندان تحت پوشش کمیته امداد خبر داد.
حبیبالله آسوده معاون مشارکتهای مردمی کمیته امداد حضرت امام (ره) در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما با بیان اینکه کمیته امداد در حال حاضر از طریق بیش از پنج میلیون صندوق صدقه در سطح کشور در قالب صندوقهای صدقات کوچک خانگی و معابر، روش جدید کمک موسوم به کیو آر QR کمکهای مردم را جمع آوری میکند و در یازده ماهه سال ۱۴۰۰ مبلغی حدود پانصد میلیارد تومان جمع آوری شده که در حوزههای مختلفی مانند کمک به افرادی که مشکلات مالی دارند، تهیه جهیزیه، تحصیل و بهداشت و سلامت، درمان بیماری و مسکن نیازمندان هزینه میشود.
وی از افزایش ۲۰ درصدی کمکهای مردم به نیازمندان در جشن نیکوکاری امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و در عین حال ابراز امیدواری کرد با وجود شرایط سخت اقتصادی فرایند کمکهای مردم افزایش یابد.
معاون مشارکتهای مردمی کمیته امداد حضرت امام (ره) در خصوص فلسفه کمک به افراد نیازمند از طریق پرداخت صدقه و شیوههای آن و مقدار مبالغ جمع آوری شده در سالجاری و نسبت آن در مقایسه با سالهای گذشته، گفت: صدقه یک مسیر و ابزار تامین مالی اسلامی برای کمک به نیازمندان است که کمیته امداد از بدو تاسیس با ابزارهای مالی و اقتصادی و ابزارهایی که در سطح جامعه برای جمع آوری صندوق صدقات به شیوههای سنتی و مدرن انجام داده به ترویج فرهنگ حسنه صدقه در کشور اقدام کرده است.
آسوده در پاسخ به این سوال که کمیته امداد به نیازمندانی که تحت پوشش این کمیته نیستند هم کمک ارائه میکند یا خیر گفت: ضمن بررسی وضعیت نیازمند این اقدام انجام میشود و مراکز نیکوکاری در محلات با این هدف تاسیس شده است و یکی از راههای ارائه کمک به نیازمندان از طریق مراکز نیکوکاری کمیته امداد به صورت مردمی و سازمانی است و به افراد از کار افتاده و در شرایط فقر در سطوح مختلف کمک ارائه میکند.
وی با بیان اینکه بیش از ۹ هزار مرکز نیکوکاری در کشور وجود دارد که حدود هشتاد درصد آن در مناطق شهری و بیست درصد آن در مناطق روستایی واقع است، افزود: مراکز نیکوکاری یک نهاد مردمی است که با محوریت مسجد تاسیس شده که ضمن شناخت دقیق نیازمندان و با حفظ عزت و کرامت، منابع را از مردم جمع آوری میکنند و به دست نیازمندان میرسانند.
آسوده درباره فعالیتهای حمایتی کمیته امداد از خانوادههایی که سرپرست آن در زندان درحبس بسر میبرد، گفت: کمیته امداد با حمایت تمام نهادهای مردمی وظیفهای راجع به نیازمندان مخصوصا خانوادههای بی سرپرست، که براثر فوت، طلاق و یا زندانی بودن درگیرند، برای خود تعریف کرده است و با هماهنگی با سازمان زندانها و در راستای توانمندی مهارتی زندانی تلاش میکند ضمن فراهم کردن امکان ارائه تسهیلات، شرایطی را فراهم کند تا با ایجاد درآمد از چرخه حمایتی خارج و وارد اجتماع شوند و زندگی خود را اداره کنند.
معاون کمیته امداد درباره طرح ایتام و محسنین ضمن اشاره به استقبال مردم از این طرح و با گذشت بیست و سه سال از اجرای آن، گفت: هم اکنون در سراسر کشور بیش از یک میلیون و یکصد و پنجاه هزار حامی به صورت فعال، نزدیک به ۴۰۰ هزار فرزند یتیم و محسنین که صد و چهل و پنج هزار یتیم و مابقی فرزند محسن هستند را اداره میکنند.
آسوده درباره سرنوشت کمکهای مردم و خیرین به ایتام گفت: پولهای کمک شده مستقیم به حساب ایتام مورد نظر که در پایگاه اینترنتی اکرام ایتام مشخص و انتخاب شده اند، واریز میشود و خیرین هم میتوانند گزارش پولی را که کمک کرده اند دریافت کنند و حتی وضعیت خانواده نیازمند که به آن کمک شده را از کمیته امداد جویا شوند.
آسوده با بیان اینه تمامی کمکهای ارائه شده به کمیته امداد از طریق مردم انجام میشود و به مردم تعلق دارد در عین حال گفت: حدود پنجاه درصد کمکهای نقدی، غیرنقدی در سال ۱۴۰۰ مربوط به مراکز نیکوکاری است و پنجاه درصد دیگر متعلق به نهادهای دیگر است که در طرح اکرام، صدقات، مناسبتها و زکات توسط مردم ارائه شده است.