وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: کیفیت خودروها پایین است و این موضوع به عواملی مانند قطعهسازی و مونتاژ مربوط میشود.
وزیر صمت تصریح کرد: در این زمینه عرایضم را در دو بخش مطرح میکنم که چرا کیفیت خودروها پایین است و اینکه باید چه کاری در این زمینه انجام شود و چه برنامهای داریم.
فاطمی امین گفت: حدود ۷۰ درصد کیفیت خودرو مربوط به کیفیت قطعه میشود و ۳۰ درصد مربوط به مونتاژ و خودروسازی. اینکه کیفیت قطعه پایین باشد به روابط بین خودروسازان و قطعه سازان برمی گردد چرا که این روابط به خوبی تنظیم نشده است و پول قطعهساز در زمان مناسب داده نمیشود و با تأخیر داده میشود و گاهی مبالغ و قیمتها به درستی تعیین نمیشود و قطعهساز کیفیت را پایین میآورد. خودروساز که در موضوع نقدینگی دچار مشکل است و در واردات هم مشکل دارد از قطعه مطلوب را تا حدی میپذیرد و از آن در خودروسازی استفاده میکند.
وی افزود: این وضعیتی است که خودروسازی در آن قرار گرفته است که باعث شده هم نارضایتی در بین مردم ایجاد شود و هم ما به عنوان وزارت صمت که متولی این بخش هستیم دچار چالشهایی باشیم و باید قطعا در این زمینه کارهایی انجام دهیم. اینکه کیفیت خودروها پایین است مورد تأیید ما هم است.
مهلت ۲ هفتهای به وزیر صمت برای اصلاح ساختار خودروسازی
نماینده بناب در مجلس مشروط به اصلاح ساختار خودروسازیهای داخلی از توضیحات وزیر صمت قانع شد.
محمد باقری بناب در نشست علنی امروز (سه شنبه) مجلس شورای اسلامی در جریان سوال خود از وزیر صمت درخصوص ارتقای کیفیت خودروهای تولید داخلی، پس از استماع توضیحات سید رضا فاطمی امین به صورت مشروط از پاسخهای وی قانع شد.
نماینده سوال کننده تاکید کرد: اگر وزیر ظرف مدت ۲ هفته اصلاح ساختار تولیدات خودروسازی داخلی را ارائه کند، از پاسخهای ایشان قانع میشود.
روح الله عباسپور سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گزارشی از نحوه رسیدگی به سوال محمد باقری بناب به همراه ۷۲ نفر از نمایندگان مجلس از وزیر صمت درخصوص کیفیت خودروهای تولید داخل ارائه کرد و گفت: در اجرای ماده ۲۰۷ آیین نامه داخلی مجلس، سوال فوق در جلسه رسمی کمیسیون با حضور نمایندگان عضو، نماینده سوال کنندگان و وزیر مطرح شد و پس از استماع نظر طرفین و عدم اقناع نماینده سوال کننده، کمیسیون قلمرو سوال را ملی دانست و به استناد آیین نامه داخلی گزارش سوال را برای اعلام وصول در اولین نشست علنی به هیات رئیسه ارسال کرد.
نماینده مردم بوئین زهرا و آوج در مجلس یازدهم تصریح کرد: یکی از مطالبات جدی مردم در حوزه خودرو به خصوص در دو خودروساز سایپا و ایران خودرو، نحوه قیمت گذاری و کیفیت نامطلوب تولیدات است. آنها انتظار دارند نمایندگان مجلس مطالبات جدی مردم را پیگیری کنند.
وی افزود: در ادوار مختلف مجلس اعضای کمیسیون صنایع و معادن به طور جدی در حوزه کیفیت خودرو ورود داشته اند، اما هر چه از عمر خودروسازی گذشته است کیفیت خودرو پایینتر آمده است، همانطور که شاهد بودیم در ابتدای این دوره از مجلس خودروهای تحویلی به ترابری مجلس به دلیل نیاز به اصلاح و تعمیر به خودروساز ارجاع شد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم تاکید کرد: طبق قانون حمایت از مصرف کنندگان خودرو و ارتقای کیفیت خودرو، باید وزارت صمت هر ۶ ماه یک بار از وضعیت خودرو به مجلس گزارش دهد، همچنین هر ۳ ماه یکبار گزارشی از نحوه ارتقای کیفیت خودرو به کمیسیون صنایع و معادن ارائه کند.
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: متاسفانه در ادوار مختلف گزارشی از کیفیت خودرو به کمیسیون و مجلس ارائه نشد، هر چند که روز یکشنبه وزیر صمت درخصوص ارتقای کیفیت خودرو و اصلاح ساختار گزارشی به کمیسیون ارائه کرد.