فولادگر در برنامه تيتر امشب شبکه خبر ؛
تاکید اسناد بالادستی بر تسهیل صدور مجوزها
مشاور وزیر اقتصاد گفت : سیاستهای بالادستی از جمله اصل ۴۴ قانون اساسی و برنامه ششم توسعه،همه بر تسهیل فعالیت کسب و کار تاکید داشتند و در برنامه پنجم برای نخستین بار بحث پنجره واحد و الکترونیکی کردن مجوزها،مطرح شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای حمیدرضا فولادگر در برنامه تیتر امشب شبکه خبر افزود: مجوزهای دستگاههای هر وزارتخانه، مشخص و در قانون برای بارگذاری مجوزها در درگاه ملی مجوز، چهار ماه فرصت به دستگاهها داده شده است که اگر در این مدت، این تکالیف را انجام ندهند به مجارات محکوم میشوند.
وی بابیان اینکه در هیئت مقررات زدایی که به ریاست وزیر اقتصاد تشکیل میشود حدود ۳۰ هزار مجوز بررسی و دسته بندی شد گفت: یک سری فعالیتها نیاز به تایید ندارد یعنی فقط ثبت محور و اعلانی هستند، اما برخی از کسب و کارها به دلایلی نیاز به تایید دارند که باید مراحلی را طی کنند.
مشاور وزیر اقتصاد افزود: دستگاهها باید همه شرایط و مدارک را در سامانه بارگذاری کنند و اگر بخواهند شرایط را تغییر دهند یا مدارک دیگری اضافه کنند باید از قبل در سامانه اعلام شود.
همچنین آقای شیرازیان مدیر سامانه جامع تجارت ایران با اشاره به مجوزهای سامانه جامع تجارت ایران گفت: ما اگر بخواهیم از لحاظ فرایندی و کسب و کاری مجوزها را دسته بندی کنیم یک بخش مربوط به، مجوزهای شروع کسب و کار و بخش دیگر شامل کارت بازرگانی و مجوزهای صنفی است.
وی گفت: مجوزهای صنعتی، معدنی و جواز تاسیسی که در حوزه معاونت امور صنایع است جزو مجوزهای شروع کسب و کار قرار میگیرد. بخشی از مجوزها نیز مجوزها بازرگانانی است که یک مرتبه کارت بازرگانی را دریافت میکنند که به ازای هر بار واردات، نیاز به دریافت تاییدیه از وزارت بهداشت، وزارت جهاد و دستگاههای مجوز دهنده تخصصی دارد.
شیرازیان افزود: در سامانه جامع تجارت برای مجوزهای فرایندی و تجاری و به ازای هر پرونده و محموله وارداتی یا صادراتی، بازرگان در همان درگاه سامانه جامع تجارت اقدام به طی فرایند و دریافت مجوز از حدود ۲۴ دستگاه مجوز دهنده میکند. در آنجا قواعد، شرایط ورود اطلاعات و ضوابط تجاری کاملا شفاف اطلاع رسانی شده است ضمن اینکه با ارسال الکترونیکی مدارک به دستگاه مجوز دهنده، مجوز صادر میشود.
وی درباره بهبود این فرایند هم گفت: بعضا در صدور مجوزها تاخیرهای زیادی مشاهده میشد، بر این اساس ۷۵ کارشناس در وزارت صنعت از فرایند صدور مجوز حذف شدند و سیستم با استفاده از استعلاماتی که از دستگاهها انجام میدهد این فرایند را مدیریت میکند، بطوریکه زمان صدور کارت بازرگانی، نسبت به گذشته یک سوم شده است.
شیرازیان افزود: در گذشته میانگین زمان صدور کارت بازرگانی حدود صد روز بود و هم اکنون کمتر از یک ماه صادر میشود، تاییدیههایی که وزارت صمت در سامانه اعطا میکند در عرض چند ثانیه با استعلام از دستگاهها انجام میشود.
همچنین آقای کریمی بیرانوند معاون اشتغال و کارآفرینی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی نیز در ارتباط تلفنی درباره صدور سریع مجوزهای کسب و کارهای خانگی گفت: وزارت تعاون یکی از کارهایی که در راس امور خود قرار داده، تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار در واحدهای این وزارتخانه است تا متقاضی، زودتر کارش انجام شود.
وی افزود: شروع این ماجرا با مجوزهای آموزشگاههای فنی و حرفهای بود که تقریبا چهار ماه پیش انجام شد، مجوزهایی که قبلاً بیش از هشت ماه طول میکشید هم اکنون به صورت سامانه ای، ظرف سه روز صادر میشود.
کریمی بیرانوند با بیان اینکه اخیرا صدور ۵۵۰ مجوز مشاغل خانگی غیر حضوری شده است گفت: یک دسته از مجوزها که حدود ۳۵۰ مجوز هستند آنی و در عرض حداکثر ده دقیقه صادر میشود و متقاضی میتوانند کسب و کارش را شروع کنند. قسمت دیگر مجوزهای مشاغل خانگی که حدود ۱۷۲ مجوز است، سه روزه صادر میشود ضمن اینکه هیچ مجوزی در حوزه مشاغل خانگی نیست که بیشتر از سه روز طول بکشد.
وی افزود: یک ستاد ویژه مخصوص تسهیل در صدور مجوزهای کسب و کار در وزارت کار تشکیل داده ایم و به دستور وزیر، بنده و رئیس مرکز فناوری اطلاعات، مسئول این ستاد ویژه شده ایم یعنی تک تک مجوزها را بررسی و تا جایی که امکان دارد صدورشان را تسهیل و غیر حضوری میکنیم.
آقای عامری مدیر شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه در پاسخ به سوالی در حوزه کسب مجوزهای الکترونیک گفت: یکی از اساسیترین مسائلی که برای فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران وجود داشته، عدم شفافیت رویه صدور مجوزهای کسب و کار است و بعضاً الزاماتی که فراتر از قانون برای اعطای مجوز میگذاشتند و فعالان اقتصادی را دچار سردرگمی میکردند.
وی افزود: ما در طول چرخه حیاط کسب و کار، باید بتوانیم از آن حمایت کنیم، هر چقدر بتوانیم شفافتر عمل کنیم الزامات فراوان را حذف کنیم و یک پنجره واحد مشخص داشته باشیم قاعدتاً فعالان کسب و کار میدانند که باید به یک جا مراجعه کنند و ازآنجا بتوانند هر مجوزی را که میخواهند دریافت کنند.