وجود موانع گوناگون بر سر راه جوانان برای دریافت مجوز راه اندازی کسب و کار، موجب بروز مشکلات متعددی در زندگی آنان شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداو سیما؛ محمود دهقانی که کارشناسی ارشد خود را در دانشگاه شهید بهشتی و در رشته طراحی و ساخت دستگاههای پیشرفته اطفاء حریق گذرانده، مخترع سیستم کنترل حریق است. سیستمی که در زمان و مصرف کمتر، حریق را مهار میکند. این مخترع، اما از سال ۸۹ منتظر دریافت مجوز از آتش نشانی است.
وی میگوید: کارشناسان آتش نشانی، کارایی سیستم یا همان سامانه اختراعی را در آزمایشها تایید کرده اند، اما مدیران این سازمان اثبات علمی این اختراع را طلب میکنند این در حالی است که از آمایشگاههای داخل ایران این تاییده را دریافت کرده ایم با این حال میگویند باید از یکی از آزمایشگاههای کشورهای حاشیه خلیچ فارس این تاییده را برای ما بیاورید تا مجوز صادر شود.
وی با بیان اینکه این فناوری برای کنترل حریق و تخلیه دود موجود در محیط و خنک کردن حریق و محیط پیرامون آن نقش بسزایی دارد معتقد است: سیستمهای کنونی، توانایی تخلیه دود را علاوه بر اطفاء حریق ندارند و فقط با استفاده از جت آب با مصرف مقدار زیاد آب میتوانند آتش را مهار کنند.
این مخترع که برای رفع این نقیصه، سیستمی را طراحی کرد تا از مصرف بیش از حد آب جلوگیری و در مدت زمان کوتاهی حریق را کنترل و خاموش کند نمونهای از دهها نفری است که برای توسعه کشور به فکر راه اندازی کسب و کار هستند و برای دریافت مجوز تلاشای زیادی کردند، اما هنوز اندر خم یک کوچه باقی مانده اند.
حالا قرار است از ۱۸ اسفند همه دستگاهها مجوزهای مربوط به خود را به صورت غیرحضوری و الکترونیکی عرضه کنند تا متقاضیان برای دریافت آن به مراجعه حضوری نیازی نداشته باشند. با این اقدام پیش بینی میشود موضوع مجوزها سروسامانی بگیرد ضمن اینکه دستگاههای مرجع صادر کننده مجوزهای کسب و کار باید شرایط دریافت مجوز را نیز شفاف اعلام کنند.
به نظر میرسد با تغییر روند اعطای مجوزهای کسب و کار، متقاضیان و کارآفرینان از سردرگمی و بلاتکلیفی درآیند و به جای دوندگی در این دستگاه و آن سازمان، فعالیت و کسب و کار خود را در سریعترین زمان آغاز کنند امری که فرصتی برای ایجاد و توسعه اشتغال و رونق تولید به حساب میآید.
گزارش از: ناهید خدادادی خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما