هفتاد درصد بیماران مبتلا به کبد چرب چاق هستند
عوامل متعددی مانند : عدم تحرک جسمانی ، توسعه تکنولوژی ، پشت میز نشینی ، شهر گرایی ، تن آسایی باعث بروز چاقی در افراد می شود . باید به این نکته توجه کنید هنگامی که انرژی وارده شده به بدن اضافی تر از انرژی مصرفی باشد ، کالری اضافه که مصرف نشده است در بدن به صورت بافت چربی ذخیره می شود و زمانی که کالری های موجود در بدن بیش از اندازه باشند و به صورت چربی ذخیره شوند ما دچار اضافه وزن مفرط می شویم . همچنین وجود کبد چرب در افراد چاق شایع تر است و در واقع بین چاقی و کبد چرب ارتباط مستقیم بر قرار است
علت اصلی بروز کبد چرب ناشناخته است، ولی تعدادی از اختلالات بالینی معین به عنوان علل زمینه ای شناخته شده اند. هفتاد درصد بیماران مبتلا به کبد چرب چاق هستند. دیابت و بالا بودن چربی های خون نیز از علل زمینه ای آن می باشند. عوامل مختلفی که باعث تغییر متابولیسم در بدن می شوند، شامل کاهش ناگهانی وزن، سوء تغذیه، تغذیه وریدی و گرسنگی طولانی مدت مانند گرفتن روزه نیز ممکن است باعث کبد چرب شوند.
میان سایز شکم و میزان چربی کبد رابطه مستقیم وجود دارد.
کبد چرب در بیمارانی که استعداد ژنتیکی چاقی یا قند بالایی دارند، بیشتر مشاهده شده است، بیماران با چربی خون بالا، پرفشاری خون و چاقی شکمی مستعد کبد چرب هستند. رابطه مستقیمی میان سایز و قطر شکم و چربی کبد وجود دارد و پرخوری و کم تحرکی چاقی شکمی ایجاد می کند.